[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Scuze de chioreala. . La prima privire pe poza nici nu l-am vazut. M-a captivat albinosu'
doc_claudius wrote:Partea proasta :-) este ca in timp ce il privesc imi vin tot felul de idei legate de amenajare...

Ai uitat sa pui ghilimele la proasta, dar ai pus emoticonul. Sa stii ca aia e parte buna. Asta inseamna virusare. In privinta interventiei stai linistit, va veni si ziua in care nu vei mai rezista. Si atunci sa te tii Toti am trecut prin asta.
Si nu in ultimul rand, bun venit!!!
Din poza ta, se pare ca mai degraba ai un Ancistrus albino Poza pusa de tine nu este foarte clara, dar...
Avand in vedere ca am "de mic" Marsilea, tinand cont de faptul ca am tinut-o pana a crescut strat peste strat, zic urmatorul lucru. Ia un firulet si prinde-l usor cu guta. Ar trebui sa mearga, mai ales daca fertilizezi nitel in coloana de apa.
Bine ca te-ai grabit stimabile cu betele astea. Io nici nu le-am fiert. Da' si cand le-oi fierbe, iar acvariul isi va reveni dupa tunsoare si o mica replantare...Cred ca imi fac si io "cont" la Acvarii de vis. Ca m-ati omorat cu zile
Nu conteaza doar inaltimea acvariului, ci si a acvaristului . La mine standul are 90, plus acvariul 40, plus rama capacului inca vreo 8-10, ma duc spre 1,40-50. Da' la 1,85 ai mei...nu se pune.
De la lumina mi-am luat-o si io. Am pus un 830 in loc de Flora glo pe care il aveam. Asta pa langa alte 4 Osram fluora. In 2 zile am compromis doi Anubiasi. Acum unul e in tratament, poate il scap. La mine a fost atat de violenta invazia, incat in 2 zile, cateva frunze s-au innegrit complet. Nu se curata cu nimic, distrugi frunza.
Salut vorbaretule si bine ai venit!
Impresionant inceputul tau in acvaristica. Vorba lui Radu, tine-te de treaba si nu dispera. Vei ajunge ca usor-usor sa treci peste toate problemele si sa te bucuri de un acvariu frumos, cu pestici sanatosi.
Am asa:
Lilaeopsis brasililiens,
Cryptocoryne balansae (cred ca nu ma insel) Asta a crescut deja de vreo 60 cm si-mi umbreste treaba in acvar.
Riccia fluitans
Valisneria - o portie.
Nu stiu cum se doazeaza algolul, si nici alt algicid.
Motivul postului meu este acela de a te sfatui sa renunti la idee. Vei ramane fara plante. Incearca sa aduci acvariul in stadiul in care legele nu au ce cauta acolo. Asta este cel mai sanatos si eficace remediu. Daca vei folosi algicide, vei scapa de alge doar pentru o perioada. Are acelasi efect ca algocalminul. Iti trece durerea pe moment, dar tot la "dintzar" ajungi.
gengiskhan wrote:Mi se par putin sufocate din nu stiu ce motiv. Lumina au - zic eu ca destula - curentul de apa bate in directia lor si totusi impresia asta mi-o dau.

Aceeasi problema am avut-o si io. Am pus niste Hc pe o buturuga. Planta foarte frumoasa, proaspata, de la reef. In primele saptamani, parca se topea. Dar nu in sensul de putrezire, ci pur si simplu parca se micsora, "intra la apa". Pasul urmator au fost melcii. Care aproape au exterminat-o. Si-a revenit cu greu, dar tot compacta creste. Parca este stransa, inghesuita. Si aici ma refer la frunza. Nu la planta in ansamblu. Planta de afla la 15 cm de becuri, deci nu este lumina. M-am gandit ca a fost crescuta emers, si dureaza ceva pana se adapteaza complet la viata submersa. Sau o fi altceva, din fertilizare, sau de ce nu, lumina.Poate vrea alt tub, poate a fost crescuta altfel.
Auzi domnu' cu apa, tu te-ai pus pe facut acvarii pe banda rulanta?
Buna initiativa lui matale, da' parca ar avea dreptate Radu. Daca tot vrei sa-ti fie acvariul plin, baga o creanga, ceva de genul asta. Sa nu fie asa masiva, ci ceva mic, cu mai multe ramificatii subtiri. O vita de vie ar fiminunata.
Mai ales ca daca din 30 de litri, jumate ii ocupi cu buturuga, nu-ti prea vad bine pestii.
Val wrote:Nu va suparati pe mine, nu fac misto de nimeni, dar bacteriile alea se numesc nitrificatoare, nu denitrificatoare.
Si parca mai erau si nitrospirae-le...

Corect cu nitrificatoarele. Sunt unele cuvinte ce se impamantanesc gresit in exprimare, cu toate ca suntem constienti de intelesul lor corect.
Cat despre Nitrospirae, alea sunt descoperite prea de curand pentru a avea habar de ele . Poate peste vreo suta de ani, cand or mai imbatrani si ele.
Frumos acvariul, abea astept sa-l vad un pic mai matur, mai plin de plante si cu pesti (e).
Pe bururuga ai nu pui nimic? Am vazut la colegul cisberg ceva frumos (am furat ideea), niste Hemiantus pus invarf de buturuga si nu numai. Parca buturuga si fluturi se numeste topicu', e aici la Acvarii de vis/galerie foto.
In privinta luptei intre dom' snakefishmike si..."apa minerala" (aka cesrobis) astept cu nerabdare sa se stabileasca invingatoru'. Am auzit ca da o bere, nu-i asa?
Nitrosomonas si Nitrobacter sunt cele doua bacterii trebuincioase acvaristului constiincios . Plaja optima de temperatura ar fi cam 20-30 grade Celsius. Asta mi-a spus gogu. Daca vrei mai multe amanunte, te mai uiti si tu.
RexHunt wrote:Am cumparat deja un acvariu 120*55*45 (L*h*l), un volum in jur de 250l

Sa-ti fie de bine si la mai mare

RexHunt wrote:Exista vreun produs care sa-mi permita sa introduc apa direct de la robinet, operatiune care sa nu dauneze plantelor?

Tetra Aquasafe. Ajuta la eliminarea clorului din apa. Dar nu este musai sa-l folosesti. Poti starta acvariul si direct cu apa de la robinet, nu vor avea probleme plantele. Ba chiar clorul din apa le va dezinfecta putin

RexHunt wrote:filtrul meu fiind un Eheim 2226, acesta va functiona non-stop?

Ti-a spus si Fujito. Da, filtrul functioneaza non stop, indiferent de marca. Il opresti pentru scurt timp, 10-15 minute, atunci cand il cureti. Mediile filtrante le vei spala in apa scoasa din acvariu, nu apa de la robinet, prin clatire usoara.

RexHunt wrote:Apoi materialul de filtrare, compus dintr-un set material poros si un set de tuburi ceramice este bun, eficient? Mie mi se pare cam slab!! Ce ma sfatuiti?

Lasa asa mediile filtrante. Cei de la Eheim cred ca stiu de ce le-au pus acolo

RexHunt wrote:Cealalata problema se refera la faptul ca acvariul meu, de care sunt foarte mandru, are banda inferioara care incadreaza fundul acestuia doar cu 3 cm deasupra fundului acvariului. Intrebare: cum voi reusi sa pun substratul fertilizator (si ce grosime trebuie sa aiba ???) la care se adauga pietrisul (si ce grosime trebuie sa aiba ??) pentru a nu depasi banda care-l inconjoara? Pentru estetica am vazul ca nici pe laterale nu ar trebui sa depaseasca acest strat banda.... Cum sa fac???

Aici iti voi raspunde in ordine inversa.
Fiecare producator de substrat recomanda atat grosimea substratului cat si granulatia si grosimea pietrisului. Dupa ce vei lua substratul, mai vedem ce si cum. In general, pietrisul trebuie sa aibe in fata 3-4 cm, iar in spate, 6-7, pentru a crea o imagine de profunzine.
D.p.d.v. al esteticii, acuma depinde de tine. Portiunea de substrat care se vede, o poti acoperi ce o folie autocolanta, de aceeasi culoare cu rama acvariului si cu capacul.
Mii de scuze. Am uitat sa dau linkul catre discutia mai sus pomenita.
Acum cateva zile s-a discutat aici acest subiect. Mai incearca si un "search" pe forum, vei gasi aceeasi problema intoarsa pe toate partile.
In prima instanta, daca ai capac la acvariu, il poti ridica vreo 8-10 cm, astfel incat sa iasa cat de cat aerul incins de tubul de neon. In acest fel vei avea o scadere de temperatura de 1-1.5 grade.
Este normal sa-ti cresca temperatura in acvariu, atata vreme cat si temperatura mediului ambiant a crescut.
Cu plantele nu, dar cu pesti...Stai cu ochii pe ei sa nu apara vreun gris. Si cred ca nu te-ai apucat sa cresti brusc temperatura in acvariu. Sa torni ceva apa oparita.
Uite aici raspunsul la intrebarea ta. Colegul adriancalotescu are dreptate.

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: