Message |
|
Uita-te putin peste acest articol. Poate iti gasesti si algele tale. Mai poti citi putin si de aici, poate reusesti sa te edifici asupra problemelor tale. La tine sa nu fie alga maro, o gasesti in primul articol pe care ti l-am dat. Si pentru alga pe care nu reusesti s-o identifici este necesara o poza.
|
 |
|
Daca ai filtrare buna, da, poti face curat 1 data pe sapt. Asta iseamna schimb partial de apa cu aspirarea substratului. Dar mai ai putina rabdare, sunt pe aici cativa africanisti foarte experimentati care iti vor da mai multe detalii. Pana atuci mai baga un ochi in sectiunea ciclide. Sa stii, chiar si fara plante, un acvriu ramane un acvriu, iar niste pesti tot pesti vor fi. Asa ca de corvoada tot nu scapi. 
|
 |
|
Bine ai venit si tine-te de treaba 
|
 |
|
Filtrare mult mai eficienta decat ce are acvariul din fabrica. Ti-ar mai trebui macar un filtru extern. Au nevoie de multa curatenie, nefiind plante care sa consume substantele formate in acvariu.
|
 |
|
Lampa este ok. Cu plante nepretentioase, ar trebui sa mearga la 0.60 W/l. Ideal ar fi ca acel tub sa fie unu' 830 macar. Am vazut asa ceva, pe undeva pe la 26 ron parca. Atunci ai avea si un pic de calitate a luminii
|
 |
|
Iertaciune cer de la tine,  Mare Faraon, am dat- de gard
Tuburi Fluora t5 nu se ezixta, doar celelalte coduri de culoare de la Osram.
|
 |
|
Salut si bine ai venit. Esti pe maini bune si acasa si pe forum
Numai bine
|
 |
|
Este medie. Mare ar fi cam 1 W/l. Dar nu te-as sfatui. Cantitatea asta de lumina este pentru cei care stiu cum sa lucreze cu ea. Iti trebuie multa experienta si nu doar lumina, ci si fertilizare+co2. Lasa asa deocamdata. Altfel risti sa te umpli de alge.
|
 |
|
Gasesti Osram Fluora la marbo trade. Tot de ei iti poti lua drosere electronice si socluri. T5 sau T8, de care vrei. Tuburi la fel, T5 sau T8. Si as zice sa te chinui nitel si sa mai bagi unul sau doua tuburi in capac. Vei vedea ca se merita. Apoi urmeaza co2-ul....si sa te vad unde te opresti
LE. Tuburile alea doaua nu stiu daca sunt bune, da mai multe datalii.
|
 |
|
tgc wrote:o fi dresat al tau :-) .
nu stiu frate dar am zis ca fac infart aseara cand l-am vazut cum toca cabomba aia. se vede si in poza ca e cu obucata langa el. m-am chinuit sa bag fertilizanti, sa bag co2, imi crescusera si mie plantele si faceau siraguri de oxigen, si vine lighioana asta si-mi pape buruienile din acvariu
a avut mare bafta ca nu s-a dus pe scurgerea din wc catre dunare 
Nu fie cu prea mare suparare, dar animalul nu mi se pare vinovat. Chiar deloc  . Tu esti cel care a gresit. Trebuia sa te interesezi mai intai de ce poate vietuitoarea aia, apoi sa o iei. Bine ca s-a terminat cu bine pentru toata lumea.  . Si hai sa fim seriosi, Cabomba nu este cea mai mare pierdere pe care ai fi putut-o suferi. Ia varfurile si replanteaza-le si totul se va rezolva.
|
 |
|
Pe tropica, dupa ce alegi o planta, da click acolo unde scrie "light requirements". Iti explica factorii care influenteaza cantitatea de lumina necesara unei plante. Acolo vei gasi explicatii referitoare la necesarul de lumina. Este adevarat ca ei spun acolo ca planta are nevoie de lumina de la putina la multa. Dar trebuiesc luate in calcul mai multe variabile. Inaltimea coloanei de apa, alte plante care o pot umbri, s.a.m.d.
Poti crede linistit ce scrie pe forum. Vrea lumina multa.
La conditiile pe care le ai tu, cred ca iti rezista Marsileea, fara a se dezvolta insa. Am intr-un acvariu maternitate cateva fire puse acum vreo doua luni. Stagneaza rau saraca, dar nici nu a murit.
|
 |
|
Bun venit. Frumoasa prezentare si de ce nu, impresionanta. Iar bucuria noastra, a celor neexperimentati este cu atat mai mare cu cat din ce in ce mai multi acvaristi cu experienta isi fac aparitia pe forum. Numai bine.
|
 |
|
Salut si tie si bun venit.  Referitor la intrebarea ta, raspunsul cred ca ti-l poti da singur, scotocind magazinele online. Vezi ce mai gasesti, poate prinzi vreo oferta mai buna. La pretul asta poate gasesti cu capac, in genul seturilor Eheim care se vand in Hornbach. Acolo parca este vreo 380 ron un acvariu echipat si cu capac "pe deasupra". In privinta pestilor, ai grija. Caraseii nu merg decat 1 buc / 50 l. Atat.
Acum, iti atrag atentia asupra catorva greseli pe care le-ai facut aici pe forum. Nu este politicos sa intri peste topicul unui alt user, cu o problema de-a ta. Poti deschide separat un topic in care sa-ti spui problemele, nedumeririle, supararile sau bucuriile tale. Acolo ti-ai fi putut face si o scurta prezentare, asta daca nu aveai timp sa treci pe la "despre noi" (bine in doua saptamani trebuie sa treci si pe acolo  ). Si nu in ultimul rand, fi putin mai atent la limbaj, "misto" se traduce foarte "frumos" si "placut" in limba romana.
|
 |
|
Cred ca da. Tu acolo nu ai 65 l de apa, deoarece ai stratul de pietris, iar acvariul nu este umplu pana in "buza". Asta inseamna cam 50 cel mult 55 l de apa. Cca 0.65-0.70 W/l. Zic io suficient pentru plantutele tale.
|
 |
|
Uite, aici pe tropica vei gasi informatii despre foarte multe plante. Pe coloana din dreapta, unde scrie "species list" dai clic pe planta pe care o vrei si-ti vor aparea toate informatiile despre ea. Gasesti acolo date despre chimia apei, lumina, dimensiuni. Imposibil sa nu te lamuresti 
|
 |
|
Salut si bine ai venit.
Este minunat faptul ca sosesc oameni cu experienta in acvaristica, oameni dornici de a comunica si de transmite cunostintele lor. (nu am vrut sa sune pompos, dar asta am gandit)
Off-topic
Alber nu o ia pe camp, o ia cu cercu' :bla: :baby:
|
 |
|
Fara sa ma insel prea tare, cred ca-ti pot spune sa iei Anubias si Cabomba. Celelalte nu stiu ce sunt si ce necesitati au. Mai ales daca spui ca sunt si colorate, s-ar putea sa fie plante mai dificil de tinut. Echinodorusul, la fel nu stiu de care este, sunt mai multe feluri. Unii cresc destul de mari si nu merg in acvariul tau.
|
 |
|
Are Clauss parca niste crabusori d'astia. Dar nu l-am auzit sa se vaite de ei. Incearca sa-i hranesti din belsug cu algae vafers, dovlecel, spanac, mazare fiarta. Poate asa iti iarta plantele. Citisem pe undeva ca depinde de caracter  modul in care se comporta cu plantele. S-ar putea ca tu sa-l fi nimerit pe cel mai cel. Din cate tin eu minte, au nevoie de o buturuga pe care sa se catere, sa iasa putin din apa.
|
 |
|
Pe mine unu' m-a omorat. M-a terminat, nu mai zic nimic.
Doar o intrebare  :
Plantele sunt fixate pe piatra dupa metoda clasica? Cu ata sau guta?
|
 |
|
Salut si bun sosit.
Referitor la "concurenta" nu mai zic nimic. 
|
 |
|