| Message |
|
|
|
Carbunele activ se foloseste o perioada de cateva saptamani dupa care trebuie schimbat. Daca-l lasi in continuare o sa inceapa sa-ti intoarca in acvariu toate substantele pe care le-a filtrat pana atunci.
Cel mai bine e sa renunti la el si sa pui material filtrant biologic in spatiul ramas.
|
 |
|
|
|
Pune-i si tu o planta. Mai incearca o data cu un Anubias. E o planta destul de rezistenta.
|
 |
|
|
Ma roade si pe mine curiozitatea ce acvarii are acvarist. Aveti idee?
Si ce face cu atatia pesti? Ca vad ca in continuu cumpara pesti.
|
 |
|
|
|
Am calibrat ph metrul si am masurat pH-ul. Este 8.0.
Cu toate astea crevetii sunt ok, nicio pierdere pana acum. Am si numarat vreo 10 pui care acum sunt de aproape de un cm.
O sa maresc doza de CO2 si o sa ma uit si dupa niste conuri de arin.
|
 |
|
|
Si neaparat sa-i tunzi blana odata pe saptamana.
|
 |
|
|
|
Wow, o multime de melci.
Acvariul arata bine.
Ai cumva 2 filtre interne?
|
 |
|
|
|
Arata bine. Imi place.
|
 |
|
|
|
Sau poti cauta la Hornbach. La Hornbach Balotesti au, poate au si in Ploiesti.
|
 |
|
|
|
Am auzit ca de la mancare se mai poate schimba culoarea.
|
 |
|
|
|
Sper ca te-ai gandit ce o sa se intample cu apa din acvariile de sus daca se opereste curentul sau se strica filtrul.
|
 |
|
|
|
Salut,
Bine ai venit pe forum.
Ai deja un acvariu sau acum esti in faza de planificare?
|
 |
|
|
|
Daca dai o fuga intr-o seara pana in Corbeanca iti dau eu gratis. Plus o mana de moss.
|
 |
|
|
Nu-ti umplu zebrele acvariul cu oua?
La mine am pe niste pietre oua de melci unul langa altul. A devenit piatra dalmatiana.
|
 |
|
|
Broscoiul asta a iesit din mormlocii aia?
Urat mai e.
|
 |
|
|
|
Acu daca ai pus polistirenul ala acolo, eu zic ca poti sa-l lasi. Atata timp cat aia nu zic in manual ca e interzis sa pui ceva sub suportul acvariului.
Doar ca se vede cam urat din punctul meu de vedere.
Daca nu vrei sa mai dai banii si pe teste... asteapta si tu 4 saptamani ca dupa aia ar trebui sa fie ciclat acvariul.
|
 |
|
|
|
Da, e ok.
|
 |
|
|
|
Pisica sta in curte. Din cand in cand o mai luam in casa. Nu ramane singura in casa niciodata.
Dar pana acum s-a aratat dezinteresata de acvariu.
Nu stiu ce ar face daca ar fi singura pe langa acvariu.
|
 |
|
|
Crevetii sunt bine. Nu am masurat inca PH-ul. Am un ph-metru dar nu e calibrat. Sper sa rezolv curand.
Cred ca din cauza ph-ului care probabil e mai mare femelele pierd din oua.
Si cateva poze. Din cauza luminii se vad cam galbene pozele.
In a treia poza este un pui de crevete care sta pe capul unui crevete adult. Pacat ca nu a iesit prea bine poza.

|
 |
|
|
|
Un filtru extern nu te ajuta in reducerea nitratilor. Sunt filtre biologice nitrificatoare. Transforma amoniacul in nitriti si nitritii in nitrati.
Deci daca sunt ciclate vei observa ca in timp cresc nitratii in acvariu, in timp ce amoniacul si nitritii stau la valori foarte reduse.
Iar de nitrati scapi prin schimburile de apa.
Exista si posibilitatea de a construi un sump/filtru denitrificator dar asta e alta poveste.
|
 |
|
|
|
E normal sa aibe botul rotunjit, dar la ai tai parca le lipsesc mustatile.
Din cauza pietrisului sau pietrelor din acvariu e posibil sa se loveasca si sa ramana fara mustati.
In timp le cresc inapoi.
|
 |
|
|