[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Mie unu' mi se pare un pic cam mare. Dar avand in vedere ca nu vei avea plante pretentioase si doar un singur locatar, ar trebui sa mearga. De regula se recomanda substraturile cu granulatie de pana in 3-4 mm, deoarece sunt mai usor de aspirat, curatat. Dar ti-am spus la tine nu cred ca va fi o problema.
De asemenea, ai facut bine ca ai luat direct filtrul. Ai fi ramas cu pompa cu care n-ai fi avut ce face. Si la mine se umple una de praf, dar o tin pentru caz de forta majora
Ok, am inteles.
Io-s un pic mai pisalog. Stii ca atunci cand vei lua filtrul, va trebui sa mergi o perioada cu amandoua, in paralel. Ca sa se "cicleze" si filtrul. Scuza-ma daca sunt insistent.
Si daca nu ai cumparat inca pompa de aer, nu o mai cumpara. Ia direct un filtru.
vampirex wrote:
alber wrote:Nu vad filtrul

Nici nu ai cum, deocamdata nu am, o sa pun un bolborositor, am inteles ca lui betta nu-i place curentul de apa.
Iar cu ciclarea nu ma grabesc deloc, incerc sa fac lucrurile stept-by-step si sa nu gresesc prea mult, deocamdata sunt in etapa de achizitie a accesoriilor.

Da, ai dreptate, in privinta curentului. Dar io iti vin cu cateva argumente pentru filtru si nu pentru burete bolborositor.
La filtru, poti bricola putin (daca nu se poate regla debitul) si-l faci sa nu mai aibe presiune prea mare. Asta daca vrei. Daca nu, in cateva saptamani buretele se va colmata putin si-ti va scadea automat debitul. Filtrul este mai estetic decat buretele bolborositor, si desigur mult mai silentios. La buretele bolborositor vei avea zgomot si de la pompa de aer si de la burete, prin eliminarea bulelor in apa. Tot cu ajutorul unui filtru vei avea o filtrare mecanica mai buna decat cu un burete bolborositor.
Nu te teme de lipsa oxigenarii, jetul de apa ce iese din filtru il indrepti spre suprafata apei, sa valureasca.
Foarte bine faci ca nu te grabesti. Cu rabdare vei avea satisfactii pe masura
Nu vad filtrul. Cum faci ciclarea?. Inteleapta ideea cu incalzitorul
Citeste putin acest articol referitor la Betta splendens. Vei afla de acolo ca nici macar mascul cu femela nu este indicat sa tii. Mai ales in situatia in care doresti un acvariu la care sa nu fie mult de munca. Asta inseamna ca plante nu vor fi foarte multe si nici foarte dese. Femela va fi haituita mereu. Sau daca sunt doua, nu-i bai, vor imparti bataia.
minnardy wrote:Eu unul tot astept sa ne spui odata rezultatul inchiderii porilor cu superglue...functioneaza sau nu?

Chiar, am si uitat. Care mai e treaba?
neonu wrote:Sa inteleg ca doar difuzorul nu dizilva complet bula de a trebuit sa mai bagi si powerheadul?
Interesant este si ASTA pentru ca este plat. Aveti idee unde gasesc in ro asa ceva? E aceeasi idee de a plimba bula pe un traseu cat mai lung.

Bula de co2 se dizolva la mine in probortie de 80-90%. Masurat ochiometric. Ma pot insela, desigur.
Nu stiu daca exista vreun difuzor sau reactor care sa dizolve complet, important este cat dizolva din bula respestiva. Power head-ul nu l-am instalat pentru a dizolva ce ramane din bula, ci pentru a nu mai avea acumulari de gaze in partea superioara. Alea cand rabufneau faceau zgomot. Iar cu powerhead-ul am imbunatatit si circulatia apei in acvariu, distributia co2-ului.

