Bun gasit,
Sunt Adi, am 31 de ani si sunt din Timisoara.
Dupa aproape 4 ani de experimentat, m-am hotarat sa trec la lucruri mai serioase.
Povestea pe scurt:
Am luat acvariu in 2005. Un Juwel Rekord 60, complet echipat si nemodificat in niciun fel. Nestiind prea multe si la sfatul vanzatorului, am pus turba ca substrat iar peste - pietris foarte mare (8-10mm). Am pus ca fertilizant Tetra Initial Sticks in pietrisul ala. Nu mi-a placut cum a iesit, insa l-am ciclat fara pesti iar dupa ciclare am adaugat vivipari. Vreo 4 perechi. Care in scurt timp au devenit extrem de multi

Am donat la petshop vreo 60 de guppy crescuti in acvariul asta - va dati seama ce ciorba ere la un moment dat. Intre timp am schimbat substratul de vreo 2 ori (pietris mai mic ca granulatie iar acum nisip).
Am mai avut in decursul celor 4 ani: scalari (total nerecomandat la volumul asta), tetrazona, rasbora, labeo, hoplo. Bineinteles, nu toti odata
NU trebuie sa va mai spun ca plantele, putine cate au fost, nu au rezistat niciodata mai mult de 3-4 luni. Fara fertilizare, lumina putina, fara CO2 si de multe ori suprapopulat - rezultatul pe masura.
Dupa cum spuneam, vreau sa fac asa cum trebuie, deocamdata pentru acvariul asta si in viitorul apropiat pt. un acvariu mai mare. Prin urmare, am cumparat schema de fertilizare de la Dupla si alte cele (despre asta am sa va cer sfaturi intr-un topic separat).
O zi buna tuturor!
Adi.