| Message |
|
|
E bine ca nu vrei sa te contrezi cu nimeni. Si daca tot esti aci, ia hai aici si participa la "marea adunare" 
|
 |
|
|
Peste de 35 cm intr-un acvariu de 54l? Aaa e mort. Pai un pic de sare si ulei de masline, si gata conserva de peste. 
|
 |
|
|
|
Bine ai (re)venit Radule!
|
 |
|
|
|
Scuze de offtopic, dar ca sa nu mor prost... "pestele cutit" e acelasi cu xifo? Sau e alta minune?
|
 |
|
|
Bine ai venit pe forum Monica (si/sau Elena), si felicitari pentru comanda care ati facut-o. Iti (va) recomand sa citesti pe acest site toate articolele legate de cati pesti pui, ce specii combini, daca vrei plante, substrat, etc etc. Nu te arunca imediat cu cumparatul multor pesti pentru ca tie o sa iti para rau si tu vei pierde (nervi si bani).
Nu ma intelege gresit, nu vreau sa te "amenint" din primul mesaj, ba chiar dimpotriva vreau sa te ajut sa nu cazi in aceeasi capcana in care cad multi incepatori nerabdatori care au regretat mai tarziu ca le mor animalutele sau ca acaviul e plin de alge. 
|
 |
|
|
Bine ai venit printre noi florine, si tin sa te felicit pentru acel acvariu de 60 de litri care pare foarte bine utilat 
|
 |
|
|
|
Nu este necesar folosirea acelui burete decat dupa ce ai facut un tratament si l-ai terminat si vrei sa elimini substantele nocive din apa.
|
 |
|
|
|
Daca apa era putin tulbure cand ai pus pestii, atunci cred ca acvariul tau nu era complet ciclat. De fapt in 2 saptamani nici nu prea are timp sa se cicleze calumea. Asadar te-ai grabit un pic cu pestii, dar nu dispera. Incepe cu ce ti-a zis harry, si pe urma vedem ce facem.
Insa ca sa te ajutam avem nevoie de mai multe informatii tehnici ale acvariului tau (ce a zis chitron), insa as vrea sa stiu si capacitatea volumetrica a lui.
|
 |
|
|
|
Pe mine m-a ajutat extensia. In general cu cat e mai lung traseul cu atat mai bine.
|
 |
|
|
Superb! Felicitari! Pun si eu o intrebare de profan (sorry :oops  , cum se numeste plantuta aia marunta care face un covoras gros inspre stanga acvariului?
|
 |
|
|
|
In mod normal, daca zici ca adaugi CO2, si in prezenta unei lumini bune si a apei calitative (micro/macro nutrienti suficienti), plantele vor "fierbe" oxigen, asa ca nu ai de ce sa te ingrijorezi. Daca insa una dintre cerinte lipseste, bineinteles productia de oxigen este mai redusa.
Insa asta doar ziua. Noaptea si plantele (ca si pestii) consuma O2 si elimina CO2, deci... grija mare la cat CO2 introduci daca nu ai controller.
|
 |
|
|
Salutare acvaristilor,
A trecut mult timp de cand n-am mai practicat acvaristica.  In sfarsit... motivele sunt ale mele. Dar se pare ca poate chiar de saptamana viitoare imi restez acvariul. :bgalben:
Deocamdata prima mea intrebare se refera la tipul substratului (nu la ingrasamant, ci la pietris). Am 2 optiuni: pietris granitic, si un alt substrat de culoare neagra (complet neagra). Nu sunt sigur ce e, dar probabil e nisip vulcanic (poate islanda??, nu stiu).
Va rog sa scuzati calitatea fotografiei, dar a fost facuta in conditii de luminozitate scazuta, cu un telefon vechi, fara blitz, pentru ca s-ar reflecta in geam.
Oricum, vroiam sa va intreb daca ati mai vazut asa ceva si daca credeti ca ar contraveni unor principii estetice. Am sa mai trec o data pe la respectivul magazin ca sa intreb detalii despre ce fel de pietris e.
Ideea e ca acvariul se doreste a fi de tip "tablou" pentru ca va sta in sugfragerie, si va trebui sa arate un pic mai ingrijit. Mersi de raspunsuri.
|
 |
|
|
|
Am avut si eu SAE care la inceput au mancat alge, pe urma s-au puturosit. Intrebarea mea este cum reusiti sa nu le dati de mancare intr-un acvariu comunitar? La cati sunt de rapizi, ei sunt primii care se-nfruptau din masa.
|
 |
|
|
tave wrote:Bazinu are 200 si ceva de litri de apa , si am 6 oscari !
 Cati oscari ai la 200 de litri??? 
|
 |
|
|
|
M-am mai uitat la poza aia... si cred ca singurul mod in care ai reusit este sa "tragi" aerul de undeva de sus (nu vad bine daca ai o gaura acolo sau nu). Poate acel tub alb il folosesti la amorsare (nu stiu daca asta e termenul potrivit, "priming" in engleza). Oricum faina instalatie... insa din cate imi dau seama (dupa valurele), vad ca ai un debit acolo sa-ti traiasca, aia nu mai e schimbare la picatura... ala e un rau. Ai si instalatie de osmoza?
|
 |
|
|
siliconu` wrote:Stiu ca functioneaza, dar nu va jucati cu improvizatii.Chestia se numeste ower flow box si e bine sa o construiti cat se poate de serios, avand in vedere cat costa zugravitul apartamentelor de la etajele inferioare.
Ce-as fi foarte curios sa aflu din poza ta este cum ai reusit sa amorsezi acel canal (ca nu stiu cum altfel sa-l numesc) imens cu apa ?!?!?! Sau nu inteleg eu bine ce e in overflowul tau???? Mi se pare in el o cantitate imensa de apa... poate mai pui o alta poza din alt unghi ca ce vad eu acolo mi se pare incredibil!!!! 
|
 |
|
|
|
Buna idee. Chiar as fi curios sa aflu cum vei rezolva problema asta doar cu elemente pasive.
|
 |
|
|
|
Da, merge. O singura remarca: trebuie avut mare grija ca tubusorul care iese din acvariu sa aiba capacitate de debit mult mai mare la presiuni scazute (e.g. cadere libera de la diferente f. mici de inaltime) decat viteza cu care se "picura" apa in acvariu. Altfel nu va functiona. Bineinteles acelasi lucru se aplica si celuilalt tub, insa din poza se vede clar ca e destul de gros.
|
 |
|
|
OK, OK, am inteles! Vorba aia, cand doi iti zic ca esti beat, du-te si te culca.  Daca voi ziceti ca e chiar asa de indicat sa ai lampa UV in acvariu, atunci va cred pe cuvant. 
|
 |
|
|
Depinde... daca imbogatesti apa cu nutrienti, razele UV le vor neutraliza intr-o anumita masura, pentru ca va sparge moleculele mai complexe (insemnand ca arunci banii pe fereastra). Asadar depinde de caz.
Este intr-un fel cam aceeasi chestie cu adaugarea de carbune activ tot timpul in apa "pentru ca absoarbe substantele nedorite". Da, insa le absoarbe si pe cele care le dorim in acvariu. Sper ca acum ai inteles care a fost idea cu postul anterior. 
|
 |
|
|