Message |
|
Acum am priceput, dupã ce am citit postul lui Val. Buretele se pune pe sorb, nu în sorb. Io asta fãceam. Am retinut si "granulatia"
|
 |
|
Bun. Acum avem recapitulare. Mediile filtrante rãmân cele de fabricã. Una bucatã burete se va pune la sorb. Mi-am amintit si de vorba colegului Carja Ioan referitoare la rolul filtrului extern. Îi voi cãuta posturile si le voi citi (asta este temã). La robinet renunt. Am citit manualu' dar am zis sã fiu mai catolic decât Papa, si sã umblu cât mai putin la canistrã. Filtrul munceste de asearã într-o gãleatã au apa, pe care am schimbat-o dimineata. L-am si spãlat sub jet de apa cãldutã. Mai emanã totusi un miros intepator, chimic. Ce-i de fãcut? Îl mai las sã lucreze afarã? Încã ceva. Buretele ce pe pune în sorb, este ok dacã este similar cu cel din canistrã? Sau trebuie mai "mãrunt"?
|
 |
|
Multam de raspunsuri ReBella. Da' am o nelamurire:buretele ala pus de tine acolo, nu reduce filtrarea mecanica, in acest fel grosul mizeriei ramanand in acvariu? Io ma gandeam sa pun o bucata de perdea/plasa de tantari. Vreau totusi sa impiedic patrunderea crevetilor si a eventualilor alevini.
|
 |
|
Citeste la sfarsitul acestei pagini, si pe urmatoarea. Vei gasi cateva raspunsuri avizate.
|
 |
|
Aplica varianta 2.
Vezi ca pestii tai sunt supusi unui factor de stres. Nu stiu care este acela, dar ceva se intampla. Si de ce ai doar 23 de grade in acvariu? Mi se pare cam putin,totusi. Un 24-25 mi s-ar parea mai ok.
Grisul il poti transfera oricum, sau poate apare si in acvariul cel nou. Ideea este ca pestii sa nu fie afectati de el, ceea ce inseamna un sistem imunitar zdravan
|
 |
|
Buuuuuuuuun
Am fost astazi pana in Hornabch. Si de plictiseala (a se citi bolala grava de acvariu) am cumparat un filtru extern. JBL Cristal profi e900. Pentru acvariu de 126 l brut
De ce e900?
In primul rand, 4 medii de filtrare fata de e700, care are doar trei
In al doilea rand, m-am gandit ca este mai indicat tinand cont de debit. 900 l/h fata de 700 l/h la e700. Am in vedere si faptul ca debitul poate fi putin "umflat" de catre producator
Acum.
1. Am facut o alegere buna? Este bine e900 sau era mai bine e700?
2. Spuneti-mi cate ceva despre mediile de filtrare, ce sa las si ce sa inlocuiesc din ce are el? Stiu ca citisem aici pe forum, dar nu mai gasesc topicul
3. Cam cat timp al trebui sa-l las sa mearga in paralel cu filtrul intern pentru a se cicla?
4. Ce se poate intampla (negativ vorbind) daca montez un robinet pentru reglarea debitului? Si daca este ok, unde ar trebui montat acesta, pe tur sau pe retur?
|
 |
|
Va multumesc tuturor pentru ajutor si pentru oferte.
Ludvigia repens rubin voi primi prin amabilitatea colegului tropikana. Care nu vrea bani, adica mi le dooneaza
Va multumesc pentru gazduirea acestui topic si va rog sa-l inchideti.
|
 |
|
adriancalotescu wrote:Are @hans niste Melanoides de donat si da bonus un fir de Ludwigia, nu zice daca "rubin" 
Am vazut si , multam fain de tot. Dar tuberculatele alea nu ma incanta deloc. No ofence hans 
|
 |
|
Multam fain,Papillon, pm-ul urmeaza.
Numai bine
|
 |
|
Salut si bine ai venit.
Cu toate ca io sunt pe ierburi, nu pot sa nu remarc pasiunea si dragostea cu care vorbesti despre ciclide. Postul tau poate fi cu usurinta considerat o pledoarie in favoarea trecerii la ciclide, un imbold pentru trecerea la ciclide, sau pentru infiintarea unui bazin cu africani.
Ce pot sa mai spun. Avem aici cativa iubitori de ciclide, experimentati si dornici de a impartasi informatii. Am retinut ca ai si tu ceva experienta, iar un schimb de informatii nu poate fi decat benefic pentru membrii forumului.
In incheiere, iti doresc africani fericiti, sanatosi ingrijiti de un stapan pe masura. 
|
 |
|
Salut, si la cat mai multe acvarii.
Tin sa te anunt ca esti pe drumul cel bun, atata vreme cat te-a luat microbu' si constientizezi ca n-ai cum sa mai scapi
Daca tot vrei un acvriu ok, bine plantat, nu incepe cu plante dificile si cu crestere lenta. Baga pentru inceput plante cu crestere rapida si mari consumatoare de nutrienti. Asta pentru a fenta algele.
Ai putea folosi Ceratopteris, Limnophila sesiliflora, Elodeea. Ar mai fi cateva, dar imi scapa in clipa asta. In primele saptamani nu fertiliza in masa apei, lasa nitel acvariul "sa se aseze"
Despre cheltuieli nu stiu daca este cazul sa vorbim. Ar putea fi considerat de multi neposesori (inca) de acvarii un tratament si nu ne dorim asta 
|
 |
|
Am nevoie de cateva fire de Ludwigia repens "rubin". Vreau sa aduc cateva pete de culoare acvariului.
Cine are de dat, rog a posta aici sau pe pm, cum preferati.
Multumesc
|
 |
|
Vezi ca dupa umila mea parere ai crescut prea brusc iluminarea. Stai cu ochii cat cepele pe plante sa nu se agraveze treaba cu algele. Trebuia ca pentru o perioada de timp, sa aprinzi doar doua tuburi. Si asa ai fi avut un plus de 18 W.Apoi, usor-usor, in timp sa mai aprinzi cate un tub, cu ochii pe plante, desigur.
In privinta perlarii, nu stiu ce sa-ti spun. La mine apare cam la doua ore dupa aprinderea luminii dimineata si la o ora dupa amiaza.LA mine nu este spectaculoasa. Nu a fost niciodata si nu stiu de ce. Este, dat nu iti lasa impresia de ploaie torentiala, ci de picureala. Nu cred ca exista o regula universal valabila care sa arate timpii de perlare si cantitatea de CO2 emisa.
|
 |
|
Andrei wrote:Cam aveti dreptate din cite imi dau eu seama - cred ca e boala grea
Si vezi ca sunt unii care se bucura de noi pacienti
In alta ordine de idei.
Ai pus cumva si un substrat fertil? Ar fi fost bine, macar un JBL. Fertilizarea sa nu o incepi inca, mai asteapta cateva saptamani. Pana atunci te mai lamuresti cum e treaba cu lumina, CO2-ul, etc 
|
 |
|
Fujito wrote:daca chiar derajez spuneti-mi
Imi permit sa-ti raspund eu, poate scapi de urecheala lui Lofty.
Nimeni nu este considerat incomod sau deranjant pe acest forum, atata vreme cat are ceva concret si la obiect de spus. Asa cum probabil ai vazut prin alte topicuri, sunt permise cu destula larghete glumele, chiar daca majoritatea sunt oftopic. Ce sa-i faci, suntem oameni si simtim nevoia sa glumim. Dar uita-te putin la postul tau anterior, si zi-ne unde este gluma. Mai ales ca roby a folosit un termen acvaristic, a carui semnificatie ai fi aflat-o singur chiar si cu un search pe forum, nemaivorbind de gogu.
Faptul asupra caruia ti s-a atras atentia de cateva ori pana acum, este acela ca te grabesti sa raspunzi, chiar daca nu esti tocmai bine informat. Ma dau de gol acum, dar sa sti ca din dorinta de a ajuta, la multe intrebari care se pun pe forum, caut si eu raspuns aici sau pe gogu. Nu este o rusine, si o fac pentru ca stiu unde si ce sa caut, fata de un coleg mult mai nou, care nu stie nici unde sa caute.
Ideea este sa fim pe subiect si sa dam raspunsuri corecte. Ia uite ce am patit io aici. M-am aruncat cu capu inainte, bazat pe o informatie incompleta, sau eronata iar dom' snakefishmike (si nu numai el) m-a adus urgent cu picioarele pe pamant. M-am sintit jignit? Am considerat ca sunt in plus? Nu cred. Scopul acestui forum este altul (ma rog nu-i doar unul  ) si trebuie sa fim cu totii constienti de asta.
Arunca un ochi pe semnatura mea si trage singur concluziile.
As vrea ca acest post sa nu te supere, ci sa iti arate ceva.
Numai bine
|
 |
|
Pune niste pesti in acvariul ala si vor disparea. In acvariile fara pesti, mai apar din cand in cand diverse ciudatenii. Ce acvariu este? Si de ce doar cu plante?
|
 |
|
Salut Andrei si bine ai venit.
Primul pas l-ai facut-ai luat un acvariu
Al doilea de asemenea-ai intrat pe acest forum
Nu-ti pot spune decat un lucru: te-ai nenorocit.  Nu mai ai scapare, esti prins rau de tot.
Asa am patit majoritatea si nu ne trece si nici n-o sa ne treaca.
Acestea fiind spuse, asa cum a spus si Lofty, iti doresc un acvariu mai mare (vezi in Hornbach-au preturi bune la kit-uri), apa limpede si pesti sanatosi
|
 |
|
Nu stiu cum vei sta cu circulatia apei in acea zona. Io nu m-as complica. Valisneria este o planta ce poate fi tinuta usor in frau. Vrei sa discutam despre Marsilea sau Lilaeopsis?  asa cum a spus si clauss, ramificatiile pe care le intinde pentru a da pui, le intinde peste substrat, nu prin el. Este foarte usor de controlat
|
 |
|
dianacorbeanu wrote:De ieri am inceput sa crescut temperatura, acum e pe la 27.
Nu ma pot abtine. Probabil tu procedezi corect, dar nu sunt sigur.
Cresti temperatura usor, cu cate un grad, maxim 1 grad jumate pe zi
|
 |
|
tropikana wrote: Si totusi gasesc pe undeva recomandari, macar modul de plantare? Adica tufa compacta, tufa mai rara, 2-3 fire, etc...
Incearca sa te dumiresti aici. Oamenii descriu destul de bine si necesitatile plantelor si cum se planteaza.Doar iti alegi de la "genus" planta si ii dai "go". Ma impac destul de bine cu situ asta, poate mai bine decat cu tropica.
Iar despre cum arata mai bine o planta, io m-as mai uita pe aga. Stiu ca este arhicunoscut, da' nu ma pot abtine sa nu-mi bag periodac nasu' pe acolo. Iti poti face o idee despre cum si cat este apreciata o "tunsoare"
Asta ca sa respecti niste reguli; ca daca vrei sa fii mai salbatic  , iti lasi imaginatia sa produca :p
|
 |
|