[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Anubias
Forum Index » Profile for Anubias » Messages posted by Anubias
A! Sorry, acum ca imi zici mi-am adus aminte.

Giostana, in acest caz iti recomand sa schimbi de fiecare data 20-30% din apa (cam de 2 ori pe saptamana). O galeata de 5l iti ajunge sa depozitezi apa pentru declorare (desi ti-as recomanda una de 10l ca si asa e mica).
Bravo! Pacat de greseli, dar vorba aia, nu stiai asa ca asta e!
Oricum, dupa cum ai spus, ai descoperit www.acvariu.ro si de acum trebuie sa sti ce si cum se face. Bafta tie si pestisorilor tai!
giostana wrote:pai ma gandeam ca cu sifonarea curat murdaria si scot un volum(foartemic) de apa,dar in acelasi tmp furtunul mai mare scoate un alt volum pana la cei 30%

Dupa cum zicee si Dolly, atunci cand aspiri (sau sifonezi) schimbi si apa. In acelasi timp, adica prin acelasi furtun. Deci nu mai e nevoie de alt furtun care sa scoata apa. De ce ai avea? Astfel faci si sifonarea mai temeinic. Pe de alta parte, ca sa o faci calumea, trebuie sa lasi sa curga multa apa ca sa cureti bine, deci nu prea poti sifona substratul absorbind doar putina apa. Intelegi?

giostana wrote:eu m-am gandit sa scot de 2 ori pe sapt 10% si sa o data pe sapt sa sifonez

e bine asa?

Mai bine schimba de 3 ori pe saptamana cate 10% sau de 2 ori pe saptamana cate 15%. Eu schimb cam 15% la doua zile si am apa ca cristalul (iti vine sa bei din ea). Apropos, cat de mare ti-e acvariul?
Cel mai bine ar fi daca ai avea un alt acvariu (eventual putin mai mic, desi nici prea mic nu e bine). In el trebuie sa ai incalzitorul si filtru/vibrator pentru aerisire si curatare. Nu e nevoie sa ai neaparat lumina (lumina din camera e de ajuns), pietris si plante; pentru ca e doar pentru carantina (deci provizoriu).
Cam atat. In rest, apa cred ca e cam necesara :-)
giostana wrote:daca am priceput bine partea clopot este cea care trebuie bagata in apa ca sa aspire de pe o suprafta mai mare.....
si apa ce poate scurce in orice pel de recipient.

Exact!

giostana wrote: (m-am prins ca e vb de sticla de plastic nici chiar asa loco nu sunt)

Nici n-am vrut sa zic asta.
Pai fundul de sticla trebuie neaparat taiat cumva, pentru ca ideea e de a folosi sticla ca pe un clopot prin care apa curge mai lent decat prin furtun (ca sa nu aspiri pietrisul). Altfel nu vad la ce ti-ar trebui sticla (apropos, banuiesc ca stii ca e vorba de sticla de aia de plastic).

La faza cu zigzag nu e NEAPARAT. Desi poate asa iti va fi mai usor sa il folosesti, si poate ca curata mai bine (de exemplu eu am un clopot care nu e in zigzag si ma multumeste). Dar asta nu e decat o chestie de optiune.
Sau macar nu asculta manele
Mai intreb si eu o data, poate nu s-a observat intrebarea . Care sunt melcii care sunt cei mai vorace?
Si eu am niste melci in acvariu, dar nu prea se ating de nimic (si cresc foarte greu). Care melcu sunt CEI MAI pradatori de alge? Pe mine nu ma derajeaza daca se inmultesc peste masura.
Cu asta ma lupt eu acum. Eu cred ca e o alga gen "fir de par" si ceea ce se vede in poza sunt mai multe fire care s-au agatat in ghemuri si s-au lipit de substrat (dar poate ma insel). Nu ai avut la un moment dat in acvariu o perioada cand pluteau prin apa mii si mii de firicele mici (max 5mm) de alge? Daca da, cred ca sunt acele firicele care s-au "incurcat".

Din pacate nu sunt expert in domeniu, insa ce fac eu e asa:

- am redus debitul filtrului intern, ca sa minimizez curentul
- schimb zilnic (sau la 2 zile) 30 de litri de apa (apropos. am acvariu cu 160l brut)
- de cate ori pot curat cu mana acele alge (mai folosesc si o periuta rotunda de la un set de vopsea de par - bineinteles nefolosita - ca sa culeg algele mai bine de pe frunze)
- aspir temeinic substratul la fiecare schimbare de apa
- acum eu tratez si cu Algumin (desi e cam extrem poate) - asta pentru ca initial urmand primii pasi am crezut ca am scapat, dar pe urma a revenit
Dupa cum ne place sa tratam pestii, nu m-as mira ca sa umble zvonu si intre ei ca "in vest" cica e mai bine. Aaa ce, in strainezia le e mai bine oamenilor decat in Romania!!??? Pai pestii de ce sa fie exceptati de la regula??!?! :ego:

O sa vedem in curand ca UP (uniunea piscicola) o sa ne puna clauza acolo, ca sa opreasca "imigratia" de peste dinspre Romania ... ca vorba aia... nu e mancare pe saturate pentru toti pestii din banii statului.

Scuze de offtopic, dar nu pot sa nu vad similitudinea.
Mersi pentru lamuriri.
Nu cade absolut nimic. Asta stiu sigur, pentru ca am mare grija. Cred sunt bucatele de plante in descompunere... sau inca nu e complet ciclat.
Veste buna atunci!
@Lucian: Sunt de acord cu tine in formula: P=S*K1+H^K2. Admit ca nu am analizat fizica din spate cu rigurozitate (doar amintiri din liceu). Insa vezi tu, diferenta intre acel "+" si curent-folositul "x" este mare.

Chiar mi se pare ca aceasta este o aproximare reusita. Insa intr-adevar cred ca am picat in pacatul incepatorului si am uitat de ceilalt factori (poate ma autoflatez cand zic uitat, mai bine zis nu am stiut niciodata). Chiar nu am stiut ca poti "substitui" intr-o anumita masura carenta unui parametru imbunatatind un altul. Asta imi da o perspectiva noua... hmmm... sa aloc niste cicli de procesor pentru aceasta problema... s-ar putea sa imi imbunatatesc cu ceva conditiile in acvariu.

Mersi mult. Sper ca a folosit si altora inafara de mine aceasta discute.
Pai tocmai! Intrebarea mea era un pic retorica. Mai eram in indoiala totusi pentru ca exista specii marine la care femelele pot sa stocheze in pungi speciale sperma masculilor pentru folosire ulterioara. Io o sa incerc totusi sa fac ceva cu ele... poate poate.
Depinde. Atat incalzitorul cat si filtrul sunt facute pentru anumite dimensiuni ale acvariului. In general scrie pe ele pentru acvarii intre ce si ce litraj este recomandat.

Totusi, nu le folosi daca nu ai acvariu (sau daca noul acvariu nu va fi) de dimensiunea potrivita pentru ele. Mai bine le vinzi (chiar si aici pe forum), si cumperi altele care se potrivesc.

Daca nu faci asa tot in aceeasi situatie vei ramane cu pestii. Insa nu te arunca. Citeste bine inainte sa mai faci cumparaturi. Si intreaba abia pe urma (dupa ce ai citit articolele).

Click aici, si citeste cat poti de mult.
Pai ramane intrebarea de baza. Ouale alea sunt fecundate? Repet, nu am decat un crevete in acvariu.
Mersi MA, dupa cum am zis, voi incerca. Poate va voi mai deranja cu intrebari cand fac rost de jm
johnny6600 wrote:Si inca ceva "dinozaurule" lumina nu are capitol separat pentru ca se incadreaza la DiY Hardware.

Daca e asa, atunci ignorati sugestia mea.

Forum Index » Profile for Anubias » Messages posted by Anubias
Go to: