[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Apa - Sfaturi incepator !  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
RexHunt
Member
[Avatar]

IP:

Salut!
Va cer parerea in doua probleme cu care urmeaza sa ma confrunt:
1. Am cumparat deja un acvariu 120*55*45 (L*h*l), un volum in jur de 250l. Acum am vazut unele recomandari care spun ca ar fi bine sa: montez incalzitorul substratului sa pun statul fertilizant, apoi pietrisul cu granulatia de 2-3 mm; pentru ca apoi sa pun doar apa putin peste nivelul nisipului, astfel incat sa pot planta plantele mai usor. Problema care cu care ma confrunt este data de faptul ca nu detin un vas atat de mare incat dupa plantare sa-l umplu. Intrebarea mea este: Exista vreun produs care sa-mi permita sa introduc apa direct de la robinet, operatiune care sa nu dauneze plantelor? Imi puteti recomanda ceva? Apoi dupa ce voi introduce toata cantitatea de apa, filtrul meu fiind un Eheim 2226, acesta va functiona non-stop? Apoi materialul de filtrare, compus dintr-un set material poros si un set de tuburi ceramice este bun, eficient? Mie mi se pare cam slab!! Ce ma sfatuiti?

2. Cealalata problema se refera la faptul ca acvariul meu, de care sunt foarte mandru, are banda inferioara care incadreaza fundul acestuia doar cu 3 cm deasupra fundului acvariului. Intrebare: cum voi reusi sa pun substratul fertilizator (si ce grosime trebuie sa aiba ???) la care se adauga pietrisul (si ce grosime trebuie sa aiba ??) pentru a nu depasi banda care-l inconjoara? Pentru estetica am vazul ca nici pe laterale nu ar trebui sa depaseasca acest strat banda.... Cum sa fac???

Va multumesc !
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

RexHunt wrote:filtrul meu fiind un Eheim 2226, acesta va functiona non-stop?

da filtrul trebuie sa functioneze non stop
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

RexHunt wrote:Am cumparat deja un acvariu 120*55*45 (L*h*l), un volum in jur de 250l

Sa-ti fie de bine si la mai mare

RexHunt wrote:Exista vreun produs care sa-mi permita sa introduc apa direct de la robinet, operatiune care sa nu dauneze plantelor?

Tetra Aquasafe. Ajuta la eliminarea clorului din apa. Dar nu este musai sa-l folosesti. Poti starta acvariul si direct cu apa de la robinet, nu vor avea probleme plantele. Ba chiar clorul din apa le va dezinfecta putin

RexHunt wrote:filtrul meu fiind un Eheim 2226, acesta va functiona non-stop?

Ti-a spus si Fujito. Da, filtrul functioneaza non stop, indiferent de marca. Il opresti pentru scurt timp, 10-15 minute, atunci cand il cureti. Mediile filtrante le vei spala in apa scoasa din acvariu, nu apa de la robinet, prin clatire usoara.

RexHunt wrote:Apoi materialul de filtrare, compus dintr-un set material poros si un set de tuburi ceramice este bun, eficient? Mie mi se pare cam slab!! Ce ma sfatuiti?

Lasa asa mediile filtrante. Cei de la Eheim cred ca stiu de ce le-au pus acolo

RexHunt wrote:Cealalata problema se refera la faptul ca acvariul meu, de care sunt foarte mandru, are banda inferioara care incadreaza fundul acestuia doar cu 3 cm deasupra fundului acvariului. Intrebare: cum voi reusi sa pun substratul fertilizator (si ce grosime trebuie sa aiba ???) la care se adauga pietrisul (si ce grosime trebuie sa aiba ??) pentru a nu depasi banda care-l inconjoara? Pentru estetica am vazul ca nici pe laterale nu ar trebui sa depaseasca acest strat banda.... Cum sa fac???

Aici iti voi raspunde in ordine inversa.
Fiecare producator de substrat recomanda atat grosimea substratului cat si granulatia si grosimea pietrisului. Dupa ce vei lua substratul, mai vedem ce si cum. In general, pietrisul trebuie sa aibe in fata 3-4 cm, iar in spate, 6-7, pentru a crea o imagine de profunzine.
D.p.d.v. al esteticii, acuma depinde de tine. Portiunea de substrat care se vede, o poti acoperi ce o folie autocolanta, de aceeasi culoare cu rama acvariului si cu capacul.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Daca ai filtru din carbune, da-l afara pana se cicleaza acvariul. Am constatat asta pe pielea mea. Acvariul se cicla f. greu iar dupa ce am dat afara carbunele (citind si eu p'aici am aflat de asta) treaba s-a rezolvat.
................................................................................
Si pestii sunt egali,doar ca unii sunt mai egali...care este ei :-)
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: