[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
E pãcat sã mã chinui, nici bucãtar bun nu sunt. Iar butelia de 7-8 litri e numa bunã la 2 acvarii. Si vãd cã nici dispozitivele astea nu sunt asa scumpe.
Peste ce zise Rebella, io mai zic de filtru. Ceva mai bun ar fi JBL Cristal Profi e700 sau chiar e900.
Daca faci bazinul dupa dimensiunile tale, vei avea nevoie de e900. Dac te sucesti si il faci cum a zis ReBella, atunci e700 ar fi la limita. JBL e mai bun ca Tetra; alea cica mai curg din cand in cand, si sunt si mai putin silentioase ca JBL. Iar diferenta de pret nu este strigatoare la cer.
Multam de lamuriri.
Nu ma grabesc, da' ma zgandare ceva si nu-mi da pace. As vrea sa fac si acvariul in care am Betta sa arate mai bine. Cu niste plante "de apa mai calda", desigur. O lumina mai de Doamne ajuta, si o gura mica de fertilizant.
Da, ceva in felu' asta m-ar interesa, nu neaparat cu numarator de bule.
Acum, ca am prins ideea, am gasit si io ceva. Piesele astea oare sunt si reductoare, sau doar distribuitoare? Adica poate fi scos reductoru? Dar daca scot reductoru', va trebui sa pun electrovalva pe fiecare iesire in parte, nu?
Revin cu o intrbare de ordin tehnic.
As vrea sa fac sau sa cumpar daca se gaseste un fele de distribuitor pentru co2, sau nu stiu cum sa-i zic.
Adica un dispozitiv, pe care sa-l montez dupa electrovalva si sa-mi trimita co2 pe doua cai. In felul acesta sa pot baga co2 dintr-o singura butelie in doua acvarii diferite, dar nu acelasi numar de bule/sec.
Oare as putea face cu un teu cu robineti? Ar functiona?
Salut si bine ai venit si din parte mea.
ValGo wrote:Nefiind instruit de cineva (macar pe un forum) substratul l-am pus doar din pietris de 2..3mm. Abia acum am aflat ca daca vreau plante mai "frumoase" trebuia sa pun si un strat special in substrat. Poate exista si alta solutie.

Aici poti proceda in 3 feluri:
Faci cum a zis Faraonu' si lasi substratul asa cum e. Dar, daca mai tarziu vei vrea ceva plante mai pretentioase (si vei vrea, te asigur io ) o sa ai nevoie de subtrat fertil
A doua varianta, a fi sa mergi pe mana lui adriancalotescu. Cu bile fertilizante la radacina plantelor.
Dar, cea mai cea, ar fi sa pui un substrat cumsecade, peste care sa pui pietris. Io asa am facut, plecasem la drum fara substrat fertil.
Ia un substrat, goleste apa acvariului in vase, pui intr-un vas mai mare incalzitorul, filtrul (care vor functiona pe toata perioada operatiunii) si pestii, pui apoi substratul, pietrisul si ce mai trebe in acvariu, si gata treba.
In acest fel, atunci cand iti vei dori o planta mai pretentioasa, care va dori si CO2 si fertilizare , nu vei fi ingradit de nimic.

Si inca ceva.
Scoate plantele din poturi, si infige-le in substrat. O vor duce mai bine.
Arata naucitor de bine. Felicitari. Iar fundalu' ala...Face toi banii si ceva peste
Nu vad nici io alt motiv decat lumina. Fa ceva in sensul acesta si cat mai repede. Cam stai pe un butoi cu pulbere. Nu ai suprapopulare, nu?
Ceva demn de semnalat este efectul de pearling de la Marsilea. La mine nu dadea oxigen nici la 0.5 W/l. Bine, atunci nu dadeam macro de nici un fel.
ReBella wrote:eu vad 6 SAE in poza, nu 5 :p

Cinci este un numar generic, dat asa...ca sa fie o cifra ceva acolo. Nu ca ar fi chiar 5
Si fie vorba intre noi, sunt cel putin 7. Io am mai vazut unu' in coltu' din stanga jos.
S-a transformat cumva topicu' intr-o vanatoare de SAE?
Sa ne ierte Prea Maritu' da' nu ne puturam abtine
Filtrul acestui acvariu nu functioneaza pe timp de noapte. De aici poate rezulta cu foarte mare usurinta, un acvariu deciclat. Plin de otrava.
Diana, ceva teste pentru apa ai? Niste niveluri de NO2 si de NO3 ne poti spune? Daca da, ar fi perfect sa le cunoastem.
La tine acolo sunt trei lucruri posibile.
1- ai luat pesti bolnavi si ai bagat si boala in acvariu
2- ai acvariul deciclat
3- nu in ultimul rand varianta colegului minnardy.
Pentru inceput, asa cum ti s-a mai spus, pune poze. Cheama pe cineva care are macar un telefon mobil cu o camera de vreo 3mega pixeli. Io cu asa ceva am mai facut ceva poze si ies destul de bine.
In al doilea rand, curatenie in acvariu. Incepe prin a face schimburi zilnice de apa, de ~10% din volumul de apa, cu apa declorinata si adusa la aceeasi temperatura cu cea din acvariu. Asta preventiv, sa nu fie acvariul deciclat. La fiecare schimb de apa aspira cu grija substratul si curata-l cat poti de bine.
Apoi...pune poze.
Medicamente sunt destule, dar fara un diagnostic corect...mai greu de recomandat ceva. Pe acest site vei gasi o multime de poze cu pesti bolnavi. Dai pe coloana din stanga Online Hospital, apoi Diagnosis through pictures
Vezi poate reusesti sa identifici sigura boala pestilor tai
Numai bine
dianacodreanu wrote:filtrul merege mereu, doar noapte il opresc

Cum adica merge mereu, dar il opresti noaptea? Deci nu merge mereu! Aici ai o problema, filtrul trebuie sa mearga mereu. Adica non stop, fara oprire, tot timpul. Si ziua si noaptea. Il opresti cateva minute doar cand il cureti. Curatarea se face prin clatireas usoara a mediilor filtrante in apa pe care o scoti din acvariu la schimbul de apa.
bilti wrote:dar va spun! tot nu se abtine si iarasi face depozit de plante! ii e frica de sfarsitul lumii si vrea sa aiba o baza genetica de la toate plantele de acvariu!

Sau ii e teama de poluare si vrea sa capteze O2-ul "eliberat" de plante?
La vara cred ca-mi voi scoate si io nasu' din imbacseala de Bucuresti si poate dau o talpa pin' la Baia MAre. Ar fi frumos.
Prea Marite, pentru nevrednicul Tau supus, un mic secret as vrea sa imi dezvalui. Cum de sta Ricci pe buturuga aia? Io nu vad nici ate nici gute, lite sau plase. Deci...secretu', care-i secretu'? Sau daca-l spui va trebui sa ma omori?
Cat despre acvariu...cuvintele mele sunt prea sarace pentru a descrie ce-mi vad nevolnicii ochi.
Melcii tai se comporta normal. Probabil ii vei vedea si pe sticla acvariului, poate si pe sus, pe la o gura de aer. Lasa-i sa-si vada de treaba lor.
Salut si bine ai venit. Spune tot despre acvariul tau, nu ne tine pe jar.
Va multumesc pentru gazduirea acestui topic si va rog sa-l inchideti.
Imi mor melcii Pomacea. S-au dus pana acum vreo trei. Cam in 10 zile. Ca si simptomatica nu pot spune decat ca au ceva probleme la cochilie. Ma gandesc doar la Ph-ul scazut, care le roade cochilia, mai ales "tirbusonul". Ce as putea face? Sa introduc o substanta de crestere a Ph-ului? Sau sa incerc ceva mai babesc, cum ar fi ... coaja de ou? Sper ca n-an zis fo' gugumanie
Operatiunile pe care le-ai facut sunt ok. Atata vreme cat filtrul functioneaza non stop, dai foarte putina mancare pestilor (cu toate ca ai bagat Corydoras cam repede) totul va fi in regula
Trimite-mi pe pm o adresa si voi incerca sa trimit. Nu promit ca o voi face, dar ma voi stradui
Riccia si Marsilea rezervate pentru adriancalotescu si tropikana. Mai este totusi Marsilea.

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: