[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Planta pt incepatori tip "covor"  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Imi puteti spune, ce planta tip covor se preteaza pt incepatori, si are cerinte reduse in privinta C02 (poate chiar deloc) si lumina spre 0,4 Watt/L? Eu acum am cumparat Hc, insa pe tropica ba spune ca e usor de intretinut, pe forum am inteles ca necesita lumina multa si Co2
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Pe tropica, dupa ce alegi o planta, da click acolo unde scrie "light requirements". Iti explica factorii care influenteaza cantitatea de lumina necesara unei plante. Acolo vei gasi explicatii referitoare la necesarul de lumina. Este adevarat ca ei spun acolo ca planta are nevoie de lumina de la putina la multa. Dar trebuiesc luate in calcul mai multe variabile. Inaltimea coloanei de apa, alte plante care o pot umbri, s.a.m.d.
Poti crede linistit ce scrie pe forum. Vrea lumina multa.
La conditiile pe care le ai tu, cred ca iti rezista Marsileea, fara a se dezvolta insa. Am intr-un acvariu maternitate cateva fire puse acum vreo doua luni. Stagneaza rau saraca, dar nici nu a murit.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Marsilea .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Planta am cumparat o dupa ce am vazut la tropica plus ca cel de la magazin mi a zis ca are o crestere foarte buna plus ca dupa ce i am zis ce lumina am si fara C02, a zis ca nu e problema ca nu e pretentioasa smilie Momentan am ramas fara prea multi bani, iar acvariul inca nu e gata, mai trebuie sa adaug inca 2 x 18 W, si sa mi cumpar BioCo2 de la Jbl sau sa confenctionez. Deci pana atunci, un pic de pauza si sper ca pana atunci sa nu pierd hemianthusul
andreic
Membru de baza

IP:

Fara CO2 si cu lumina inadecvata, te-as sfatui sa mai astepti. In cazul meu, Glosso a cresut cu lumina slaba, dar a beneficiat de CO2. Marsilea, desi se spune ca este nepretentioasa, totusi, vrea si ea CO2. HC Lilaeopsis si Utricularia, pe langa CO2 vor si lumina.

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: