[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Pavele lucrezi la zooplus, sau cum? E al enspelea topic redeschis de tine, si m-am cam plicist sa le recitesc. Fi putin mai atent da-o incolo de treaba.
Am pus iesirea de la reactoru de CO2 pe o bucata de jawa moss afectata iar alga in continuare o duce perfect , chiar mai bine decat inainte.

Vezi cum directionezi curentii de apa in acvariu. Si eu fac acelasi experiment in eceasta perioada, dar sunt cu ochii sticla pe alga si nu numai. Parerile sunt impartite in privinta curentilor de apa. Sunt colegi care sustin ca un curent prea puternic poate provoca alge, iar altii care sustin contrariul. Pana acum, la mine, curentii de apa nu au fost daunatori din acest punct de vedere.
Cine face si desface, toata ziua are ce face
Ce sa zic, arata bine. Sa le vedem si pe cele mari, montate in acvariu, cu pesti zburdand printre ele.
Vad io ca nu mai ai nici rabdare si nici astampar. Dar e bine ca pana ai acvariul gata, "iti faci mana" cu decorul.
Multam fain de oferta. Ramane singura de pana acum, si o accept .
Am mai sunat la vreo 2-3 magazine si nimic
Dar macar ati vazut prin vreun magazin? Dati un pm daca da, sa nu umblu tot Bucurestiu'
Faraonu wrote:Daca stiam iti spuneam ....... speram sa nu-mi ceri asta . Intreaba-ma orice altceva numa' cum sa tunzi Glosso nu. Negociem ?

Dar uite ca totusi ti-a cerut si ca de obicei ne-ai luminat
Si in felul acesta, am aflat cum se tunde si Marsilea. Care creste la fel de alambicat si imbarligat ca si Glosso.
Daca nu esti atent, vor creste atat de multe straturi, incat n-o vei putea scoate la liman.
N-am dat atentia cuvenita acestiu fapt si la mine a putrezit cea de jos. Batrana si fara lumina, apa proaspata si fertilizant. A trebuit sa scot tot, sa aleg cateva fire vrednice pentru propasirea speciei in acvariu si sa le replantez. Acum totul e ok. Iar cu sfaturile faraonice totul va deveni mai...complicat
Nu ne-ai spus, sau n-am fost eu atent pe unde anume scapa, prin ce parte a olandezului. Daca iti da pe la teava, e garnitura, daca-ti da pe la filet, tot garnitura e, dar poti pune un pic de banda de teflon pe filet.
M-ar tenta vreo 3-4 plante, le-as incerca din nou la mine in acvariu. Poate in conditiile actuale, reusesc sa o cresc.
Multam
Si in Bucuresti, pe la vreo 10-15 cm. Nu stiu pretul. Ramane de asemenea, problema transportului.
Scrat wrote:Apa circula destul de bine din punctu meu de vedere ... pe o parte am iesirea de la Filtru extern 900l/h si pe partea cealalta un power head care e pus la reactoru de CO2 6-800l/h

Si la mine circula foarte bine din punctul meu de vedere. Nici o frunza nu ramane nemiscata de curentii de apa. Dar. Asa cum am spus mai sus. Frunza, peste frunza, peste frunza, peste frunza-rezulta ca prima frunza ramane izolata. Apa nu trece prea lesne pe la ea. Poate ma insel, dar altfel nu-mi explic aparitia acestei alge doar la plantele de care am vorbit. Poate fi si lumina care nu prea ajunge in acele locuri.
Tot vorbim de temperatura.
Poate pe mine ma ajuta si amplasarea camerei, zona verde de la geam, etc.
Am constant pe timpul iluminarii 27-28 de grade. Asta daca ridic un pic capacul acvariului, 7-8 cm. Daca nu, sare de 30. Deci, ca prima metoda si la indemana, cam asta ar fi. Bine, pentru cei cu capace, cei open top.... Apoi ventilatoare, chillere, mai stiu io ce. Deocamdata sunt in stand by. N-am mai pus nimic, sa vedem cum mai evolueaza ostilitatile cu temperatura
S-ar putea sa ai aceeasi problema care apare si la mine. Proasta circulatie a apei prin boscheti. Oricati de mari ar fi curentii in acvariu, boschetii vor isi vor crea propria zona inchisa, se vor izola, mai ales in interior.
Am patit si patesc ceva asemanator si acum. Nenorocita de alga, (intr-adevar in cantitate foarte mica-cate un fir pe ici pe colo) se ascunde prin zonele cu o slaba circulatie a apei.
Am avut-o in covorul de Marsilea (nu se vedea decat daca scormoneai la baza plantei) in cel de Lilaeopsis (aparea sporadic intre firele cele mai inghesuite) iar acum vad ca apare sub Hc-ul care acopera o buturuga.
Am un power head mic, al carui retur bate de vreo doua zile direct pe Hc. Sunt tare curios de rezultate. Mai vedem
Lumina se calculeaza la volumul net. Sau daca mergi pe principiul lumeni/litru, la fel. Ca si fertilizarea de altfel. Dar stai linistit, facem acvaristica nu farmacie . Daca gresim cu ceva pe undeva, apare o alga, scoate un peste nasu' la suprafata apei sau mai stiu io ce patim. Si pe parcurs, reglam. Daca acvariul "iti merge" in conditiile actuale, io cred ca nu trebe' sa umbli la nimic.
Filtrul extern te va ajuta sa ai o apa mai curata, iti va oferi un mare suport pentru bacterii. Tinanad cont de faptul ca tii Ciclidae, va trebui sa pastrezi si filtrul intern, pentru filtrarea mecanica.
Fa asa cum ti-a zis Faraonu'. Redu lumina, baga niste schimburi de apa (20-25% la doua zile) si vezi ce si cum.
In privinta UV-ului, este bum. Minunat, indispensabil !.
Daca ai de unde imprumuta unul, poti face in felul urmator. Iei lampa si o pui pe capac. De la returul filtrului, tragi un furtun in intrarea lampii. De la iesire, tragi un alt furtun, pe care il bagi in acvariu. La debitul pe care il are acel filtru, vei obtine rezultate intr-o zi doua. Grija mare cu furtunele, sa nu iasa de pe un de le bagi, ca nu-i de bine. In acest fel, io am scapat de apa tulbure cam in 36 de ore.
Numai bine
Am votat da, cu toate ca acea conditie referitoare la pret mi-a dat ceva de gandit.
Dar, analizand putin problema, m-am gandit ca sunt bune, chiar daca sunt mai scumpe. Si aici am luat in calcul in primul rand dificultatea pe care o are un importator care introduce un nou produs, de a obtine el insusi un pret mic de achizitie. Avand in vedere ca prima comanda va fi de tatonare, mai mult pentru prospectatrea pietei si ca inca nu s-a format o constanta in cerere si implicit in achizitie, nu se poate discuta de discounturi sau alte facilitati acordate de producator. IAr comparativ cu alte produse...mi se pare normal sa fie mai scumpe, tinand cont de renumele, si nu numai, acestei marci.
Oricum, o idee salutara, ce speram ca va "prinde". Personal, cu toate ca sunt la primul setup, inca "imi fac mana" in acvaristica as fi interesat pentru inceput de accesorii. Mai tarziu, la un alt setup, cine stie, poate ca ADA imi va scoate ceva peri albi si cu o linie de fertilizare.
degea wrote:Salut, cand mai ai niste plantute daca ma poti ajuta, sunt nou in "domeniu" si momentan acvariul nu are nici o plata, doar pietre, nu sunt pretentios, orice plata ai este perfecta. Sunt inca la stadiu de ciclare.

Salut.
Sa-ti mearga bine acvariul si sa te bucuri de el.
Iti voi dona plante cu cea mai mare placere, dar dupa ce te pui putin la punct cu tot ce ai nevoie si mai ales cu informatia necesara intretinerii unui bazin plantat.
Majoritatea plantelor pe care le donez, sunt plante ceva mai sensibile, ce au nevoie de o ingrijire si o atentie mai deosebite. Vorbesc aici de fertilizare, lumina, CO2. Spre exemplu, Hetherantera nu va merge deloc fara cele de mai sus.
Asa ca, atunci cand voi posta ca donez plante, te vei uita frumusel pe forum, pe Tropica sau pe aquaticplantcentral si te vei informa asupra necesitatilor acelei sau acelor plante. Daca vei considera ca acvariul tau este ok pentru ele, cu cea mai mare placere ale tale vor fi.
Dar este pacat sa pierzi niste plante, plante pe cere le pot primi colegi care au cu ce le hrani
Acvariul cel mic e ciclat cat de cat? Ia si stoarce buretele filtrului din cel mare, in apa celui mic. In acest fel vei muta ceva bacterii si vei cicla nitel filtrul celui mic.
Pune niste plante de suprafata, Ceratopteris, Riccia, sa se ascunda pestii in ele, altfel femela de Platy ii va papa negresit
clauss wrote:eu am scapat de biofilm in citeva zile, am ridicat returul filtrului la 1 cm deasupra apei, asa ca suprafata apei era puternic agitata si biofilmul dizolvat, ...vad ca nu a mai revenit

Aceeasi procedura in acvariul in care tin Betaa. Larve de libelula, viermi si alte chestii grase si scarboase . De aici rezulta biofilm, sau cum i-o zice. Returul filtrului orientat spre suprafata, astfel incat sa faca un mic gheizer (bine, exagerez un pic). In trei patru zile nu s-a mai vazut nimic. Nu vorbesc de acvariul cel mare, bine plantat si "aditionat" cu CO2. Asupra caruia acea bolboroseala nu va avea un efect prea bun.
nickserr wrote:iar dupa stingere, cory continua sa colinde, deci nu are cum sa ramana ceva pt melci.

Stai linistit, au si melcii.
Se mai dizolva din pastila, se mai duce prin substrat, au si melcii ce papa.
Si desigur, incearca si cum au spus colegii, cu legume.
Da, ni le servesti usor, una cate una. Ce, ti-e teama ca ne ia cu lesin? Si inca ceva: de unde dom'le talentu' asta de a impinge lucrurile spre perfectiune? Ce atata maiestrie si aplecare catre frumos? Mai terminati domne cu astea
Tare sunt curios de continuare si mai ales de final. D'abea astept
Si inca ceva: nu mai stiu incotro s-o apuc. Acu' sunt bolnav cu plantele, prin alte parti sunt tentat cu niste discusi, aici ma omorati cu Ciclidaele...sa mai zic ceva de marin ?
Hai cu ciclarea, hai cu pestii, hai cu totul ca nu mai rezist mult

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: