[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aerosv
Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
foto 2
foto 1
Am trecut pe sare Aquaforest si am testat apa:
Salinitate: 1025
Temperatura: 25 grade
NO3: 0.25
PO4: 0.05
Ca: 460
KH: 9.3
Mg: 1440

In filtru am carbune activ, purigen, rowaphos si perlon schimbat la 3 zile.
Dupa curatenie, schimbat apa si adaugat mediile de filtrare ..... eu tot am alge pe nisip si nu inteleg de ce.
Va salut!
Acvariul inca mai rezista dar cu pierderi printre corali si nu datorita temperaturilor ci probabil neglijentei mele.
Am omis sa testez fosfatii si silicatii si de aici lupta cu algele si ciano, NO3 fluctuiaza destul de mult.
Am luat decizia sa fac niste schimbari si anume sa vad care e nivelul de PO4, schimb filtrul HOB cu unul mai mare in care adaug (mediu antifosfati, carbune, purigen, perlon), am schimbat sarea de la RDS coral pro cu Aquaforest, schimburi mai dese de apa.
Curios este ca Milka a rezistat, chiar au crescut noi capete in timp ce montipora plate e varza... dar cu semne de recuperare.
Acanii sunt muci toti in afara de cel rosu lord care prospera.
Cine sa mai inteleaga acvaristica marina ?
Revin cu noutati dupa o curatenie generala.
Nu vreau sa te influientez, dar eu am renuntat la filtrarea AIO si lucrurile incep sa se indrepte... la fel pateam si eu, dupa schimbul de apa la 2-3 zile se strica tot si apareau algele... in special cyano.

Cand schimbi apa, trage cu un furtun din spatele fiecarei camere de filtrare totul de pe fund, acolo se acumuleaza detritus... la mine era un strat gros de mal.

Defapt la fiecare schimb care il faci trebuie sa clatesti in apa scoasa materialele filtrante.

Pana acum toate bune, mai am urme de cyano pe nisip dar nu exagerat, am redus si lumina la 8 ore/zi, am renuntat la hrana congelate si la suplimente pentru corali.
Verific doar Ca, KH, Mg si NO3 si dozez daca lipseste ceva.
image
De cateva zile e curat, sper sa isi revina si unii SPS afectati.
Am lasat doar skimmer si HOB cu perlon... legat de fire le voi ascunde mai incolo

image
Deocamdata am facut si eu cateva modificari ieri, am scos panoul din plastic ce servea drept filtrare AIO cu 3 camere si am observat un strat gros de mal (detritus) depus pe fund de unde cu greu il puteam scoate.
Cred ca nici circularea nu era grozava prin cele 3 compartimente fapt ce a dus la acele depuneri, nu mai zic de 2 saculeti cu matrix care se colmatau rapid pe care i-am scos , cred ca e suficienta piatra vie si nisipul.
Bnuiesc ca si aici era o mare problema, asa ca am lasat acvariul doar cu skimmer si un HOB cu perlon.
Pare mai aerisit, mai mult spatiu si acum e curat...in urmatoarea luna voi vedea daca am procedat corect sau nu
Depinde de calitatea apei, eu stau la parter si la vechiul cartus de sedimente pe care l-am taiat, era rosu tot de la rugina si impuritati.
Nu e scump, cu 50 lei le schimbi pe ambele si protejezi membrana. La 6 luni am fost si eu sfatuit sa le schimb.
Multumesc baieti de sfaturi, le iau pe rand ... poate si cu microscopul sa vad exact ce este.

Melcii sunt ok, pe pietre nu am deloc, doar pe nisip si sticla sau plastic, noaptea pe nisip dispare in schimb pe sticla s-au prins destul de bine si trebuie razuite cu lama.

Cred ca astazi am sa elimin panoul din plastic AIO si sa-l fac open, scot matrixul care si asa se comalteaza rapid si voi lasa acvariu doar cu skimmer si filtrare mecanica cu perlon.

Am sa schimb si cartusele la osmozor (sedimente si carbon) care au mai bine de 6 luni, curat pompe, sticla tot.

Revin cu noutati intr-o sapt doua daca apar schimbari.
Partea nasoala e ca se apropie vara si va fi mai rau.

Nu stiu ce sa zic, am sa fac o curatenie exemplara si voi vedea dupa. Cu toate ca am flow suficient (doua pompe rw4), lumina foarte ok la intensitate mica zic eu, skimmer, schimb de apa saptamanal, teste... si tot nu am scapat.

LPS momentan o duc bine, posibil sa mai dau din ei pana nu e prea tarziu sa-i pierd cu totul.
Am schimbat 20% apa si au dat in floare algele... am sa studiez topicul recomandat de Cristi...
Nu hranesc mult, suplimente nu prea mai bag (am stopat plyp boosterul si reefroyds), pesti am 7 iar NO3 nu sare mai mult de 5ppm, in schimb dozez zilnic 1ml de NOPOX.

Merci de sugestii, Humbert a descris perfect ce se intampla la mine in bazin... in timp ce unii o duc bine altii nu si apoi invers.
Pana la urma voi lasa lucrurile de la sine si asa imi voi da seama ce specii pot tine in bazin si la ce sa renunt.
Am testat NO3 (0-5 ppm), alcalinitate usor scazuta dar am corectat, ca si mg ok.
Poate o fi ca la ultimele schimburi de apa le-am facut cu sarea ramasa pe fundul galetii si nu era omogenizata bine.
Mi-e ciuda ca la start toate o duc bine, pe parcurs se pierd corali si arata ca naiba de la tot felul de alge.
Intre timp lucrurile s-au mai schimbat... destul de rapid.
Nu am scapat de diatome sau dino sau ce or fi ele, tot nisipul pe timp de zi e maro iar seara dupa stingerea luminilor aproape ca dispare complet. Skimmerul scoate ceva, perlonul e maro la 3-4 zile.
Am incercat si schimburi de 20-30% de apa, degeaba. Tind sa cred ca intra lumina de pe geam si poate asta o fi una din cauze.
Mai grav e ca SPS se topesc, LPS momentan ok dar si ei dau semne ca ceva nu e in ordine.
Un mic update , 2 luni e la start insa vietuitoarele le-am adaugat treptat.
Coralii sunt ok, cresc dar am observat ca montipora plate si-a mai pierdut din culoare, e un verde si rosu pal. Testele sunt ok, mai putin silicatii si fosfatii nu am masurat.

Super fain, dar un sfat si de la mine: pune capac obligatoriu si daca poti cu ochiuri cat mai mici.... e pacat de SixLine-ul ala frumos.

Mie mi-a sarit un Wrase Fairy zilele trecute exact prin ochiurile de 1x1 cm, cu tot cu capac.

Wrasse sar la un moment dat si ii gasesti pe jos... pacat de ei.

Succes !
Setarea asta !
In urma unor upgrade-uri la care tanjeam de mult (lampa AI prime HD si doua pompe RW4 de valuri) se vad si rezultatele... coralii nu numai ca sunt perfect hidratati dar intr-un timp relativ scurt observ si cresteri cam la marea majoritate.

Sper sa fie ok in continuare si sa pot face un review before-after la rata de crestere la SPS - LPS intr-un nano.

Legat de algele brown, ele apar dupa schimbul de apa si dispar la cateva zile, insa suspectez si carbunele activ, dupa activare in apa fierbinte nu l-am lasat 24h.... iar din ce am citit poate baga in apa fosfati daca e utilizat imediat.

Apa de osmoza nu am testat dar cartusele sunt relativ noi.
De doua zile am introdus locatari noi printre care si un clown care imediat s-a imprietenit cu cel care il aveam deja... curios este ca a acceptat si coralul
Clownlul nou e un pic mai mic si mai decolorat decat celalalt... o sa-si revina oare pigmentul sau asa o fi el ? In rest e vioi si sanatos.

Multumiri lui Peti pentru tot, fara el m-as fi lasat de acvaristica marina

Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
Go to: