[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Val wrote:Ia pune-i lu' Googulee si semnu' exclamarii, sa vezi ca atunci traduce corect.

Deja nu mai pot, ma dau batut

Scuze de oftopice, dar m-a luat valu.
Ia uite ce iese daca fac traducerea cu gogu. Of, limba noastra cea cu multe intelesuri.
Faraonu'"]Fa[/quote:8ce104f0e6 wrote:
Dom' faraon, io v-am vorbit frumos, dom'le, ce va sa insemna asta? Plus ca nici nu mi se potriveste. Sexualiceste vorbind
Nu stiu daca isi are locul aici si cat este de adevarat. Doamnele de la desfacere de la Marbo Trade (firma din Bucuresti care comercializeaza Osram) ni-au dat urmatorul sfat. Niciodata sa nu aprind un tub pentru prima data si sa-l tin aprins mai putin de 15 minute. Deci, la prima aprindere, minim 15 minute. De ce? Zice-se ca in timpul acesta nus' ce se imtampla in el si daca ii tai macaroana, se duce din calitate. Fiind mai nepriceput din acest punct de vedere, am luat sfatul de bun si il pun in aplicare. Nu cred ca are ce strica. Si este vorba de orice fel de tub sau bec de tip "neon". Voi ce stiti de treaba asa?
Iar cu palpairea, da, am patit-o si io, dar ca si Faraonului, mi-a trecut de la sine, dupa cateva minute.
Exista bacterii ce se pot pune in apa, pentru a grabi ciclarea. Dar cel mai bine este sa lasi natura sa-si urmeze cursul. Poti face schimburi zilnice de apa, cam 10%, cu apa declorinata, desigur.
Val wrote:Privarea de CO2 si de nutrienti nu va avea un efect negativ in plus, atata timp cat plantele nu ar avea la ce sa ii foloseasca pe intuneric. Fotosinteza se petrece numai in prezenta luminii. Daca nu au lumina, nu au nici nevoie de nutrienti

Aha, deci sa inteleg ca atunci cand nu au lumina, plantele isi incetinesc metabolismul, ca sa zic asa. Ma gandeam ca daca ele nu isi fac ciclul de fotosinteza se vor degrada. Atunci, totul este ok.
In privinta reluarii luminii si a fertilizarii, m-am gandit sa fac in felul urmator. Tin acvariul acoperit pana Sambata, pe la ora18-19. Cam atunci se vor face 72 de ore de black-out. Voi aprinde atunci lumina pentru vreo doua ore, prilej cu care voi hrani si pestii. Apoi voi relua programul obisnuit incepand de duminica.
Inca o intrebare: mai fac vreun shimb de apa dupa black-out? Timp de 4-5 zile inainte de intuneric am facut schimburi zilnice de ~ 20%.
Val wrote:Pestii nu vor muri de foame in trei zile, daca la asta te refereai.
Plantele nu vor fi fericite, dar nu li se va intampla nimic. Am prieteni in tara care imi trimit plante prin posta romana. Vorbim despre drumuri de cate o saptamana intr-o punga opaca si nu au murit.

Multumesc, Val, m-am linistit in privinta pestilor. Iar treaba cu plantele a fost cam negandita din partea mea Bine, in privinta luminii. Dar privarea de CO2 si nutrienti, oricum nu le va cadea bine.

Inca ceva. De, vreau sa fiu pregatit, sa stiu tot . Cand voi relua iluminarea si fertilizarea cum voi proceda? Lumina ca de obicei (nr de tuburi, ore de functionare) si fertilizanti in doza obisnuita (doza stabilita de mine, nu de producator)? Sau o iau usurel si cu iluminarea si cu fertilizarea?
In seara aceasta seara am pus patura pe acvariu. Sper sa obtin rezultate pozitive cu aceasta procedura.
Pregatirile au fost urmatoarele:
-retururile filtrelor 1 si 2 au fost orientate catre suprafata apei, astfel incat sa produca valuri pentru oxigenare.
-deoarece am considerat ca atat in apa cat si la suprafata este nevoie de aer proaspat am pus si o piatra de aer, care "produce" cu ajutorul unei pompe de aer
-am "taiat" alimentarea cu CO2
-am hranit pestii (imi va fi dor de ei )
-am facut un schimb de apa de 20%
-nu voi fertiliza pe toata perioada de black-out
Am scris cele de mai sus mai mult pentru a ma verifica, sa fiu sigur ca totul e ok.

Acum o intrebare: pentru a avea o siguranta mai mare ca rezultatul va fi pozitiv, as vrea sa nu umblu la acvariu 3 zile. Este vreo problema? Pestii ce parere vor avea? Ca plantele cred ca oricum nu o vor duce prea bine.
Val wrote:
Daca apa aia are si o nuanta uuusor verzuie poate fi si o alga... nu stiu. Am avut problema asta o singura data de cand ma stiu, deci sincer sa fiu, nu prea mi-am batut capul.

Mai poate fi intr-un mod paranormal si fantoma unui muncitor care a murit construind imobilul in care stai si a lasat niste ectoplasma in acvariul tau . Nu cumva ai observat o defazare temporala a bazinului in jurul miezului noptilor cu luna plina?

Tenta verzuie nu are. Din cate vad io. Dar na rog, ochii mei nu sunt facuti pentru a distinge nuante fine de culoare.

Re feritor la ultimul paragraf, raspunsul este negativ. Singurul lucru pe care l-am putut percepe in acvariu, a fost un mesaj pitecantropic, sosit pe caile multiplului etern, care a lasat o umbra de fazer necalibrat corespunzator. Sa mai zic si de meandrele concretului? Nu, ca nu-mi apartine
Ar mai putea fi o urma a virusului sticlopatiei discopaharice, dar asta ar trebui sa ma afecteze doar pe mine. Sau deja sunt afectat si vad acvarul tulbure?
Sincer sa fiu ma gandisem si eu la black out ca solutie de ultima instanta. Dar nu am vazut-o trecuta in articol. D'aia e buna experienta
Rabdare am, nu se pune problema, nu-s io prea batran, dar nici copil. Asa ca nu-mi fac griji. Alta este problema. Care-i cauza? Ca io cu fenomenele paranormale nu ma prea "inteleg".
In alta ordine de idei, ca nu mai tin minte (cu toate ca am citit pe undeva pe forum ):ce fac cu co2-ul, aditia de micro si de macro? Pestii tin minte ca nu trebuiesc hraniti.
Am facut si test de PO4, dar nu am reusit sa stabilesc o valoare. testele colorimetrice nu sunt pentru mine. In orice caz, nu mai este valoarea minima, de 0.02 ppm, ci undeva intre 0.05 si 0.1 ppm, poate mai mult chiar (cred ca m-am incurcat in "0"-uri, dar terminatia este buna). Asa cum discutam cu cateva posturi in urma, introduc pps in doza de 11 ml/100-110 l
Pentru ca vad ca "teoria ca teoria dar practica...spune totul", ma vad nevoit sa postez din nou. Legat, desigur de apa tulbure.
Asa cum am mai spus, nu am habar ce generaza acest fenomen la mine in acvariu. Am intors pe toate fetele problema si nu deslusesc deloc cauza.
In primul rand, am facut nite teste. Mie mi se par ok.

NO3 - 25 ppm ]
NO2 - 0 ppm ]
GH - 4-7 ] toate realizate cu testul GBL 5in 1
KH - 3-6 ]
PH - 6,8 ]

NH3/NH4 - 0 ppm - test Tetra
PH - 6.5 - test JBL
CO2 - 100 ppm - test Tetra

Lumina 5*18W t8 (4*Osram Fluora, 1*Flora Glo)
Simgurul factor care ar fi putut declansa problema, ar putea fi iluminarea. Trecerea de la 4*18W la 5*18W coincide cu aparitia apei tulburi.

De 4 zile fac schimburi zilnice de apa in proportie de ~20%
Nici un rezultat, din contra. Problema se agraveaza, apa devenind din ce in ce mai tulbure. In loc sa-si revina, sa inrautateste.
Sunt cateva poze in acest album. Daca nu sunt destul de clare, pot reveni maine cu unele facute cu un aparat foto, nu cu telefonul.
Orice opinie, parere ori sfat sunt binevenite.
Nu prea. Ciclidele vor un minim de 80 cm lungime. Si asta e la limita bunului simt pentru ele. Plus ca latimea aia de 29 cm nu este suficienta. Nici pentru pesti, nici pentru tine. Imaginea de profunzime va avea de suferit, nu vei putea crea un background ca lumea, iar un aranjament de pietre va fi foarte greu da facut
Este posibil ca acele bule sa nu fie de oxigen? Ma gandesc la faptul ca apa oxigenata o fi "ars" ceva bacterii din substrat, iar acum, rezidurile ies la suprafata.
Spuneti-mi si mie cat de dese trebuie sa fie schimburile de apa in cazul unei ape tulburi. Inca nu am reusit sa identific cauza, cu toate ca am citit de enspe mii de ori articolul de pe site. Nu ma pot gandi decat la filtru, pe care nu il curatasem de vreo luna jumate. Dar...
Apa nu are tenta verde, nici laptoasa. As incadra-o mai degraba la categoria galbui. Nu este inca foarte grav, se poate vedea dintr-un capat in celalalt al acvariului, pe lungime. Nu se vad cu ochiul liber particule in suspensie.
Deci, la cate zile se face schimb de apa si in ce proportie?
Salut si bine ai venit.
Da repede drumul la treaba sa vedem ce iese.
cosminBM wrote:
Radu.U wrote:deci e un 6.4...... am sa ma risc si eu la o asemenea valoare, dar sa-mi vina controlerul... ca mi-e frica :-) la 6.2 la tine pestii o duc ok ?

Cand s-au intoxicat cu co2 era PH sub 6, cu asa ceva masor eu ph
http://img254.imageshack.us/img254/1571/p4050021.jpg
ii o sticluta in care iau 5 ml din apa din acvariu si pun 4 picaturi din solutia de la sera si arata exact ct ph ai in acvariu

Un tester Ph de la JBL, functioneaza aproximativ la fel. Io vorbeam, si cred ca si radu, de testerul permanent JBL, care se vede la tine in poza 3
In testerul permanent de la JBL, in clipa in care am scapat CO2 mai mult in acvariu, solutia devenise incolora. Nici vorba de culoare. Am patit-o prin noiembrie. Si pestii n-au avut nimic. Dar nu stiu la cat ajunsese Ph-ul, asa ca n-as vrea sa repet. Pana nu iau un Ph-controller, dau CO2 atat cat pot vedea pe tester.
gordi79 wrote:Ma bucur ca si-au gasit plantele stapan. Vroiam sa te intreb, cand vei mai avea plante necunoscute, vei putea te rog sa-mi trimiti prin posta (m-am gandit cum, te rog sa-ti dai cu pareerea). Cum sunt galetutele de iaurt, smantana...cele cu capac...sa pui plantele intr-o punga cu apa si bagata punga in galetusa...crezi ca s-ar putea? si sa fie cu ramburs, platesc eu taxa postala cand ajunge pachetelul...crezi ca ar merge?

Ca cea din poza nu cred ca voi mai avea. Daca citeai cu atentie, vedeai ca plantele nu au fost obtinute prin taiere, pentru micsorarea plantei mama, ci prin "destelenire". Plantele au fost in acvariul meu la inceput, apoi nu si-au mai gasit locul. Pe viitor, (peste doua-trei luni cred), intru cu foarfeca intr-un Anubias angustifolia. Si desigur sa am si timp. Nici planta aceasta n-am putut-o pune la posta toata saptamana, cu toate ca ti-o doreai si tu, si ReBella. Daca vei mai fi interesat, cu mare placere. Dar ti-am spus, nu prea curand.
Numai bine.
luci_sandor wrote:...eu zic ca e toxic, si nu stiu daca rezista in apa...poxilina sigur e toxica, am eu si pe prospect scrie"toxica pentru vietuitoarele acvatice"

Treaba cu rezistenta la apa, cred ca tine de marca. Am patit-o sa nu tina, dar a si tinut in alte cazuri. In privinta toxicitatii, avand in vedere ca nu este vorba de o cantitate mare, nu cred ca dauneaza. Tocmai d'aia am mai si spus de pastrarea o perioada de timp in apa. Cred ca este o solutie viabila, in lipsa de altceva
MAi vedem cum evolueaza treaba. Bag schimburi de apa ana una alta, pentru limpezire. In rest, stau cu ochii pe vietati.

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: