[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Antecume
Forum Index » Profile for Antecume » Messages posted by Antecume
Lasa-l vreo 2 saptamani sa mearga in paralel cu filtrul intern pe care-l ai acum.
Dupa aia il scoti pe cel intern si-l lasi doar pe cel extern.
Ah eram convins ca e de 100 l acvariul.
Intr-adevar e cam mare.
Dar imi place la el ca are volum pentru materiale mai mare.
Si nu imi plac filtrele eheim din gama classic.
Si oricum filtre externe decente cu un debit de 300l/h nu prea gasesti.
Oricum, eu am un Tetra 600 (600 l/h) la 63l acvariu si e ok.
Ia Eheim Experience are un pret bun.
Si vreo 2,5 litri de material filtrant (alege dintre: Matrix, Siporax, Substrat pro, Ada Rio Bio).
Celelalte 2 filtre mi se par cam mici.
Eu am un Tetratec 600 Ex Plus care nu mai amorseaza. Dar m-am gandit ca o fi din cauza ca i-am adaugat prefiltru pe teava.
Asa ca l-am amorsat manual. Am umplut canistra cu apa si am umplut manual furtunul de la IN.
Canistra nu curge.
Poate s-o fi stricat ceva si la mecanismul de amorsare, cine stie.
Avand prefiltru, desfac filtrul foarte rar.
1. Fara CO2 sigur n-o sa reusesti sa obtii un 'covor' verde in acvariu. Si in general pentru plantele de gazon ai nevoie de o lumina mai puternica, pentru ca gazonul se afla pe fundul acvariului la distanta mare de sursa de lumina. In general daca lumina este slaba, plantele au tendinta sa creasca in lungime pentru a ajunge la lumina, si deci nu se vor intinde pe orizontala pentru a forma covorul.
Plantele de gazon trebuie tunse mai des ca sa le opresti cresterea si sa le fortezi sa se intinda pe orizontala.
Mai easy si care ar putea fi folosite pentru gazon ar fi: Eleocharis parvula, Littorella uniflora, dar nu stiu daca se gasesc usor pe la noi.

2. Cum zice si Adrian, ar fi bine sa testezi mai intai pietrele sa vezi daca sunt calcaroase. Iar daca apa pe care o folosesti are deja o duritate ridicata, n-ar fi indicat sa pui pietrele. Daca in schimb folosesti o apa moale, poate ca ar merge pietrele.
Acum legat de faptul ca ar fi ascutite, e posibil sa se raneasca pestii in ele. Mai ales daca o sa vrei corydoras, care scormonesc in continuu fundul acvariului.
M-am uitat si nu am mai gasit la vanzare online.
Eu il cumparasem parca de pe tucradio-acvariu.ro.
Suna-i si tu si intreaba-i daca o sa mai aduca.
Intre timp poti sa pui doar filtrul in care pastrezi si o bucata de burete.
M-am uitat acum la filtru Eheim 2213.
Din ce vad nu are cosuri pentru material filtrant.
Deci as recomanda sa iei un singur tip de material filtrant.
Daca iei prefiltru, nu mai pui bureti in filtru, il umpli doar cu material filtrant biologic.

In legatura cu cantitatea de material filtrant, te uiti in manualul filtrului si vezi ce volum are pentru material filtrant (nu volumul total al filtrului).
Ar fi bine daca gasesti si ce volum are un cos din filtru (sau calculezi volum total material filtrant / numar de cosuri).

Poti sa cumperi mai multe tipuri de materiale. Filtrul are de obicei mai multe cosuri unde sa pui materialele filtrante. Ar fi bine ca intr-un cos din ala sa pui un singur tip, sa nu le amesteci.

Din punctul meu de vedere, cele mai bune sunt: Matrix, Siporax, Substrat Pro, Ada Bio Rio.
Eu n-as lua 'Eheim 4004320'. Pentru ca este un prefiltur intern, trebuie pus in acvariu pe sorbul de la filtru.
Iti ocupa din volumul acvariului (iar la cei 54 l ai tai conteaza) si in plus se vede si inestetic.
Ca si prefiltru eu as recomanda 'SunSun Prefiltru HW-602A' sau 'SunSun Prefiltru HW-603A' (sa verifici daca furtunele de la prefiltru se potrivesc cu cele de la filtru, altfel ai nevoie de niste adaptori).

Am si eu skimmer 'Eheim Micro skim350' (la 63 l). Problema cu el este ca agita cam tare apa la un acvariu mic. In plus, daca pui out-ul de la filtru sa bata spre suprafata apei o sa-ti sparga biofilmul si nu prea mai ai nevoie de skimmer.
Eu am folosit vreo saptamana skimmer-ul si dupa aia l-am scos.
Super faine acvariile.
Eu am unul de la Eheim.
L-am folosit o singura data. Trebuie sa faci cateva teste pe uscat sa reglezi cantitatea de mancare care iese la o rotire.
Daca pleci vreo saptamana de acasa, nu-i problema, n-ai nevoie neaparat de hranitor.
Parerea mea este ca vrei sa faci prea multe prea repede.
Ia-o mai incet. Citeste, informeaza-te, mai uita-te pe jurnalele altor colegi sa vezi ce au mai patit.
Pastreaza setup-ul asta macar o luna fara sa te mai complici cu alte lucruri (fara tratamente, fara fertilizari, fara alte schimbari).
Fa-ti mana ca sa zic asa, familiarizeaza-te cu intretinerea acvariului.
Lasa si acvariul sa se maturizeze.
Nu cred ca exista asa ceva.
Cred ca te referi la TDS metru dar asta nu te ajuta sa stii marimea GH.
Poti sa incerci si cu o capcana: https://www.youtube.com/watch?v=hoPuCKJcRhg
Zilele astea o sa incerc si eu capcana asta intr-un acvariu de creveti.
Prefer sa nu bag alte chimicale sau medicamente in acvariu.
Misto culorile crevetilor.
Ma uitam in documentul ala 'Waterworld'. E ca un manual de acvaristica, contine de toate.
L-am rasfoit putin, dar as vrea sa-l citesc in timp cap coada.
Sefu', nu se vede usturoiul in poze. Fara un mujdei de usturoi, e pacat de pestele ala.
Eu in acvariul de creveti bag doar feropol si CO2.
Eu as zice sa mai reduci fertilizantii.
Fa si un test de NO3.
Cu ce fertilizezi? Crevetii sunt sensibili la nitrati si la formaldehida (asa numitul carbon lichid).
Citeste aici, mi se pare util, chiar daca e foarte vechi: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/4498.page

Forum Index » Profile for Antecume » Messages posted by Antecume
Go to: