Message |
|
Ai pm. Ce nu fac eu pentru fericirea unui constantean...
Chestia cu castigul e relativa, doar stii cum e in viata: mai castigi, mai pierzi, mai pierzi, mai pierzi... :crazyface:
|
 |
|
Tu te confrunti cu problema: “Apa din acvariul meu nu are particole vizibile in suspensie dar este alb-laptoasa si tulbure”
Cea mai probabila cauza este o explozie a bacteriilor nitrificatoare care sunt benefice acvariului dar locul lor este in filtru.
Cauze posibile ar fi:
1. Acvariul este nou – bacteriile din acvariu nu au colonizat inca filtrul; daca este asa aveti rabdare o saptamana, in care timp introduceti o cantitate mica de hrana de pesti sub forma de fulgi in asa fel incat sa fie aspirata de filtru. Acest lucru favorizeaza migratia bacteriilor inspre filtru, unde se vor stabili si inmulti.
2. Ati introdus un numar mare de pesti o data – pestii au produs rapid o cantitate mare de dejectii iar bacteriile existente in acvariu au fost nevoite sa se multiplice in afara filtrului pentru a consuma nitratii aparuti.
3. Substratul a fost deranjat – o mare cantitate de bacterii traieste in substrat, iar daca acesta este deranjat la fel sunt si bacteriile. Evitati sa deranjati substratul daca nu este absolut necesar, schimbare partiala de apa este recomandata.
4. Mancare in exces – daca pestii au primit mai multa mancare decat de obicei, si cantitatea de dejectii va creste, stimuland pe moment dezvoltarea masiva a bacteriilor care consuma aceste dejectii.
5. Filtrul a fost curatat recent – l-ati spalat cu apa curenta, fierbinte sau detergent? Se admite spalarea elementelor filtrante numai cu apa din acvariu pentru a nu ucide bacteriile benefice din ele.
6. Un peste a murit in acvariu si nu l-ati descoperit la timp – inlaturati pestele mort si efectuati schimbare partiala de apa.
7. Filtrul nu a functionat o perioada de timp – din cauza intreruperii curentului electric sau alte motive. Aceasta este o problema grava, deoarece este posibil ca bacteriile aflate in filtru sa fie moarte. Spalati temeinic elementele filtrante si faceti schimb partial de apa zilnic pana se reface efectivul de bacterii din acvariu. Nu opriti niciodata functionarea filtrului decat pentru maxim 15 minute, iar daca este nevoie de o perioada mai lunga in care filtrul nu trebuie sa functioneze in acvariu (interventii) amplasati-l intr-un vas cu apa de acvariu unde va functiona neintrerupt sau inchideti circuitul intr-o galeata in cazul filtrelor de tip “canister”.
8. Ati utilizat un produs din gama Waterlife, Bacterlife,Easylife fluid filter, Tetra Esybalance sau Stress Zyme pentru a ajuta filtrul sa fie mai eficient sau a inlatura toxinele din apa – asteptati rabdator pana produsul isi face efectul si va recomand sa il introduceti direct pe elementul de filtrare pentru a scurta ciclul.
9. Ati adaugat sare in acvariu – este indicat sa o dizolvati complet in apa fierbinte si apoi sa o introduceti in bazin.
10. Ati introdus in acvariu ornamente din plastic sau alte materiale – nu folositi decat produse special concepute pentru acvarii si din acestea preferati marcile cunoscute.
Vezi unde te incadrezi.
Si incearca sa-ti pui o semnatura care sa incapa pe un singur rand, ca sa nu o tot sterg eu.
|
 |
|
zamfir wrote:...nu stiu cum va fi influentat parchetul melaminat si polistirenul extrudat de 4 sau 5 cm dintre placa si parchet ...
Daca suprafata este plana, in loc de polistiren poti pune o bucata de mocheta mai groasa. Isi va face treaba cu brio. Asa am eu la cel de 550.
|
 |
|
Ultimul pret pentru ansamblu: 400 lei.
|
 |
|
Un ARTICOL interesant si util in legatura cu "remediile" ce pot fi aplicate in vederea "salvarii" puilor de discus. Enjoy.
|
 |
|
alpha16 wrote:...nu mai am chef de aburelile voastre...
...nu a fost o idee prea buna sa ma inregistrez pe acest forum...
Exact asta voiam sa aud, dragul meu "preten"...
Problem solved!
|
 |
|
In partea de sus e un mascul.
In partea de jos e o femela.
In functie de succesiunea si culoarea dungilor, ar trebui sa-ti dai seama ce ai acolo.
Acvariul e prea mic pentru Malawi, filtrarea subdimensionata in raport cu necesitatile; si de aici decurg toate problemele tale.
In alta ordine de idei, atentie mare la limbajul folosit la adresa colegilor de forum si la ortografie.
E pentru prima si ultima data cand discutam asa.
|
 |
|
Problema nu provine din montajul incorect, ci este datorata garniturilor proaste si, mai nou, plasticului de calitate mai slaba.
Noile loturi de Tetratec EX 1200 sunt dezastruoase, rata reintoarcerilor la garantie depasind si cele mai pesimiste asteptari ale importatorilor. Probabil ca chinezii nu pun prea mare importanta pe curatarea periodica a matritelor de turnare sau ceva de genu'...
In cadrul aceleiasi game, celelalte EX-uri (400, 600, 700, 2400) sunt mai fiabile comparativ cu 1200.
Eu am acum 3 canistre EX 1200 si un EX 700, toate "vechi" (iesite din garantie).
Per ansamblu sunt multumit, dar:
In primul rand, nu as da niciuna din astea vechi pe una similara dar noua.
In al doilea rand, daca ar fi sa-mi iau o canistra, n-as mai lua Tetra.
Ar trebui sa avem in vedere ca, in ciuda faptului ca gasim garnituri mici la Hornbach sau imprumutam de undeva vaselina sa dam pe O-Ringul principal, exista un risc mult mai mare ca la "concurenta" ca aceste canistre sa cedeze prea devreme si exact cand ti-e lumea mai draga.
Am si Eheim si asta ar fi prima mea recomandare (stiu ca e mai scump dar trebuie privit in ansamblu pret/calitate/fiabilitate).
|
 |
|
MihaiA09 wrote:Pai vreau sa-l fac tot pentru pesti mai simpli ca guppy, xipho si altii. Si c-am cat ar costa toata aparatura, dar sa nu fie prea performanta, dar nici de aceea ce functioneaza 1 saptamana!
Atunci e foarte clar, iti trebuie fix 300 lei. Devine deja un topic in genul acestuia . Si tare imi este ca va avea cam aceeasi soarta.
|
 |
|
Salut. Ai putea sa pui cam urmatoarele: filtru intern sau ca alternativa in-take + out-take de filtru extern + tevile aferente, reactor de CO2, test permanent de CO2, sonda de pH, termometru, heating cables + ventuzele aferente. Eventual si fortat, un surface extractor. In functie de ce ai de gand sa faci cu acvariul, vezi ce iti ramane. Sau nu-l mai cumpara.
|
 |
|
gengiskhan wrote:Dar ce spui tu s-ar putea rezolva cu inca o specie in plus, nu? Adica sa am gazonul in partea din fata, inca o planta pana in Blyxa si... ce-i acuma pe-acolo.
Nu neaparat. Ideea e ca gazonul sa nu aiba o forma perfect dreptunghiulara. Blyxa, pietrele care oricum nu se prea vad in mijloc sau alte eventuale lemne pot face "incursiuni" de efect in spatiul alocat gazonului.
gengiskhan wrote:Oare Pogostemon-ul merge in pozitia aia? Ramane mai mic decat Blyxa?
Pogostemonul (Helferi) va ramane mai scund decat Blyxa. Depinde insa la ce gazon te hotarasti (cu Marsilea ar merge, Lilaeopsisul s-ar putea sa-i ia din vizibilitate, etc)
|
 |
|
gengiskhan wrote:... cat de des raresti firele de Blyxa?
In momentul in care "planta mama" are doua-trei ramificatii.
gengiskhan wrote:Daca le las asa, dese mai mult timp se intampla ceva?
Cineva d'aici de pe forum (nu spun cine), care are si heating cables (nu spun de care) si nu a agreat ideea de a lasa radacinile in sol (dupa "metoda Tropica"), a avut surpriza (nu spun daca placuta sau nu) de a scoate radacinile (nu spun ce lungime aveau) unor blyxe (lasate sa se desfasoare in voie cu lunile) cu tot cu cablurile "aferente".
Dar tu n-ai cabluri, asa ca pe langa principalul inconvenient descris deja de Val, te-ai putea confrunta doar cu riscuri ce decurg din posibila defrisarea masiva a masei vegetale combinata cu deranjarea substratului. Dar deja ne indepartam usor de Blyxa...
gengiskhan wrote:Alte pareri
Chiar si cu gazonul de rigoare, mi se pare ca exista o delimitare prea stricta si monotona intre partea alocata acestuia si middle/background.  Incearca eventual o linie de demarcatie mai putin vizibila.
|
 |
|
Din pacate, promisiunile au fost neonorate .
Se inchide.
|
 |
|
ovidiu85 a fost banat.
Motivul: un membru al acestui forum a primit de la userul in cauza (pe PM) apelative gen "nesimtit...", "bosorog frustrat si imbecil...", "cu tupeu jegos de capitala".
N-avem nevoie de useri care insulta. Acest forum este destinat unor activitati mai elevate.
|
 |
|
gengiskhan wrote:Aia din poza pusa de tine e tot Blyxa? De ce e asa de verde?
Blyxa Japonica.
Am mai redus din lumina si am bagat nitrati ca la festival (la cele peste 200 de fire mi-era teama sa nu faca "foamea").
gengiskhan wrote:Imi dati o recomandare de planta de gazon?
Mie-mi place Lilaeopsis Brasiliensis (probabil pentru ca am avut satisfactia sa-mi si infloreasca).
|
 |
|
Legat de Blyxa, eu as lasa doar tufa mare din stanga + inca doua/trei tufe mici (una in locul Hydrocotyle).
Aromatica o poti pune in spatele Rotundifoliei, pe care o tunzi mai scurt si mai des.
Pe de alta parte, ai zis ca esti mai lenes, asa ca poti lasa Blyxa in pace, le soptesti neonilor sa coboare si sa stea grupati si vei avea o "liniaritate" (care o sa-l lase perplex pe faraon) asa cum am experimentat-o eu:
 .
Oricum, imi place evolutia acvariului. Keep going! 
|
 |
|
georged wrote:La dimensiunile acvariului, viitorii pui nu cred ca vor supravietui, deci sper sa nu apara problema suprapopularii...
Cu alte cuvinte, speranta ta isi cam are rezolvarea in moartea puilor...
georged wrote:... Neonul stingher il voi muta , sper sa socializeze cu gupii si sa se simta ca intr-un grup mai mare
Nu va socializa. Pentru el, saracul, grup inseamna alti cativa neoni. 
|
 |
|
Am fost intrebat daca dau si pe bucati.
Raspuns: doar in cazul in care se gasesc doritori pentru toate "componentele".
Preturi:
300 lei - Acvariul + Capac + Lumina
200 lei - Filtrul
100 lei - Masa
|
 |
|
daJudge wrote:... polistiren extrudat pe care l-a vopsit cu vopsea de masina... ma intereseaza daca rezultatul asta este toxic pentru pesti...
Sigur ca este toxic.
Poate tocmai de aceea sa nu fie destinata "uzului subacvatic"?
Oricum backgroundul va avea in cele din urma culoarea... algelor care se vor depune pe el.
PS.1: intrebarea mea este retorica.
PS.2: uite o compozitie cat de cat asemanatoare - ca sa iti faci o idee despre ingrediente si alte chestii utile in luarea deciziei.
|
 |
|
Am reincarcat eu pozele cu reactorul in discutie, pentru ca topicul sa aiba sens si sa foloseasca si altora.
|
 |
|