[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
tot pe tema compatibilitatilor  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
andrei.a
Junior member
[Avatar]

IP:

Imi cer scuze dar celalalt topic era blocat.
Am urmatoarea problema : vreau sa introduc o pereche Betta in noul meu acvariu, alaturi de :
- 3 puntius conconius ( veteranii familiei )
- 3 ancistrus
-2 pleco
- 10 zebra
- 10 neoni
- si mai ales 2 pseudotropheus elongata ....aci apar ( cel putin dupa capul meu ) problemele.... nu stiu cum se impaca ( sau nu) cu cichlidele...
Am mai avut betta ( inclusiv mascul ajuns la 13 cm ) dar erau practic specia dominanta din acvariu ( pe vremea aia aveam guppy, tetra, xipho, moli, carasi mari, gourami si kouhli) si nu am avut scandaluri... Iar betta aveau o afectiune "aparte" pt tineretul de guppy

Dar acum stau in dubii legat de cichlide si un pic de nebunii de conchonius ( care nu pot sa zic ca sunt agresiv, dar sunt foarte curiosi )

Ce ma sfatuiti? sa renunt la pseudotropheus?

do, or die trying
[Email] [WWW] [Yahoo!]
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

In primul rand dane ceva detalii despre acvariu

Un subscribe si suntem pretinasi !
[Email] [Yahoo!]
andrei.a
Junior member
[Avatar]

IP:

vad ca m-ai gasit

Acvariul e de 115 l
substrat- quartz
plante ( sa zapacesc daca la plante stiu denumirile) nuj.... dar partea din spate ( cca 15% din suprafata totala e cu plante, inca tinere nu au apucat sa ajunga pana la suprafata acvariului, si urmeaza sa imi iau niste treburi din alea ca niste nuferi dar cu frunza mica)
am amenajat 2 pesteri din pietre, si mai am 3 decoruri din ceramica in care mi se tot plimba pleco ( ancistrusii sunt mult prea dementi ca sa stea intr-un loc)

Am zis deja ce pesti am....

Acum caut din rasputeri o pereche de betta negri, pe care sa ii las liberi in acvariu ( in memoriam pt primii pesti care mi-au placut cu adevarat , Betutzu si Betutza, perechea mea de betta albastri din liceu ) si ma tem sa nu fac o tampenie cand or mai creste cichlidutzele mele
Oricum la Betta nu renunt

do, or die trying
[Email] [WWW] [Yahoo!]
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ce echipamente ai ?Si din cate stiu eu betta de obicei se tine singur ca sunt destul de agresivi.

This message was edited 2 times. Last update was at 04/09/2009 15:57:52

[Email] [Yahoo!]
andrei.a
Junior member
[Avatar]

IP:

la echipamente ...problem ... am un filtru de 1400l/h dat la jumate debitul :d...si neon....iar capacul este in curs de dezvoltare...
neeee.. poti tine beta cu alti pesti...eu intreb cum sta cu cichlidele...ca nu i-am avut in combinatia asta pana acum

do, or die trying
[Email] [WWW] [Yahoo!]
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Betta+chiclide=
Dai un ochi aici: http://www.petco.com/assets/livefish/freshwaterchart.html

This message was edited 1 time. Last update was at 04/09/2009 16:02:41

[Email] [Yahoo!]
andrei.a
Junior member
[Avatar]

IP:

mercic, il stiam pe asta....ca asa m-am starnit e cu galben.... adica exista sanse

do, or die trying
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

andrei.a wrote:... sa renunt la pseudotropheus?

Categoric DA.
Inainte sa asociezi diverse specii, intereseaza-te de necesitatile acestora privind (cel putin) temperatura, duritatea si pH-ul apei.
Acum, cu titlu de exemplu si prim exercitiu in acest sens, fa-o macar pentru neoni si pseudotropheus elongatus.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
andrei.a
Junior member
[Avatar]

IP:

deocamdata am renuntat la betta , si la neoni ....
raman cu ancistrus, conconius, pleco si ciclidute. Deocamdata in teste

do, or die trying
[Email] [WWW] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Eu zic sa le faci la "ciclidute" casuta lor ... Vor fi si ele mai fericite ,si ceilalti pesti

Until you find someone worth dying for, you never really live.
andrei.a
Junior member
[Avatar]

IP:

nop...in momentul in care voi gasi perechea de betta dorita o sa ii iau si am sa ii amplasez in acvariul de carantina ( 20l)
deocamdata ciclidutzele se zburda in mare voie in acvariul mare, alaturi de conconius, pleco si ancistrus, si nu au aparut conflicte

do, or die trying
[Email] [WWW] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Imi pare rau sa te dezamagesc , dar betta-nii nu formeaza perechi.Ei se pun impreuna doar cand se reproduc , in rest se tin separat...asta daca nu vrei sa gasesti femela moarta sau sarita din acvariu,etc.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
andrei.a
Junior member
[Avatar]

IP:

....asta e regula? pt ca v-am zis, intr-un acvariu comunitar de 150 cm lungime cu plante si mai multe specii pasnice am avut aproape 2 ani betta mascul si femela, si nu a murit nimeni ( in afara de gupy )

do, or die trying
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Dragosdiscus
Junior member
[Avatar]

IP:

In bazine cat de cat se pot tine familii de betta, sau un mascul si cateva femele. Problemele apar cand bazinul este mai mititel, eventual sunt si singuri, temperatura buna si le vine a depune. Partea delicata este "dupa", cand atitudinea masculului este deosebit de violenta.

Hope the best, expect the worst.
[Yahoo!]
andrei.a
Junior member
[Avatar]

IP:

10x de lamurire... dar mie imi place sa ii cresc, de inmultit nu mi-am dat interesul pana acum, iar la cei 28-30 de grade cat le trebe la bettani eu nu ajung cu acvariul ...asa ca sunt linistit. oricum, momentan mai astept cu betta.
toate bune.

do, or die trying
[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Anabantidae
Go to: