[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Jurnal de incepator/bord  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

Joined: 24/10/2008 00:38:17
Messages: 2598
Location: Constanta
IP:
Offline

Va salut , este al 2lea post al meu ...si aici am sa va tin la curent cu evolutia mea, primul post a fost pe partea de incepatori, dar am crezut ca nu mai tine de topicul respectiv asa ca va prezint acvariul meu :
dupa ce am examinat bine acvariul care il aveam am observat ca era ciupit cam in 2 locuri asa ca am plecat frumos la piata si m-am ales cu un jewel de 51L cu tot ce ii trebuie (asta dupa ce am cumparat si pompa si incalzitor ) bun ...am ajuns acasa, de 2 zile ma chinui sa restaurez o masa sa fie mai rezistenta si in seara asta am reusit.
In acvariu am ceva pietre gasite, bine spalate si pietre; ca si substrat am fost la un petshop si mi s-a recomandat turba ...deci asta am , plus pietris granulatie 3-5mm ....L-am aranjat cum m-a taiat capu ... am pus pietrele ....apa .... si cam asta e.
Urmatorul pas este sa imi gasesc o "Creanga"/ "radacina" care v-a deveni o tentativa de copacel cu ceva jawa moss
Acum ...pentru "covor" m-am orientat la :
Eleocharis Acicularis
Lilaeopsis (una din preferate)
Echinodorus acicularis
Riccia
Anubias si ultima care tot de pe un post gasit aici ar fi
utricularia graminifolia
(daca numele nu sunt corecte, nu dadeati cu pietre am facut tot ce-am putut)
Voi ce imi recomandati ca si "covor", prefer genul de plante ..."gazon" sa ii spun asa
Cam atat, va tin la curent cu evolutia jucariei mele, care momentan e in perioada de ciclare; 1-2 sapt nu calca nimic in el inafara de cateva plante si sper respectivul "copac"

Astept pareri opinii si sa fiu tras de urechi daca am gresit cu ceva
Cu riscul de a ma repeta, este primul meu acvariu, facut dupa cunostinele dobandite pe forumuri si site-uri straine

Va multumesc anticipat si va las in "compania" pozelor mele (Scuze pentru calitate, dar momentan apa este inca fff tulbure, sper ca maine dimineata sau maine seara sa vin cu un update

imageimage
(inainte de "inundatie")

imageimage

imageimage

imageimage
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11108
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

pc.ciprian wrote:m-am ales cu un jewel de 51L cu tot ce ii trebuie
Plantele covor au nevoie de lumina multa si de calitate. In cazu' concret al acvariului tau ai nevoie de doua tuburi fluorescente dedicate plantelor . Plus CO2 si fertilizant .
Din cele enumerate e tine Lilaeopsis si Riccia au cele mai mari nevoi de lumina pentru a forma covor.
La iluminarea cu care e dotat acvariu cred ca doar Marsilea ar merge.

pc.ciprian wrote:Eleocharis Acicularis
Nu prea e planta covor , creste inalta. Cred ca te gindeai la Eleocharis parvula .

Poze: smilie ... Poze cu plante
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

Joined: 24/10/2008 00:38:17
Messages: 2598
Location: Constanta
IP:
Offline

Plantele covor au nevoie de lumina multa si de calitate. In cazu' concret al acvariului tau ai nevoie de doua tuburi fluorescente dedicate plantelor . Plus CO2 si fertilizant .

da, am citit pe forum si m-am informat, asta urmeaza sa fac, sper sa dea si rezultate

pc.ciprian wrote:
Eleocharis Acicularis

Nu prea e planta covor , creste inalta. Cred ca te gindeai la Eleocharis parvula .

posibil sa fi inteles gresit, banuisc ca sutn mai multe din familia eleocharis pentru ca numai eu stiam de 3 iar cu cel spus de tine 4
multumesc de raspuns


vin cu un update .... cam asa arata acvariu acum ...5 minute azi am luat o planta ....am uitat cum ii spune, baiatu de la petshop mi-a zis da ...e grele, maine o sa fac rost de niste java moss si voi incerca sa "construiesc" acel copacel , nu am gasit un lemn foarte bun si nici planta "covor" stie cineva din constanta unde as putea gasi? ...am gasit doar tulpina sa zic, ce imi recomandati sa pun in el de care sa prind planta(coroana cum ar veni), nu de alta dar banuiesc ca sarma nu pot sa pun sarma

o alta inrebare, a modificat cineva un capac de jewel monolux 60 ca din suportul de 1 neon , sa il fac de 2? se poate? sau trebuie sa improvizez.

Multumesc :-)
imageimage
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Anonymous


IP: 79.118.187.81

Planta este cumva aceasta ? http://images.google.ro/images?hl=ro&q=Elodea+canadensis&btnG=C%C4%83utare+Imagini&gbv=2
Cel alb este nisip ? Nu prea imi dau seama din poze ce substraturi sunt cel alb si cel negru
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

Joined: 24/10/2008 00:38:17
Messages: 2598
Location: Constanta
IP:
Offline

nu, postez ceva "macro" cu planta si stratul ...are frunzele si forma cum este ...mararul, foarte subtiri si dese ...
cat despre strat este combinatie intre nisip foarte fin (ce trebuie aspirat) sub care nu exista substrat, va fi doar de design , iar pietrisul este gri/negru granulatie 3-5mm sub care exista un strat de turba, dupa cum am scris si mai suss

imageimageimageimageimageimageimageimage
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Anonymous


IP: 79.118.187.81

In nisipul alb nu vei pune plante nu ?
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

Joined: 24/10/2008 00:38:17
Messages: 2598
Location: Constanta
IP:
Offline

nu, in nisipul fin nu vor fi plante, am o tentativa de a ajunge la ceva cum este acesta pe marginea nisipului alb , o trecere brusca de la galben la verde, este un efect foarte placut, ai impresia ca este trecerea de pe "o plaja in jungla "
imageimage
[Email] [WWW] [Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

Joined: 24/10/2008 00:38:17
Messages: 2598
Location: Constanta
IP:
Offline

nu ma ajuta si pe mine nimeni cu modificarea capacului de jewel monolux 60? vreau sa pun 2 neoane , sau am sa incerc sa gasesc unul de 24W la 438mm, am gasit la un mom dat pe net
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11108
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

pc.ciprian wrote:nu ma ajuta si pe mine nimeni cu modificarea capacului de jewel monolux 60?
E o treaba care trebuie facuta cu mare atentie sa nu te curentezi . E destul de delicat sa dai sfaturi in privinta asta.
Ideea e ca trebe sa gasesti o solutie sa agati in capac un neon. Loc este, trebe sa-l prinzi astfel incit sa nu pice-n apa. Nu ti-as recomanda sa folosesti adezivi, poate se desprinde. O rezolvare cu care nu stiu daca esti de acord ar fi prinzi neonu' cu surube, asta insemind mutilarea capacului.
Dulii hidroizolante nu stiu unde gasesti, asta ar fi rezolvarea corecta. In lipsa acestor dulii hidroizolante, personal as folosi cleme cu surub.

Poze: smilie ... Poze cu plante
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

Joined: 24/10/2008 00:38:17
Messages: 2598
Location: Constanta
IP:
Offline

Nu de curentat imi este frica, adica ma pricep la asa ceva, am terminat liceu de electronica. Problema este ca nu prea stiu de udne sa cumpar un suport pentru 2 neoane, un sistem de prindere foarte bun, astfel incat sa nu "mutilez" capacul , am fost ieri prin brick dar nu am vazut mai nimc. Exista niste cleme ca si mod de prindere al neonului, dar nu stiu unde sa gasesc suport pentru drosser si pentru ... conectorii din capetele neonului(nu stiu exact cum se numesc)
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11108
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

pc.ciprian wrote:Problema este ca nu prea stiu de udne sa cumpar un suport pentru 2 neoane
Pai nu-ti trebe suport, io zic sa pui ballastu' afara din acvariu , sa nu stea in umezeala si sa nu bage caldura in capac.

Poze: smilie ... Poze cu plante
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

Joined: 24/10/2008 00:38:17
Messages: 2598
Location: Constanta
IP:
Offline

Vin cu un update ...cam asa arata bazinul acum, cu lemnul de rigoare care sper maine sa gasesc o solutie eficienta pt a-i face "coroana" cu java, si ceva plasa pt riccia care se plimba de nebuna pe deasupra, in una din poze se vede prinderea unpic cam agresiva de piatra, trebuie sa ma gandesc la o alta solutie mult mai placuta.
Dupa ce am desfacut plantele am descoperit inca 2 plantute, nu stiu exact ce sunt, se observa in poze. Am zis ca sa nu le arunc, si le-am gasit cate un loc, sper sa se prinda :mrgreen:
imageimageimageimageimageimageimageimage
[Email] [WWW] [Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

Joined: 24/10/2008 00:38:17
Messages: 2598
Location: Constanta
IP:
Offline

azi dimineata am descoperit ca am ceva musafiri in acvariu, si anume acest mic melc, care am impresia ca este din acela galben, si mai era unu spiralat, culoare maronie, care l-am scos imediat pentru ca se imperecheaza mai ceva ca iepurii (a patit-o tatal meu iar acum in loc de pietris are melci), pe acesta am zis sa il mai las o perioada, cat despre planta din imagine, vad ca se indreapta....nu mai este "cocosata" si aplecata peste pietris" ...cam atat momentan, o sa va tin la curent cu ce se mai intampla, si astept ca voi sa ma trageti de urechi cand gresesc, pentru ca asa voi invata
Multumesc
imageimageimageimage
[Email] [WWW] [Yahoo!]
scorpyon18ro
Junior member

Joined: 15/08/2008 14:16:54
Messages: 13
Location: constanta
IP:
Offline

si eu am un acvariu juwel 60 si am montat 2 neoane iti trebuie un droser ori electronic de 36 de watti ca in el iti zic sigur ca e unul de 18w daaca nu iei un droser normal si doua startare si la roro big casesti si duli de neon le prinzi uso cauresti capacul pe partea unde ai gaura daca am timp o sa revin cu poze

none
[Email] [Yahoo!] aim icon [MSN] [ICQ]
Humbert
Senior member
[Avatar]

Joined: 26/10/2008 15:59:25
Messages: 1402
Location: Bucuresti, P-ta 1 Mai
IP:
Offline

uite aici cum am pus inca un neon de 15W la un rekord 60

image

image

si dupa aia cum am pus 2X18W, ceea ce-ti recomand pt lilaeopsis (dar trebuie si CO2)

image

image
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

Joined: 24/10/2008 00:38:17
Messages: 2598
Location: Constanta
IP:
Offline

salutare colegi forumisti,
dupa un luuung weekend de munca in folosul acvariului, am reusit sa imi modific capacul, inca un neon "aqua glow" , tot montajul-drosser, fire, starter este in capac, langa cel original, m-am chinuit putin si am reusit sa ii desfac a 2-a "usita" care era lipita destul de bine. deci totul e mascat frumos, daca avea sistemul de prindere mai bun, parca era venit din fabrica , iar al 2-lea neon are intrerupator separat.
Trecem la capitolul 2 ...am intrat in posesia unei vechi butelii de oxigen, plina cu co2 asa ca am avut de joaca, mi-am facut tot sistemul, de la numaratorul de bule, facut dintr-o seringa si izolata cum trebuie, pana la difuzor facut dintr-o pompa mica de la AQUA`EL + carcasa de film foarte veche gaurita cu burete in fund . Din pacate nu am reusit sa pun regulatorul de presiune si un robinet de reglaj fin, dar am reusit din robinetul buteliei sa o fac o presiune de cam o bula / o bula jumate pe sec.
Azi cat am fost plecat , acvariul meu a primit si ceva locatari, si cand am ajuns acasa am avut surpriza sa gasesc 4 neoni 1 zebra, 1 gupie, si inca un peste care nu stiu ce este ....
Acum 10min am facut un test la apa si valorile sunt cam asa:

Ph ....undeva intre 7,6 si 8
Kh ....intre 15 si 20
Gh ... 16
No2....0
No3... 0

cel putin din ce am citit pe aici valorile mi se par ciudate, sper sa nu aruncati cu pietre in mine, nu stiu de ce dar am impresia ca ceva nu e bine la mijloc, sau le-am dat eu peste cap cu co2`ul
Va las ceva poze cu acvariul in stadiul de fata, capacul desfacut, si cu instalatia de co2
imageimageimageimageimageimageimageimage
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

Joined: 06/07/2004 10:53:13
Messages: 4562
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Neonii si zebrele sunt pesti de cird - se tin de la 6 in sus pentru a se simti bine. Si nu e recomandabil sa-i tii impreuna datorita comportamentului total diferit - neonii sunt pesti calmi, iar zebrele ii vor zapaci cu agitatia lor permanenta. Afla urgent ce este pestele misterios pentru a evita surprizele.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11108
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

pc.ciprian wrote:am intrat in posesia unei vechi butelii de oxigen, plina cu co2
Are verificarea tehnica al zi?

pc.ciprian wrote:Din pacate nu am reusit sa pun regulatorul de presiune si un robinet de reglaj fin, dar am reusit din robinetul buteliei sa o fac o presiune de cam o bula / o bula jumate pe sec.
Sper ca nu vorbesti serios ....... Ai bagat furtunu' direct in butelie si reglezi debitu' din robinetu' buteliei ? ....... sper c-am inteles io aiurea sau ca te-ai exprimat tu gresit .

Poze: smilie ... Poze cu plante
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

Joined: 24/10/2008 00:38:17
Messages: 2598
Location: Constanta
IP:
Offline

Are verificarea tehnica al zi?

da, verificarea tehnica din cate stiu e facuta


Sper ca nu vorbesti serios ....... Ai bagat furtunu' direct in butelie si reglezi debitu' din robinetu' buteliei ? ....... sper c-am inteles io aiurea sau ca te-ai exprimat tu gresit .


aaaahm ba da, in "gura" buteliei are un orificiu exact la diametrul furtunului, si s-a fixat cum trebuie, sa inteleg ca nu e bine? , stau cu bomba in casa?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

Joined: 13/11/2002 12:14:10
Messages: 1279
Location: Papenburg
IP:
Offline

Nu cred ca e o idee buna sa folosesti o butelie de oxigen pentru CO2. Era un topic pe undeva despre asta, dar am memoria scurta asa ca nu mai tin minte nici unde, nici care era verdictu' Parca totusi era o problema. Mai sapa un pic, n-o lasa asa.

O butelie d-aia poate avea intre 50 si 250 de bari. Ceea ce inseamna aproximativ cam tot atatea atmosfere. Nu sunt convins, dar eu cred ca butelia aia are, intr-un fel sau altul, un reductor de presiune integrat, altfel n-ai fi reusit tu sa reglezi o bula pe secunda in veci.
 
Forum Index » Despre noi
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com