[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Anubias
Forum Index » Profile for Anubias » Messages posted by Anubias
Din moment ce situl exista, inseamna ca cineva plateste pentru el (ori ca este tinut prin mila unei firme mai mari, ori ca supravietuieste din propria activitate).

In cazul de fata mi se pare ca activitatea comerciala a sitului (daca se poate numi activiate comerciala) este acel loc in care poti cumpara lucruri pentru acvariu. Insa sunt absolut sigur ca nu se strang averi de acolo, deci cred ca cineva "subventioneaza" intr-o anumita masura cu bani (sau timp) aces site. Slaveasca-i Domnu pe domnii aia.

Daca vrem sa punem poze mai mari acolo, o sa se foloseasca giga intregi (o poza de 1920x1200x24bpp face cam 7 MB necompresati, si poate 4 in format JPG, depinde si de cat a fost compresat de mult). Poate ca daca noi vrem neaparat aceste poze (care trebuie sa recunosc, ar fi foarte frumoase) ar trebui sa dam poate o suma modica pentru a avea mai mult spatiu.

Un calcul lacunar (din care lipsesc o gramada de cheltuieli) ar arata ca 5-10 lei grei /an celor care vor sa se inscrie pe site ar ajuta mult organizatorii si ar da si bani de o bere-doua pentru administratori... care vorba aia fac munca patriotica p'acilea. In rest forumul ar putea ramane read-only pentru cei care nu sunt inscrisi (si ei sa nu poata vedea pozele de exemplu).

Deci eu cred ca daca vrem site cu poze babane, sa fim pregatiti sa dam un leu greu pe luna pentru el (nu cred ca e enorm). Nu sunt adminstrator si nici nu cunosc personal pe nici unul deci nu pot fi acuzat ca tin cu "administratia"

Daca nu, atunci zic ca ne putem multumi cu astea

Voie buna!
VR
Am postat aici pentru ca nu am gasit nici o categorie potrivita pentru astfel de mesaje administrative in forum.

Ce doleante as avea pentru admini in legatura cu forumul: daca nu este prea complicat in a schimba fisierele PHP pentru a adauga in partea superioara a paginii un link catre situl de baza (www.acvariu.ro) atat in forum cat si in galerie. Spre exemplu se poate schimba acel simplu text mare pe care scrie "Acvariu.ro" din partea superioara a paginii cu un link care sa bata spre acel loc.

Asta pentru ca daca cineva doreste sa viziteze galeria din forum, sau sa ajunga in forum din galerie, trebuie sa editeze bara de adrese. Daca ar exista linkul la pagina principala in fiecare pagina (de unde sunt linkuri pentru tot ce exista) s-ar putea face navigarea mai usor, fara a lua mana de pe mouse.

VR
Da si eu am asa ceva. E drept ca inainte era mai "groasa" (sau mai bine zis mai vizibila) decat acum, deci poate si ciclarea are contributia ei (am acvariu de 4 luni).

Din cate am observat eu, nu scapi de ea punand acea piatra de aer (sau indreptand jetul de apa spre suprafata). Tot ce reusesti este sa faci o spartura in ea, dar nu dispare (ramana in colturi, etc). Eu din cand in cand (cam o data la o saptamana, doua) o culeg cu un borcan mare de plastic pe care-l scufund in apa si las doar apa de la suprafata sa siroiasca in el... incet incet se curata.

Cauzele pot fi multiple. Dupa cum s-a mai zis neciclarea poate fi un motiv. Se mai poate daca apa ta este mai dura (calcaroasa de exemplu) sau daca dai mancare care contine uleiuri (vegetale sau animale). Aceste uleiuri se separa foarte incet in apa inainte sa apuce pestii s-o manance. Da putin de mancare si mai des (adica sa nu stea mancarea mai mult de cateva zeci de secunde pana este consumata complet de pesti). In nici un caz sa nu pluteasca mancarea minute in sir (poti da in alte nazbatii mai grele decat acea pelicula, dar asta e alta discutie).

Nu dispera. In timp va fi tot mai putina (cred ca ciclarea isi zice cuvantul), plus ca inveti si tu sa o eviti pe cat posibil.

VR
Bine v-am regasit!

Forum Index » Profile for Anubias » Messages posted by Anubias
Go to: