[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Antecume
Forum Index » Profile for Antecume » Messages posted by Antecume
Schimba cam jumatate din apa din acvariu.
Ce fel de filtru ai? Unul intern? Daca vrei neaparat sa-l speli, spala ce ai in el cu apa pe care o scoti din acvariu la schimbul de apa. Nu cu apa de la robinet.

Apoi:
Redu lumina la 6-8 ore pe zi.
Daca ai filtru intern, iti recomand sa-ti cumperi unul extern eventual si un prefiltru.
Iti recomand sa pui si niste plante in acvariu.
Ca si materiale filtrante, cele mai bune sunt (in ordine alfabetica): Ada Bio Rio, Eheim Substrat Pro, Seachem Matrix, Sera Siporax.

Carbon nu-ti recomand sa pui in filtru.
Eu iti recomand sa umpli filtrul doar cu material filtrant biologic si sa cumperi un prefiltru pe care sa-l pui pe IN-ul de la filtru.
Uita-te de exemplu la SunSun HW-602 sau 603. Costa 60-80 lei.
Daca ai prefiltru, speli buretii din el la 2-3 saptamani sub jet de apa bine de tot, iar la filtru umbli de 2 ori pe an.
Trebui schimbat in cazul mediilor filtrante formate din materiale poroase.
Trebuie schimbat cand porii din material se colmateaza si ramane spatiu foarte putin pentru coloniile de bacterii.
Se schimba rar (de la cateva luni pana la cativa ani).
De exemplu daca ai prefiltru care opreste o mare parte din mizerie, atunci poti schimba materialul filtrant la cativa ani.
Daca nu ai prefiltru si ai si niste pesti cacaciosi ar trebui schimbate mai des.
Ar mai merge si curatat, dar nu stiu daca se merita efortul pentru un litru de material, poate la cantitati mai mari.
Ai facut niste teste de NO3 la apa pe care o folosesti?
Eu foloseam apa de put care avea concentratie mare de NO3.
Aveam in acvariu BBA si GSA. Orice am incercat, nu am reusit sa scap de ele.
Apoi ne-au bransat la sistemul public de apa si canalizare.
In cateva saptamani, fara sa schimb nimic altceva in acvariu, dar folosind noua sursa de apa, am scapat si de BBA si de GSA.
Creveti la masa.

image
Trasor wrote:Spune-mi te rog câ?i pesti ai în acvariu si la cat timp speli mediile filtrante ?

Am 8 neoni, 5 rasbora si vreo suta de creveti RCS.
Eu am si prefiltru pus pe IN inaintea filtrului.
Astfel umblu foarte rar la filtru (la cateva luni).
Iar prefiltrul il curat cand vad ca a scazut debitul de pe OUT. Cam la 2-3 saptamani.
Prefiltrul are doar bureti pe care ii spal la jet de apa foarte bine.
Nu zice nimic atata timp cat ma mentin cu cumparaturile in limite de bun simt.
Doar imi mai aduce aminte din cand in cand cat am dat pe ele.
Cand cumperi un SH important este sa nu curga pe la capac sau pe la robineti.
Eventual sa te duci la vanzator si sa-l vezi mergand si sa vezi cu ochii tai ca nu curge.
Si sa aibe toate accesoriile (furtun de IN, furtun de OUT, coturile, sorbul de IN, tevile de la evacuare), eventual sa aibe si ceva materiale filtrante in el.

De nou, un pret bun pentru unul extern (cam 300 lei) ti-l recomand pe asta: https://abc-zoo.ro/9295-tetra-ex-600-plus.html
Dupa ceva luni dupa ce mai strangi bani poti sa mai schimbi materialele filtrante in el.

Tot tetra ex 600 am si eu la 60L si sunt f. multumit de el pana acum.
Nu o sa rezolvi cine stie ce cu 150 de lei.
Pe langa filtru mai ai nevoie si de material filtrant biologic.
Poate te orientezi catre un second-hand. Urmareste rubrica de vanzari.
Filtrul ar trebui sa aibe un debit per ora de 5-6 ori volumul acvariului.
Si sa aibe un volum pentru material filtrant cat mai mare.
Eu daca vreau sa stiu cat am dat pe acvaristice o intreb pe nevasta-mea.
Ea stie exact suma.
Vezi ca trebuie modificata instalatia de lumina.
Nu merge pus neonul T5 pe soclurile T8.
Sau faci schimburi normale de apa si in cateva saptamani se limpezeste apa.
Care e graba?
Cam 250-400 lei.
Depinde ce vrei.
2 x T8 - obtii 30 w
1 x T5 - obtii 24 w
2 x T5 - obtii 48 w
Si e nevoie si sa bricolezi la el.
Salut, bine ai venit pe forum.
De unde esti?
Trece la profil locatia.
Da, stiu ca e de la mancare in exces.
Dar as zice ca nu le dau prea multa mancare. Melcii comunitari au inceput sa moara, deci nu gasesc suficienta mancare.
Trebuie sa cumpar o farfurie de hranire ca sa nu mai ajunga mancare pe substrat.
Nu poti doar sa adaugi un nou tub de neon.
Trebuie sa modifici cu totul capacul existent.
Trebuie inlocuite soclurile si balastul existent cu altele.
Soclurile simple le inlocuiesti cu socluri duble, sau in loc de soclu de T8 pui un soclu de T5 (pe aceiasi dimensiune poti pune neon de 24w T5).
Aaaa, si am o invazie de planarii si ceva daphnia.
Dar deocamdata nu-mi bat capul cu ei.
Crevetii se inmultesc in draci.
Am numarat vreo 30 de bucati + multisori de 1-2 mm. Initial am avut doar 8 bucati.

Azi le-am curatat filtrul. Si desi sunt doar creveti in acvariu, a iesit o gramada de mizerie din el.

Si ca fapt divers, cand completez apa in acvariu, vin gramada vreo 10 spre locul pe unde torn apa. Or fi crezand ca poate le dau mancare? Sau poate le place apa mai rece (in acvariu am 25 grade)?

image
Catalin23 wrote:Pot creste plante easy fara co2 cu iluminare si fertilizanti pe care ii adaug eu zilnic / saptamanal?

Fara CO2 n-o sa reusesti cine stie ce nici cu plantele easy.
Cu o lumina la 0,5 w/l te descurci.
Fara fertilizanti iarasi te mai descurci.

Forum Index » Profile for Antecume » Messages posted by Antecume
Go to: