[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Pana Sambata trecuta am avut 4*18W t8. Am mai bagat un tub
Nu am facut soc de ph. Nu am umblat la instalatia de CO2, la nimic. Iar ceilalti pesti nu au avut nici o problema.
kinderu wrote:Nu mai deschid alt topic...pareri pentru un picior de pompa Resun SP 2500 merge bagat in acvariu lipit cu picatura......sau e toxic?

Nu are absolut nimic. Ideea este ca lipitura sa fie perfect uscata sa nu mai existe substanta activa. Il poti tine preventiv o zi intr-un vas cu apa, pe care o schimbi de cateva ori.
Salut. Frumoasa evolutia, mai ales ca este si "crescatoare". Hai sa vedem ce-ai "produs" 3 ani.
Revin pe acest topic, cu doua probleme. Ramane de vazut care va fi rezolvarea lor, si implicit deznodamantul.
Prima ar fi urmatoarea: unul din cei doi SAE ce se ocupa cu pigulitul plantelor a avut doua zile mai proaste sa zic asa. In ce au constat? De joi dupa amiaza, l-am vazut putin mai apatic. Statea putin retras, fara sa aibe o activitate normala, asemanatoare cu a prietenului sau. Vineri, situatia a fost ceva mai proasta. L-am vazut foarte retras, in zona in care creste Lilaeopsisu', fara sa innoate, stand pe fundul acvariului. Dunga mediana, de culoare neagra, era decolorata, fiind acum gri. Nu am luat nici o masura nici joi, nici vineri, urmand ca in aceasta dimineata sa ma consult cu voi, sa vad ce-i de facut. Dimineata, cand am bagat ochiul in acvariu, ambii SAE se indeletniceau cu pigulitul algelor, veseli, fericiti si in regula. Celui bolnav i_a revenit culoarea, se comporta normal. Am uitat. Joi a mancat, vineri nu.
Ce a fost asta? A fost racit? Serios acum. Este posibil sa fi fost afectat de ceva de moment? Ceva pasager care a trecut? Alte simptome nu a avut si nu are. Aripile, coada sunt ok, inoata normal.
Apropos. Sunt pesti de card? RAre sunt momentele in care ii vad in parti diferite ale acvariului. Mai tot timpul sunt impreuna, daca se poate pe aceeasi planta

A doua problema, mai putin grava spun io, se refera la apa din acvariu. Care s-a "decristalinizat". Motivul ? Habar n-am . Poate filtrul necuratat cam de o luna jumate. Primele masuri... Curatarea filtrului si un schimb partial de apa. Cam 25%. Voi mai face schimburi de apa. Cam la doua zile zic io. Sa aibe apa timp sa se declorineza. E bine asa?
P.S. Apa se poate tulbura atunci cand cresc cantitatea de lumina? De Sambata trecuta sunt pe 5*18W t8.
gordi79 wrote:ma tot uit la poza cu plantele necunoscute si mi-e o ciuda..... Sper ca si-au gasit "stapan"

Scuze pentru raspunsul intarziat. Planta a ajuns la Maniacs. Una. Cealalta la r_o_n_i
Intr-adevar este o problema distanta. Pentru noi toti.
Io ce pot sa mai zic? Sa cer si io poze? Da, vreau si io, dar mai intai, te salut si-ti zic bun venit
Ala cu coada, ar trebui sa fie mascul de Xipho.
Iar despre nasteri, ce sa zic. Mai ai de mosit, nu gluma. chiar daca femelele sunt Platy, daca au fost fecundate inainte sa ajunga la tine, mai au samanta pentru inca vreo 3-4 nasteri. Eu mosesc intr-una de prin noiembrie si nu mai am coada de mascul in acvariu.
Nu stiu daca se pot imperechea Xipho cu Platy, chiar daca sunt puternic inruditi. Xiphophorus maculatus=Platy si Xiphophorus helleri=Xipho.
Salut si bun venit.
Sfaturi nu dau , las "africanistii" sa ia in primire
Ti s-au innegrit cumva si firele de Lilaeopsis? De fapt cred ca e cam fara rost intrebarea.
Am avut aceeasi problema, atunci cand am fost invadat de alge. Innegrirea era un fenomen de suprafata, nu de profunzime. Adica se "depunea" ceva pe frunza, care devenea foarte aspra in acele locuri. Am scapat greu de ea, odata cu algele. Frunzele afectate ale plantelor au fost taiate in timp, alta cale de rezolvare nu am gasit. Iar frunzele netaiate, s-au gaurit ori s-au ciupit in locurile afectate. Habar n-am de la ce este, s-ar putea totusi sa fie o alga. Repet, daca este ceva "depus" pe planta.
ReBella wrote:As vrea eu plantuta necunoscuta, dar....distanta ne omoara

gordi79 wrote:ar vrea mai multi plante necunoscute, dar distanata bat-o vina.....e mare

Din pacate asa este. Si in felul acesta se pierd plante. Asta e, n-avem ce face.
Daca tot am postat, mai am o mare rugaminte, pe care o adresez celor care pe topic sau pe privat, isi manifesta dorinta de a lua plantele de donat. Daca se intampla ca din varii motive sa nu mai puteti lua plantele, anuntati va rog lucrul acesta. Nu mai tineti oamenii incurcati. Nu este o rusine sa nu mai poti, dar este pacat ca eu sa refuz probabil alti doritori, plantele fiind "rezervate". Plus ca in cateva zile se pierd. Va multumesc
Salut, cam dificila treaba la tine, dar o vom lua punctual si vom incerca sa dregem lucrurile. Voi fi punctual si succint.
In cvariul pe care il ai, poti creste 1.5 carasi. volumul de apa necesar unui caras este de 50 l. Daca tu ai 72 brut, inseamna vreo 60 net. Deci, un caras.
Carasii nu se asociaza cu alte specii de pesti. Ca sa exemplific, ideala pentru carasi este temperatura de 24 grade. Pentru Betta, undeva la 26-27. Concluzia o tragi singur. Plus ca nu stiu cine pe cine va manca de inotatoare si cozi.
Acvariul tau nu este ciclat. Apa de schimb nu se fierbe. Se tine intr-un vas minim 24 depreferat 48 de ore la declorinat. Vas cu gura larga.
Filtrul nu se spala, se clateste in apa scoasa din acvariu.
Apa este galbena, pentru ca acvariul este neciclat si nu in ultimul rand murdar. Carasii fac foarte multa mizerie. Sunt lacomi, mananca mult....
deocamdata atat, daca mai alte nelamuriri, scrie fara frica.
Pentru problema pestilor, mai uita-te pe la boli/tratamente, daca nu, mai intreaba.
Oricum, poti incepe prin a face schimburi de apa zilnice, cam 10 %. Alimentatie sanatoasa. Scapa de toti ceilalti pesti (repede) daca vrei carasi. Si nu 3, ci doar 1 in volumul acela de apa.
Uite, vezi ca pe acesta pagina este o discutie pe care am avut-o cu colegul Val. De fapt nu o discutie, ci o lectie despre fertilizare, pe care am primit-o. Citeste si pe pagina urmatoare neaparat.
Mai citeste si in acest topic si te vei edifica.
In ambele, colegii nostri au facut treaba buna si au explicat lucrurile clar.
Redevine de actualitate Maesilea. Iar planta necunoscuta chiar nu o vrea nimeni?
Ai pe paginile 8 si 9 ale topicului, doua lincuri. Unul catre un articol, si celalalt catre un alt topic. Citeste-le iar, sunt "capitole" pe care le-ai "sarit" . vei gasi si raspunsuri la penultimul tau post
Categoric NO3. Am gresit, scuzati, va rog
Ma refeream la faptul ca nu pot tine Rotala macranda neam. Si asa citisem, ca vrea NO3 mic. Dar ma rog, poate e un caz particular
Radu.U wrote:Sa stii ca m-am gandit la umbra care o poate face

Nu la umbra m-am referit. Nu va face, decat acolo unde are "amprenta la sol". Ma refeream la faptul te va impiedica sa vezi ce este dincolo de ea. Va fi un obstacol in fata tufei de aromatica
Poate poti s-o impingi putin mai in spate, astfel incat tufa s-o inconjoare, de fapt s-o incadreze putin.
Oricum, cred ca te vei edifica doar atunci cand vei incepe sa te joci cu cioata prin acvariu.
Si inca ceva. Poate nu sunt eu cel mai inspirat (de fapt este o certitudine ), dar in crapatura aia n-as sta pe ganduri si as baga un Anubias petit
Rog uniti cu postul anterior. Multumesc
Fir3Splitter wrote:Eu vreau o valoare a NO3 de ~25mg/L

Sper sa nu ma insel, dar la NO3~25 mg/l, nu cred ca o vor duce prea bine plantele cu frunza rosie. Asa ca daca ai asa ceva in plan, mai gandeste-te. Io ma caznesc sa cresc o Rotala de mi-au iesit ochii, si nimic. La PO4-25 mg/l rade de mine si se degradeaza vazand cu ochii
Buturuga e belea (fie-mi scuzata expresia). Problema este urmatoarea: pui ceva plante pe ea? daca da, cat de mari? Anubiasi, muschi? Ma tem de faptul ca-ti va acoperi toata partea stanga spate si nu stiu ce se va mai vedea din aromatica sau ce ai tu acolo.
Daca ai punea-o exact pe mijloc, in spatele Ricciei si al Blyxei? Ai acolo cateva fire de ceva, care ar putea fi mutate putin spre stanga.
M-am lovit de aceeasi problema. La oala ma refer. Dar am fiert-o "pe bucati" Adica am tot sucit-o in oala, cand pe o parte, cand pe alta. Desigur, operatiune executata intr-o sambata, pentru a putea "amesteca" cu sarguinta in cratita. A iesit bine treaba.

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: