RexHunt wrote:Am cumparat deja un acvariu 120*55*45 (L*h*l), un volum in jur de 250l
Sa-ti fie de bine si la mai mare
RexHunt wrote:Exista vreun produs care sa-mi permita sa introduc apa direct de la robinet, operatiune care sa nu dauneze plantelor?
Tetra Aquasafe. Ajuta la eliminarea clorului din apa. Dar nu este musai sa-l folosesti. Poti starta acvariul si direct cu apa de la robinet, nu vor avea probleme plantele. Ba chiar clorul din apa le va dezinfecta putin
RexHunt wrote:filtrul meu fiind un Eheim 2226, acesta va functiona non-stop?
Ti-a spus si Fujito. Da, filtrul functioneaza non stop, indiferent de marca. Il opresti pentru scurt timp, 10-15 minute, atunci cand il cureti. Mediile filtrante le vei spala in apa scoasa din acvariu, nu apa de la robinet, prin clatire usoara.
RexHunt wrote:Apoi materialul de filtrare, compus dintr-un set material poros si un set de tuburi ceramice este bun, eficient? Mie mi se pare cam slab!! Ce ma sfatuiti?
Lasa asa mediile filtrante. Cei de la Eheim cred ca stiu de ce le-au pus acolo
RexHunt wrote:Cealalata problema se refera la faptul ca acvariul meu, de care sunt foarte mandru, are banda inferioara care incadreaza fundul acestuia doar cu 3 cm deasupra fundului acvariului. Intrebare: cum voi reusi sa pun substratul fertilizator (si ce grosime trebuie sa aiba ???) la care se adauga pietrisul (si ce grosime trebuie sa aiba ??) pentru a nu depasi banda care-l inconjoara? Pentru estetica am vazul ca nici pe laterale nu ar trebui sa depaseasca acest strat banda.... Cum sa fac???
Aici iti voi raspunde in ordine inversa.
Fiecare producator de substrat recomanda atat grosimea substratului cat si granulatia si grosimea pietrisului. Dupa ce vei lua substratul, mai vedem ce si cum. In general, pietrisul trebuie sa aibe in fata 3-4 cm, iar in spate, 6-7, pentru a crea o imagine de profunzine.
D.p.d.v. al esteticii, acuma depinde de tine. Portiunea de substrat care se vede, o poti acoperi ce o folie autocolanta, de aceeasi culoare cu rama acvariului si cu capacul.