Tipul acela de reactor nu l-am vazut la noi, pe nicaieri. Doar pe net, nu mai stiu pe unde. Nu stiu eficienta lui.
Io cred ca ai acolo o infectie bacteriana. Jbl Furanol este medicatia pe care o recomanda cei de la JBL.
Cam asta e parerea mea, dar mai asteapta si alte opinii, poate gresesc.
Pentru inceput incearca sa te uiti aici, poate identifici problema. Vezi daca mai sunt si alte semne externe, pete, umflaturi, probleme cu solzii.
Dar oricum, la tine este o alta problema. Scalarii. Prea multi in 90 de l. Sunt mari? Neonii ies mereu la numar? Vezi ca pestii mici sunt stresati de catre cei mari. Si chiar si scalarii se pot stresa intre ei, la cat spatiu nu au acolo
ManuNastai wrote:
alber wrote:Coridorasul poarta un melc?

Nu e melc. Aia e urechea corydorasului. Este destul de fricos si i-au crescut urechile ca sa auda pericolele... Am avut odata un impuls sa i-o tai, dar apoi m-am decis sa i le las lungi. :stupid:

Aia trebuie sa fie ureche sulimentara, ca pare a fi crescuta pe ceafa
Betta.X wrote:Si daca bag ceva fertilizanti lichizi vor creste mai bine,corect?Apropo,merita 16 lei pe un anubias[nu stiu ce tip este]?Din cate am inteles nu e asa pretentios anubias-ul si de aceea m-am gandit sa te intreb.

Cu fertilizantii mare grija sa nu dai in alge. Fara co2 si lumina de calitate, mai bine renunti la fertilizanti.
Despre anubias, ce sa spun. Depinde cat de mare este, daca este sanatos si nu in ultimul rand, cat de mult ti-l doresti. Desigur, te uiti si in buzunar
Poti face un acvariu cu plante ce nu necesita o ingrijire deosebita, ar putea iesi ceva frumos. Si un betta, daca tii neaparat. Daca nu, ceva pestici de card ar fi minunati.
Betta.X wrote:Apropo,le-au crescut niste ,,mustati"albe la egeria.Am observat ca se ancoreaza cu ele in substrat.Ce fac cu ele,sa le tai sau le las in pace?Ingreuneaza cresterea?

Acelea sunt si se numesc "radacini adventive". Nu fac rau plantei, este un proces normal. Planta se dezvolta. Dar, recomandarea mea ar fi sa le tai, deoarece se vor prinde bine in substrat si vei avea probleme cand vei vrea sa scoti planta. La mine nu apuca sa creasca radacinile adventive, pentru ca tai varfurile, scot tulpina veche si replantez varful.
Frumos rau acvariul tau, place ochiului. Sanatoase sa-ti fie toate vietuitoarele si plantele ce-l onoreaza. Acuma, zi-mi si mie ca nu sunt lamurit. In ultima poza, Coridorasul poarta un melc? Io nu cred. Atunci melcu era pe geam? Mai degraba asa. Oricum, de efect.
Ti-a zis m_3 in postul 2 din acest topic. Ciclul azotului.
Nadija wrote:nu pot!!!
multumesc alber ptr idei. o sami iau maine un acvariu pentru el!

Io spun ca discu' ala stricat. Stii ca trebuie ciclat inainte, da? Sper sa nu te superi, dar io sunt un pic mai "animal planet" asa.
Chiar frumos acvariul tau, o spun inca odata.
Si ca o intrebare de ordin...tehnic (de fapt cred ca botanic, dar ma rog ) este posibil ca sub acel lotus sa mai cresca ceva? Ca parca mi-as dori si eu unul in acvariu. Si mi-e teama sa nu-mi incurce niste Marsileea.
Poti pune un anunt la vanzari sau la donatii. Iar in cazul in care chiar nu te poti desparti de el fa-i un acvariu separat. Minim 50 l.
Ok, s-a marcat. Ne auzim spre sfarsitul saptamanii.
@fanty, nu mai deschide topicuri peste topicuri, vei da de lucru adminilor sa le stearga. Iti deschizi un topic al tau (sa zicem) unde iti vei scrie problemele, nedumeririle, progresele. Sau in functie de subiect, vei deschide un topic in sectiunea dedicata. In acest fel iti va fi si tie mai usor sa urmaresti discutiile care prezinta interes pentru tine
Si inca ceva. Forumul nu functioneaza ca un chat. Nu poti incepe dialoguri care sa aibe frecventa unei discutii de tip chat. Pe forum oamenii scriu si nu primesc imediat raspuns, nici nu solicita asta in momentul imediat urmator. Atunci cand cineva din comunitate stie ce sa raspunda o va face.

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: