[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Frumos Domnu', place ochiului acvariul tau cel plin de plante. Ma omori cu tufa aia de Heteranthera, abea astept sa cresca asa mare si la mine.
Retrokor zice bine ce zice, cu un singur amendament. As pune siliconul asa. Desigur, umarind si linia crapaturii, cum a spus colegul nostru. Asta in cazul in care este una singura. Daca sunt mai multe...Si chiar si un singura. Ma intreb daca sub actiunea fortei exercitate de apa, cele doua sparturi nu vor avea tendinta de a aluneca spre exterior, patinand pur si simplu pe noul fund, ducand la dezlipirea lateralelor. Dar cred ca este cam fantezista banuiala mea. Ce capacitate are acvariul?
Mai asteapta si alte opinii.
Marsilea si Riccia fluitans. Cine mai doreste, cine mai pofteste. Riccia nu e prea multa. Dar peste vreo doua saptamani...
Salut si bine ai venit. Munceste-ti ochii pe forum si vei avea numai de castigat. Citeste si fi atent la tot ce se scrie si se vorbeste. Vad ca esti hotarat sa faci un acvariu frumos si daca te ambitionezi putin, vei reusi. Mai ales ca ai si sustinerea "HQ"
Cu pestii te-ai gandit bine. Dupa prima perioada a ciclarii, ia intai Coridoras. Apoi restul. Vezi ce Ancistrus iei, sa nu creasca mari.
Baga pentru inceput orice planta gasesti. Cabomba, Limnophila, Elodea, sunt comune si cred ca le vei gasi. Mai tarziu, vei face rost si de altele. Deocamdata cauta-le pe astea. Au crestere rapida si nu au nevoie de prea multe conditii. Te vor ajuta sa scapi de alge in perioada de inceput.
Buton de Edit nu avem, asa ca foloseste cu incredere functia "Previzualizeaza". Si nu mai deschide topic nou, daca vrei sa adaugi ceva, ca ne faci sa-ti fugarim posturile prin tot forumu'
Cel mai bine, iti deschizi un topic la "coltul incepatorului" si scrii acolo.
Am trei pui de Platy de cca. 2.5 cm lungime. Varsta am uitat-o . Se pot ridica zilnic incepand cu ora 18 din Berceni.
Nu stiu ca sa zic despre al tau. Io stiu ca se recomanda a fi tinut singur in acvariu si asa am facut. Am vrut un betta dar i-am facut casuta. Al meu este foarte sociabil, daca are chef sta si la mangaiat . Cea mai tare faza este atunci cand primeste larve de libelula congelate. Io le dezghet intr-o cescuta cu putina apa calda, apoi le spal, si le trag cu seringa. Tot asa le si administrez. Bag mututoiul seringii in acvariu si apas usor pistonasul. Tembelul meu este in stare sa sfarame mututoiul seringi, trage de el, de zici ca vrea sa-mi ia seringa. Pur si simplu isi pierde controlul
Ca sa revin, Ce pesti mai ai prin zona? Sa nu ai ceva obraznicaturi cu tupeu, viteza si cu chef de rontait codite voalate. Bine, in cazul asta cred ca ar trebui sa sufere si Guppy tai.
Nu m-ai inteles. Betta este pestele, nu te inseli. Eu intrebam de ce intrebi daca Betta are probleme cu cineva in acvariu? Vezi vreun semn de stres sau de boala pe care eu nu il stiu, sau nu il observ?
Foarte frumos. Multam de informatii. Interesanta si treaba cu melcii si utilitatea lor.
adriancalotescu wrote:Felicitari dom'le, ai reusit ceva frumos in doar 7 luni. Acum o intrebare off topic: acel betta are probleme cu cineva in acvariu?

Multam fain de aprecieri.
Betta este singur in acvariu nu are companioni. Nici pe cine fugari, nici cine sa-l fugareasca. Eventual mai "chiureteaza" cate un melc de substrat care n-are ce face si se mai catara pe sticla acvariului.
Da' de ce intrebi?
Ia in seama ce ti-a spus pc.ciprian. El a fost mult mai detaliat decat mine, iar ":tema" pe care ti-a dat-o trebuie sa o faci cu constiinciozitate.
Pentru pestii tai, altii decat carasi, temperatura optima este de 24-26 grade celsius. Vor trai si carasii la aceste temperaturi, dar chinuiti. Cam cum ai fi tu in soare la 40 de grade
Puii vor fi mancati inclusiv de neoni. Iar neonii de carasi, mai tarziu, cand vor creste.
In primul rand va trebui sa dai carasii. Cresc mari, iar unui singur caras, ii trebuiesc 50 l de apa. In plus, nici filtrul pe care il are acvariul nu va face fata mizeriei produse de carasi. Deci, scapa de ei.
Temperatura de 22 de grade este ok pentru carasi, dar nu este ok pentru restul pestilor.
De hranit, haraneste-i o data pe zi, cat mananca in 2-3 minute. Dar nu stiu ceilalti pesti daca mai apuca ceva in preajma carasilor.
snakefishmike wrote:Hai nu zau . Si daca-ti spun ca exista si cichlidae de talie mica , ce zici ? Culmea si africani pe deasupra

Ce sa zic, o sa cad pe spate de uimire Iar daca sunt si africani, nici nu ma mai ridic
Dai si nume? Asa, pentru cultivarea maselor.
Salut si bine ai venit. Stai pe forum si o sa vezi ce "patesti"
Lofty wrote:Domnu' alber, ajung la vorba ta de prin octombrie 2008 : "Minunat, mirific, dar parca si acolo ar merge o coloana doua"...

Securea se va abate asupra capului meu . Daca mai rad si ma mai bucur mult la posturile voastre. Iar cea mai mai grava amenintare se refera la coloane. Care mai exista Dar undeva pe un raft. Lipita

Faraonu'"]Chiar trebuia sa-i amintesti de primu' setup ?[/quote:11f1050f2e wrote:

Il inteleg, nu sa-a putut abtine . Dar il iert, pentru ca si io as fi facut la fel.

ReBella wrote:Cat despre amintitul despre primul setup,si eu cred ca este obligatoriu,ca sa nu uite de unde a plecat...altfel risca sa mai ajunga cel putin o data pe acolo :-)

Da, ReBella, ai dreptate, trebuie sa stim cu totii de unde am plecat. Stai linistita, pe acolo nu mai trec

jax wrote:mie primul setup imi place mai mult (j/k)

Daca vrei iti explic cum se face . E simplu de tot. Multa nestiinta, lipsa bunului gust si o aruncare puternica cu capul inainte. Daca vrei altceva, www.acvariu.ro. Da' daca intri acolo, nu mai scapi

Ar fi util un topic in care fiecare user (desigur, cei care doresc) sa puna niste poze de genul "before, after". Asta pentru a se vedea ce patesc cei ce presteaza pe acest forum

In concluzie ce sa mai zic? Va multumesc pentru aprecieri si sper ca un pic de mandrie aveti si voi pentru felul in care arata acest acvariu. Este si munca voastra acolo. Va multumesc
sorin_arad wrote:Alber ce pesti mi-ai recomanda care sa creasca cam de 10-15 cm si sa fie pasnici?

Da' ce acvariu ai tu de vrei pesti de 10-15 cm? Si ce alti pesti mai ai? Poti sa pui niscaiva catfish, sau scalari. Dar repet, ce acvariu si ce pesti ai?
Cel mai mic acvariu pentru ciclide ar trebui sa aibe lungimea de 80 de cm. Asta asa, minimum minimorum. Nu vei vedea nano acvarii cu ciclide.
Asa cum am promis, vin si cu cateva poze cu acvariul meu. Si pentru ca nu m-am putut abtine, am pus poze si cu locatarii
Cam atat.
Salut si bine ai venit. Citeste forumu' "din scoarta-n scoarta" si tine cont de sfaturile pe care le vei primi.
Merge cu posta romaneasca. La Pitesti am trimis si au ajuns in 24 de ore. Pan' la Arad cat o sa faca? Mai mult de 72 nu cred. Ideea e sa mergi tu la posta sa intrebi, nu sa astepti sa te instiinteze ei, ca mai pierzi o zi.
Am Marsilea acum. Altceva nu, poate un pic de moss si cateva fire de Lilaeopsis brasiliens.
Cred ca suntem un picut oftopic?
Tarducand un picut din ceea ce scrie aici, aflam urmatoarele.
Este un peste din familia Anabantidae, adica aceeasi familie din care face parte si Betta. Originar din Africa de Sud, si Asia. Pentru a se simti bine, are nevoie de spatiu, un acvariu de ~200 de litri, bine plantat, este ideal. Atentie si la dimensiunea la care ajunge la maturitate, cca 15 cm. MAi departe se spune ca este un peste carnivor, care-si deschide gura in forma de palnie in momentul in care ataca. Dapa care, prada dispare. Este indicata hrana vie, cea congelata, creveti, moluste. Ii pot fi dati si fulgi sau granule..
Este un peste nocturn, drept pentru care, acvariul in care va fi tinut, va fi bine plantat si va avea roci cavernoase sau lemne, care-i pot oferi locuri pentru ascuzis si odihna. Daca i se ofera spatiul necesar, isi va crea un teritoriu al sau, si nu va baga prea tare in seama alti locatari ai acvariului. Va ataca cu siguranta Guppy, avand neamuri in familia Anabantidaelor. Dar asta nu este o regula. Nu va fi asociat cu specii mai mari decat el.
Mai zgandare putin pe gogu si vezi ca mai gasesti cate ceva.
P.S. Vrea cam 26+grade la temperatura. Cam ca un Betta

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: