Message |
|
Tot ca element de noutate userii au acum si facilitatea "Bookmarks" (se regaseste in antetul fiecarei pagini intre rubricile "My Profile" si "Private Messages").
In cadrul fiecarui topic aveti in stanga jos o optiune "Bookmark it!".
In momentul in care doriti sa adaugati un topic preferat intr-o lista dedicata, dati click pe aceasta optiune.
In timp, va puteti astfel creea o lista cu topicurile favorite/de interes/pe care doriti sa le accesati mai usor/etc, lista ce poate fi accesata din "My Bookmarks".
Enjoy!
|
 |
|
RaresLuc wrote:Cum se poate pune un poll pe noul forum?
Optiunea a fost activata.
Intre butoanele "Options" si "Attachments" a aparut butonul "Pool".
Noul buton e activ numai in caz de "New topic".
Nu "abuzati" de noua functie (fara intrebari idioate sau total irelevante pentru scopul forumului).
Enjoy!
|
 |
|
Lofty wrote:
Nilsen wrote:...nu era mai simplu sa fi avut un buton de attach...asa chiar este enervant...
Pai chiar ai un astfel de buton sub fereastra in care scrii raspunsul. Langa "Options". Se numeste "Attachments". Dai click pe el si iti apare o linie de browse catre calculatorul tau. 
"Problema" s-a rezolvat.
PS: Multumesc de feed-back. Nu am stiut ca userii nu pot "sa vada" butonul respectiv. Era pacat sa nu puteti beneficia de acest avantaj al noului format de forum.
|
 |
|
Incepand de azi, userii au posibilitatea sa insereze poze de pe calculator direct in continutul mesajului.
Operatiunea se face cu ajutorul butonului "Attachments" (langa "Options") aflat imediat sub casuta in care scrieti mesajul.
Am introdus si o limitare de marime a fisierelor.
Am rugamintea ca marimea pozelor sa nu fie exagerata.
|
 |
|
In locul pozelor initiale au aparut niste tampenii. Astept un PM explicativ de la retrokor. Nu cred ca este vina lui. Mesajul nu a mai fost editat intre timp si primele poze erau bune. Oricum, se poate evita pe viitor asta. Userii au acum permisiunea sa bage poze de pe calculatorul personal direct in postare. O sa fac un anunt in acest sens.
|
 |
|
Nilsen wrote:...nu era mai simplu sa fi avut un buton de attach...asa chiar este enervant...
Pai chiar ai un astfel de buton sub fereastra in care scrii raspunsul. Langa "Options". Se numeste "Attachments". Dai click pe el si iti apare o linie de browse catre calculatorul tau. 
|
 |
|
Se vand la pachet urmatoarele:
- Acvariu 70x40x40, din geam de 8 mm, silicon transparent.
- Capac din lambriu PVC + Lampa Juwel Multilux 2x18W.
- Masa PAL 18mm, dimensiuni 70x42x80, spatele plin.
- Filtru TetraTec EX 700, vechime 2 ani, in stare estetica si functionala perfecta.
Pret pentru tot ansamblul: 500 lei.
Valabil doar pentru Bucuresti.
Poze:
Si aici cateva poze cu acvariul in functiune.
|
 |
|
Asteapta macar 2 (doua) saptamani. 
|
 |
|
Ok. Daca din diverse motive nu ajunge la niciunul din doritorii care s-au anuntat pana acum, imi dai un PM si redeschid anuntul.
|
 |
|
Intrebarea e destul de generala.
Totul depinde de inaltimea dorita a acvariului si de spatiul disponibil pentru amplaserea lui.
Spre exemplu, daca esti dispus sa nu treci cu inaltimea de 35cm, poti alege ce lungime si latime vrei tu. Ceea ce poate insemna un acvariu de cateva sute de litri.
Daca esti conditionat de baza 100x40, ti-as recomanda sa alegi o inaltime de maxim 40cm + intaritoare + fund dublu. Ceea ce inseamna un acvariu de 160 litri.
Asta ca sa dormi linistit.
Geamul de care dispui este float?
|
 |
|
In plus fata de cele din lista mai exista si:
T8 (d-26mm):
25W... 742mm
T5 (d-16mm):
24W... 438mm
28W... 590mm
35W... 742mm
45W... 895mm
54W... 1.047mm
54W... 1.200mm
|
 |
|
@MihaiA09 - ai primit raspunsurile necesare, evident pe masura intrebarii tale. Exista o plaja prea larga de preturi pentru fiecare produs necesar in parte ca sa obtii ceva mai concret de atat. Aspectele asupra carora trebuie sa te hotarasti au fost expuse deja de colegii nostri de forum.
@d3m0 - off-topicul tau putea constitui de asemenea tot un PM adresat lui Maniacs cel mare si rau. Tare mi-e teama sa contorizez cine umple spatiul aiurea.
Se inchide aici.
|
 |
|
andrei.a wrote:... sa renunt la pseudotropheus?
Categoric DA.
Inainte sa asociezi diverse specii, intereseaza-te de necesitatile acestora privind (cel putin) temperatura, duritatea si pH-ul apei.
Acum, cu titlu de exemplu si prim exercitiu in acest sens, fa-o macar pentru neoni si pseudotropheus elongatus.
|
 |
|
La dimensiunile astea e prea subtire fundul de 6mm.
Incearca macar pe acesta sa-l faci de 8mm.
Ideal ar fi fundul de 10mm si lateralele de 8mm.
|
 |
|
minnardy wrote:...l-a postat ieri intre 12-16.
Cu foarte mici exceptii, eu am fost prezent non-stop pe forum de la 8:30 la 16:30, si asta in afara raidurilor de seara.
Nu am vazut postarea respectiva in tabelul cu mesaje ce trebuie aprobate la vanzari.
minnardy wrote:am rugamintea (si cred ca nu doar eu) de a verifica autenticitatea mesajelor de la Bizz mai repede...daca se poate...
Vom depune cu placere toate diligentele in acest sens.
Strict referitor la anuntul in cauza vs. rapiditatea contactelor, omu' lasase un numar de telefon in prima postare.
|
 |
|
MihaiA09 wrote:... Ce mai vrei ma?
Ar trebui sa respecti userii acestui forum si sa folosesti un limbaj civilizat.
Considera-te avertizat.
Se inchide aici.
|
 |
|
cibserg wrote:Mai greu cu Pogostemonul.... Ceva nu-i convine dar sper sa-si revina... sper ca se va prinde si de buturugi.
La mine "a mers" si pe buturuga, insa nu a fost la fel de "robust" ca cel cu radacini in substrat.
Am avut cateva fire si emers (cu radacinile tot pe buturuga si frunzulitele afara).
Sa speram ca la tine e in curs de acomodare.
Poate ar ajuta daca ai mai suplimenta CO2-ul.
E un inceput extrem de promitator. Bravo!
ps: cum te-ai gandit sa abordezi problema punctului focal?
|
 |
|
@Crossof:
Ia totul de la capat.
Si mai intai de toate citeste articolele acestea: Ciclul Azotului si Ghidul Incepatorului.
@d3m0:
Pana acum ai incalcat cu nonsalanta punctele 2.3, 2.4, 2.5, 2.7, 2.10. din Regulament.
Ti-as recomanda mare prudenta de acum inainte.
P.S.: Nu conteaza numarul de postari, conteaza continutul acestora.
|
 |
|
Dupa ce faci aclimatizarea pestilor in mod corect, pui doar pestii in acvariu.
Apa de la petshop (+ ce ai mai completat tu cu apa din acvariu, in cursul aclimatizarii) o versi unde vrei tu, numai in acvariu nu.
Plantele noi le speli bine sub jet de apa, scazand astfel, suplimentar, si riscurile de a aduce melci nedoriti in acvariu.
Off-topic: e a doua oara cand iti sterg semnatura... daca te intrebi de ce, poti citi regulamentul.
|
 |
|
alexnbv wrote:...de la 3 tuburi T8(18W) la 5 tuburi T8(18W)... aceasta schimbare care trebuia facuta...
Spune-ne de ce ai considerat asta o necesitate, sau ce te-a nemultumit... parca ajunsesei cat de cat la un echilibru si scapasei si de alge. Sau ca sa stim ce plante vrei sa pui in valoare...
Oricum, combinatia L. Aromatica - B. Japonica este un pic nefericita, in sensul ca "cerintele" de NO3 si PO4 sunt "diametral opuse". La fel si combinatia D. Diandra - A. Nana in ceea ce priveste lumina necesara.
Eu as mari doza zilnica de NO3 la 3ppm si pe cea de PO4 la 0,3ppm. In acelasi timp poti reduce inca putin pH-ul, cu ochii pe pesti (eventual in week-end), fiind pregatit sa cresti ulterior si Fe.
Cum a reactionat Didiplis-ul (dpdv al culorii si ritmului de crestere) la noile conditii de lumina?
Din poze nu se vede, asa ca intreb: in momentul de fata se manifesta fenomenul de "pearling" la vreunele din plantele tale?
|
 |
|