[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lofty
Forum Index » Profile for Lofty » Messages posted by Lofty
Decamio wrote:Trebuie neaparat sa fie lipit de geamul din spate al acvariului?
Depinde daca ai intaritoare longitudinale. Am mai explicat aici.

Decamio wrote:Este posibil, in cazul in care acvariul e plin cu apa, backgroundul sa pice pe geamul din fata?
Nu. Mai degraba o sa pluteasca.
Daca ai fi citit regulamentul forumului ai fi stiut; nu este nici un mare secret:

"1.4 [...] Necunoasterea regulamentului forumului nu absolva pe nimeni de incalcarea regulilor."

"1.5 Administratorii si moderatorii au autoritatea de a sterge complet sau partial mesajele membrilor, fara sa fie obligati sa ofere o explicatie."

"2.8 Fara discutii sau informatii warez, ori care aduc atingere legii copyright-ului. Abaterea se va sanctiona cu stergerea topicului si acordarea de avertisment tuturor userilor care au participat la discutie."

"4.2 Daca postati pe forum inseamna ca sunteti de acord in totalitate cu regulile de mai sus."
gengiskhan wrote:...pot sa asez destul de usor si HC-ul pe pozitie. Da' nu vrea sa stea. Ceva sfaturi?

Hint no.1:image
Hint no.2: le alegi pe cele verzi.
Hint no.3: tragi de cele doua bucle (le departezi una de cealalta) astfel incat sa lasi intre ele un unghi de 90 de grade. Vazuta din "profil" agrafa ar trebui sa aiba o forma de L.
Hint no.4: in functie de marimea agrafelor, poti remodela marimea buclelor, astfel incat bucla ce sta la orizontala in interiorul substratului sa fie pozitionata cat mai adanc.
Ce dimensiuni are acvariul?
Ce vechime are?
Cu ce silicon este lipit?
Ce grosime are geamul?
Are intaritoare longitudinale?
Ce treaba are cornierul pus deasupra cu intarirea fundului?

Poate iti faci griji degeaba si totul s-ar putea reduce la o problema de planeitate...
AquaGlo sunt de la Hagen. Se merita macar unult.
De la Phillips poti opta pentru Aquarelle daca te intereseaza culorile pestilor.
Iti trebuie de 30W.
Daca nu tii neaparat la sublinierea culorii albastru (oarecum in detrimentul celorlalte), n-are rost sa-ti iei tub albastru; orienteaza-te spre AquaGlo + tubul day-light din dotare, sau 2xAquaGlo, sau AquaGlo+Aquarelle...
Hai intai sa vedem ce pesti o sa bagi in el, ca deocamdata e acvariu cu betta, nu cu cichlidae.

In prezent am asa:
Labidochromis Caeruleus (2cm - 3cm - 4cm)
Pseudotropheus Elongatus (2cm - 3cm)
In curand o sa am si Metriaclima Membe Deep.

Pret 3,5 lei bucata (indiferent de marime).
Comanda minima 10 bucati.

Am explicat mai sus (de fapt pe prima pagina) de ce anuntul este valabil doar pentru Bucuresti.
Mihnea B. wrote:ce alti pesti din spectrul portocaliu am ca varianta...
Metriaclima Membe Deep.
Mihnea B. wrote:legat de cyrtocara nu pot sa renunt la ei deoarece imi plac mult prea mult
In cazul acesta ar trebui sa le aloci un acvariu mai mare (de minim 400 de litri) si mai lung (minim 150 de cm)... sunt pesti de talie mare (15-25 cm).
Mihnea B. wrote:apa este foarte tulbure cu tot filtrul meu. ce pot sa fac?
Ai volum prea mic al maselor filtrante. Nu pune la socoteala pompa aia in necesitatea ca filtrele sa "ruleze" intr-o ora cam de cinci ori volumul net de apa al acvariului.

Pentru pestii care ti-au atras atentia pana acum eu ti-as recomanda un acvariu de la 250 litri in sus (cu exceptia Cyrtocara, de care am vorbit).
In cel mai rau caz, avand in vedere preferintele tale (nu vrei "d'aia mici de Tanganyika"), la acvariul tau actual (cam 150 litri net) ar "merge" (daca pot sa spun asa) doar o singura familie (2 masculi si 3 femele), ori de Caeruleus (si o sa ai doar galbeni), ori de Membe Deep (si o sa ai albastri si portocalii). Desi cand ma uit la masculii mei de Caeruleus de 13 cm, tot prima recomandare mi se pare "de bun simt"...
hegedusalin a fost banat.
Cu smerenie anuntam ca trist este sufletelor noastre sa se piarda din intelepciunea pe care are bunatatea sa o impartaseasca cu noi, insa si noua ne ajunge pana in gat de oameni "viteji in afara forumurilor" si care intra aici "dispusi sa invete"...
Poti sa le faci si din pexal. Si ar merge perfect cu furtunul de diametru interior de 17mm. O sa iasa ceva de genul asta .
Pe cel de 15 mm. O sa intre un pic fortat si il asiguri pe pozitie cu un colier. Sa intelegem ca ai facut rost de tevi de TetraTec? Mai e de actualitate topicul?
16 mm.
Nu le da pana isi pierd ei interesul, ca aia inseamna ca ii indopi. In conditiile astea, e logic sa nu mai ceara dimineata; si daca dimineata nu cer, e logic sa nu le mai dai. Incearca sa le dai cam 2/3 din cat ar manca ei in mod normal.
E posibil sa le dai prea mult de mancare - la apetitul lor n-ar trebui sa ajunga mancare pe fundul acvariului. Da-le si dimineata si seara, dar cate foarte putin si nu totul deodata. Cand o sa le fie foame, n-o sa bata cu lingura in gamela, dar o sa se buluceasca toti spre suprafata apei si o sa fie cu ochii pe tine ca pe butelie.
Ce probleme ai intampinat cu recuperarea vechiului cont?
Caror moderatori te-ai adresat si care a fost raspunsul lor?
Ce mesaj iti apare cand te loghezi cu userul "wallachian" si parola aferenta?
Da-mi un PM.
De ce ai facut cararea aceea de pietricele?
Chestii utile:

Ghidul incepatorului
Ciclul azotului

si topicurile facute Sticky din sectiunea asta - Coltul incepatorului.

Pe ce vrei sa te axezi: plante sau pesti?
Ce ai vrea sa stii mai exact in afara de cele descrise in cele 2 linkuri de mai sus?

wizzard_6 wrote:in functie de pestii pe care vrei sa-i tii vei stabili parametrii: Ph-ul si duritatea apei
In mod normal trebuie sa fie invers: in functie de pH, KH, GH al apei (de regula de la retea), te orientezi asupra pestilor ce s-ar simti bine in conditiile pe care poti sa le oferi. De exemplu, "degeaba" si-ar dori niste Paracheirodon Innesi, daca are duritatea 14 si pH-ul 8 si nu vrea/poate sa se complice cu osmozor si alte solutii.
wizzard_6 wrote:... sunt puse 2 fasii de geam de 10 pe care a pus intaritoare transversale...
Poti pune o poza?... ca m-ai facut curios cu pozitionarea lor...

PS: ti-am facut un nou topic, pentru a nu deranja iar jurnalul omului...

wizzard_6 wrote:Sa ma scuze Cipj ca mi-am permis sa postez fotografia pe topikul lui'daca deranjeaza rog adminii sa o mute. Multumesc.

image
Nu-l stergem; poate va fi util pe viitor si altcuiva cu aceleasi dileme.
Hai ca va usurez eu suferinta. Se inchide.
Din cauza stresului cauzat de mutare, exista o posibilitate mare sa inghita icrele, mai ales daca sunt femele tinere/neexperimentate; dar nu este neaparat o regula. Poate ai noroc.

Cu ce sa se imbacseasca mocheta? Va fi acoperita in intregime de acvariu, iar picaturile de apa ajunse accidental pe marginile ei sunt insignifiante in acest proces. Tu cata apa versi pe langa acvariu si cu ce ocazie?

Forum Index » Profile for Lofty » Messages posted by Lofty
Go to: