[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Radu.U wrote:adica tu fertilizezi 1 mll la 10 L pps ? eu cred, ca depinde si de acvariu + masa vegetala + schimburile de apa, si bineinteles echilibrul dintre lumina=fertilizanti=co2.
Eu fertilizez 1 mll la 100 l apa, si cum scap mai mult , cum apar algele.
Si am testat, imi apare 100 % de la pps

Da, exact asta fac. Am respectat reteta doar la inceput, apoi am crescut treptat, cam cu un ml/saptamana. Stiu ca sunt doze fixe din fiecare substanta, dar nu stiu de ce, dar ma gandesc la faptul ca daca fertilizez mai mult, ma indrept catre sistemul EI. Am considerat ca nu se poate intampla nimic rau. Ca si control al fertilizarii, fac teste de PO$. In functie de ce va zice testu pe viitor, ma voi opri, sau voi continua sa cresc doza de pps.
Stau putin cu inima stransa in clipa de fata, deoarece de 4 zile am schimbat iluminarea. Am adaugat un tub de 18 W, avand la ora actuala 5*18W. Aici casc io ochiu' mare sa vad ce si cum.
Si totusi, la tine de ce apar alge atunci cand cresti doza de pps>
Cred ca am cam poluat topicul, nu?
La un bazin de 126 l, ~110brut, am ajuns ca in clipa de fata sa dozez 11 ml. de pps. Si nu prea am de gand sa ma opresc. Trebuie sa faci intr-un fel sa cresti PO4. Daca este 0, inseamna ca plantele papa tot, poate nu au destul, iar asta le poate impiedica sa asimileze alti nutrienti.
Carenta estee cu certitudine, mai ales la frunza alba. Chiar si la cea cu marginile maro. Dar asta ne-o vor spune cei experimentati Este foarte usor sa gresesti elementul care lipseste, deoarece aspectul frunzei poate pacali.
Nu e. Angustifolia o am aici, in partea din stanga. Tot necunoscuta pana mai acu vreo 2 zile cand m-a lamurit colegul spulberica. De, mai rabdator din fire. Tot despre angustifolia vorbeam cu cateva pagini in urma, cand prezentam un ciot care neavand nimic pe el, a inmugurit in conditii vitrege de iluminare. Nu mai spun nimic de fertilizare sau co2. Acum are patru frunze,
O fi pana laurma tot un neam de Anubias, dupa cum a crescut. Forma rizomului si faptul ca nu a stat in substrat...Nu stiu ce sa mai spun
Mai este o "necunoscuta" Cealalta a plecat spre r_o_n_i, impreuna cu niscaiva Bacopa.
Una din plante este rezervata pentru r_o_n_i. Ma refer la cele neidentificate
Donez planta din poza. Nu stiu ce este, la mine in acvariu a dus-o bine. Planta asta si inca una la fel, au fost luate de mine odata cu acvariul, din Hornbach. Am pierdut eticheta cu numele plantei, dar sigur nu scria pe ea Anubias. Plantele astea au stat in partea din fata a acvariului, in substrat. Si-au dezvoltat radacinile fara probleme, cu toate ca rizomul nu a stat in pietris, ci s-a ridicat intotdeauna. Radacinile nu au putrezit, sunt foarte tari si sanatoase, iar rfunzele au crescut mereu si au aparut altele noi.
P.S. Sunt doua plante, cea din poza si inca una. Inaltimea 20-25 cm
In legatura cu dilema de mai sus, oare o fi vorba de Spatiphillum? In acest caz, inseamna ca este destul de bine adaptata traiului submers.
Bine ai venit. Citeste, intreaba, discuta si totul va fi ok pentru tine si pesticii tai
Numai bine
Mai am cateva fire de Bacopa caroliniana Plantele sunt deja in galeata.
adriancalotescu wrote:
alber wrote:Ma bag si io, ca tot e topicu' deschis. Nu cumva mai sunt necesare un condensator si-o rezistenta? La un capac pe care tocmai l-am dezafectat, asa a fost realizata instalatia electrica. Mai are un condensator si-o rezistenta la intrare.

Nu-i obligatoriu, merge si fara

Mai scos din ceata. Multam fain. Tocmai ce ma pregateam sa fac vant unui droser, pentru ca are acea rezistenta parlita, iar condensatorul...habar n-am ce-o mai fi si cu el.
Fara suparare, dar cateva topicuri mai sus ai citit? Adica aici? Intros chiar a muncit degeaba? Baga repede un ochi, si te vei lamuri
Imi cer scuze pentru ca nu am fost destul de clar in exprimare, generand in acest fel oarece probleme. Marian a avut dreptate, si-i multumesc pentru lamuriri.
Daca Blyxa se livreaza din boschetu' din prima poza (initial am crezut ca este o poza oarecare, nu cea a culturii ) ma inscriu si io. Deca mai este, desigur. Tot vreo 5 tufe.
Porcu wrote:Cind pleaca din zona in care vrei sa stea, nu-l lasa, taie-l sau pune-i gard .

Are si un pic de gard, facut din bagheta de sticla, dar baza ramane forfecuta Gardu' ala este usor de sarit.
Acum in alta ordine de idei, spuneti-mi si mie, dragi colegi, ce neam de planta este asta: poza 1 si poza 2. In ambele poza este aceeasi planta, in acvariu, si afara.
marian4232 wrote:Salutare,

Poza am pus in primul post.
Daca mai vrei poze lasa-mi te rog o adresa de mail sa iti trimit.
S-au rezervat foarte multe bucati.
Nu stiu daca vor mai ramane dar puteti sa lasati mesaj cate vreti si luni voi da un raspuns concret.

Numai bine.

Am vazut poza din primul post, dar nu cred ca tufa aceea face 2 ron. Sau ma insel?
Eu vroiam o poza cu produsul finit, sa vad exact ce cumpar. O adresa de mail: alciobyy@yahoo.com
Dar oricum, daca zici ca nu mai e....
Ma bag si io, ca tot e topicu' deschis. Nu cumva mai sunt necesare un condensator si-o rezistenta? La un capac pe care tocmai l-am dezafectat, asa a fost realizata instalatia electrica. Mai are un condensator si-o rezistenta la intrare.
Un risc oarecare tot poate fi. Dar daca faci cu tiam spus si eu, si radu, nu vei avea probleme. Este adevarat faptul ca si in pietris mai sunt niscaiva bacterii, dar daca ai grija de apa si de filtru, totul va fi ok.
Si eu cred ca poti sta linistit. Zgarieturile superficiale de pe suprafata sticlei, nu sunt un pericol. Desigur, sa fie superficiale, nu adanci, in profunzime. Din cate stiu eu, doar zgarieturile provocate cuscule de geamgerie pot "penetra" toata grosimea sticlei.
25 de litri....am inteles. Dar ce dimensiuni are?
Multumesc
O poza s-ar putea?
Multumesc

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: