[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Antecume
Forum Index » Profile for Antecume » Messages posted by Antecume
0,5 w/l este nivel de lumina low.
Mossul ala zice ca are necesitati medii de lumina.
De aia ziceam ca poate nu-i convine lumina.
Pentru un sistem CO2 ai nevoie asa:
- butelie, recomandabil de la 2kg in sus - de la 350 lei;
- supapa reducere presiune - de la 150 lei;
- electrovalva - de la 150 lei;
- supapa pentru reglaj fin - de la 100 lei;
- valva antiretur - vreo 50 lei
- difuzor - vreo 100 lei;
- furtun CO2 (nu de aer) - vreo 50 lei;

Sunt si siteme complete pe la vreo 1.000 - 1.200 lei.
Uite aici despre carentele la plantele de acvariu: https://www.nevertebrate.ro/articles/carente-nutritive-la-plantele-de-acvariu-54/
Lumina as zice ca e cam putina.
Ai tester de CO2?
Poti sa pui reflector la tubul de neon.
Vezi ca ce ai gasit pe net cantitatea de lumina in watt raportat la volumul de apa, este calculat pentru neoane.
LED-urile au consum mai mic de energie si deci la acelasi consum produc o cantitate mai mare de lumina decat neoanele.
Daca ai informatii despre cati lumeni produce sistemul tau de iluminare atunci poti sa faci o comparatie si sa vezi unde te incadrezi.
Eu zic sa incerci cu 1-2 bucati de anubias/anubias nana. Sunt plante rezistente si nu au nevoie de multa lumina.
Vezi doar ca trebuie prinse de piatra sau lemn, nu se planteaza in substrat.
Ce ai vazut tu acolo e skimmer de suprafata. Ajuta la curatarea biofilmului de la suprafata apei si cam atat.
Si nu se pune pe OUT, ci pe IN.
Nici prefiltrul nu se pune pe OUT.
Cei de la SunSun au niste prefiltre bunicele. Si in plus se si gasesc de cumparat pe la noi.
Daca sunt fecundate o sa vezi ca incepe sa se formeze puiul in interior (apare un punct negru).
Daca se inalbesc si se formeaza ca un mucegai alb in jurul lor poti sa le arunci.
Uite aici sfaturi despre plantarea gazonului: https://www.nevertebrate.ro/articles/cum-se-planteaza-gazonul-de-acvariu-45/

Se poate pune si moss, doar ca mossul nu are radacini asa ca trebuie prins de ceva (de exemplu o plasa de constructii). Iar efectul nu va fi acelasi ca atunci cand plantezi gazon.
In cazul folosirii mossului nu ai nevoie de substrat nutritiv.
Daca am inteles eu bine se intampla asa:

- o priza programabila + electrovalva va lasa la ora x sa curga apa din acvariu, prin cadere libera (la canalizare?);
- un senzor de nivel opreste curgerea apei cand se atinge nivelul minim;
- o alta priza programabila + electrovalva va lasa la ora x+2 sa curga apa de la robinet direct in acvariu;
- un alt senzor de nivel opreste apa cand se atinge nivelul maxim.
Buretii din filtru se spala de obicei cand vezi ca scade mult debitul filtrului.
In niciun caz buretii nu se spala in apa de la robinet.
Ii speli in acelasi timp cand faci un schimb de apa, in apa pe care tocmai ai scos-o din acvariu. Si nu insista prea mult cu spalatul.
cnaedot wrote:pe spatele acvariului este un decor 3D facut de mine, dar ma bucur ca te-a indus in eroare )

Da, ti-a iesit foarte bine decorul.
N-arata rau.
Dar nu ti-a fost frica sa bagi bolovanii aia asa in primul si ultimul acvariu?
In primul acvariu pietrele alea sunt prinse cumva? Sau doar sunt asezate una peste alta?
Eu sunt surprins ca Koala are doar 50 si un pic.
Vazand la statusul lui 'Batran si obosit', mi-l inchipuiam asa ca un fel de Gandalf.
Sunt super. Mi-ar place sa le vad live.
Du-te la 'My Profile' si trece-ti localitatea.
Vezi ca este o sectiune separata pentru donatii. Pune anunt acolo.
42 and counting
Crevetilor le place mult moss-ul pentru ca se ascund usor in el.
Asa ca recomand in primul rand fie pietre, fie lemn de care sa prinzi moss.
Apoi cateva plante 'easy' in functie de ce gasesti.
Ca si substrat as zice ca merge dennerle crystal quartz (black/brown).
Iti recomand sa iei macar 6-8 creveti si doar atat, fara alti pesti. Eventual niste creveti mai ieftini (mai ales ca nu ai experienta), de exemplu RCS.
Poti sa le dai sa manance granule speciale pentru creveti (o data pe zi, o granula de fiecare crevete), schimburi saptamanale de apa cam 30%.
Mai complicat va fi probabil sa mentii plantele in viata.
E foarte bun mini siporaxul.

Forum Index » Profile for Antecume » Messages posted by Antecume
Go to: