[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Volumul il calculezi ca orice volum: Lungimea x Latimea acvariului in dm x inaltimea medie a substratului in dm si rezulta volumul in litri. Inaltimea medie a substratului ar trebui sa fie de 6-7cm=0.6-0.7dm
Poza arata o CARENTA de carbon deci este necesara o aditie de carbon si EasyCarbo asta face, aduce un aport de carbon...
Daca pe frunze apar zone cu transparenta si nu gaura poate sa fie din cauza unei carente de carbon => o aditie suplimentara de EL EasyCarbo.
Mai jos ai o poza cu o astfel de manifestare.
Un coleg din Brasov care sa-ti imprumute o canistra ciclata ar fi solutia cea mai buna si rapida de stabilizare a acvariului.
Aditie de bacterii si schimburi de apa mici si dese.
angelfish wrote:...Daca evolutia pozitiva se mentine si maine voi opri dozarea Herbtana in ziua 7 ,nu voi mai merge pana la ziua 10, nu cred ca mai are vreun rost.

Eu iti recomand sa continui medicatia inca 1-2 zile dupa ce toate semnele vizibile ale bolii dispar. In general nivelul de substanta activa trebuie mentinut intr-un organism pana la eliminarea totala a cauzelor. Semnele viozibile ale unei boli nu indica disparitia totala a cauzelor bolii. De cele mai multe ori oprirea prematura a medicatiei duce la aparitia unor germeni patogeni rezistenti la medicament. ...
Nu stiu despre cel care vinde nisipul ala la Okazii, dar numai cand am vazut culorile am inchis instantaneu site-ul...
Eu iti recomand sa incepi cu substrat inert.
Daca Volcanitul este scump sau nu se gaseste, un alt substrat vulcanis bun poti sa gasesti la Adrian Jivulescu. Iti dau prin PM telefonul.

Poti sa pui de acum buretele in acvariul actual ca sa se colonizeze cat de cat buretele ala. Mai bine ar fi fost daca ai fi gasit un alt filtru sau si mai bine un acvarist care sa-ti gazduiasca pestii o luna.
Atentie ca daca schimbi tot substratul odata vei decicla acvariul i o vei lua de la capat. Pestii nu o vor duce prea bine in perioada asta...
Atentie mare si cu substratul imbogatit Aquabasis (trebuie acoperit cu minim 5cm de substrat) si daca nu ai experienta poti sa ai probleme cu algele si plantarea. Poate pana capeti experienta ar fi util sa incepi doar cu Manado sau un alt substrat mai "greu" de genul Volcanit, Manado fiind un substrat usor iar plantarea si curatarea substratului se face mai greu.
Bine ai venit.
Incepe prin a schimba pietrisul. Poti sa o faci in 3 pasi: scoti 1/3 din substrat si pui nisip 1-4mm in care muti o parte din plante, faci aceiasi miscare dupa o saptamana cu urmatoare treime si dupa inca o saptamana termini... Grosimea in fata de 3-5cm si in spate de minim 5-7cm.

P.S. si pozele ja jumate
Iti trebuie o aditie suplimentara de K. Gasesti tot de la Easy Life, EL Kalium
Vezi ca ProFito nu prea asigura nivelul de Fe, avand o concentratie de fier destul de mica. Ar fi util sa pui si fier suplimentar, eventual tot din gama Easy Life Ferro. Eu adaugam cam 0.1ppm Fe prin EL ProFito si 0.2ppm Fe prin EL Ferro (si mai adaugam zilnic si JBL Ferropol 24 )

P.S. Incearca sa pui micro (profito) si macro separat, ori in zile diferite (punand dublul dozei zilnice) ori dimineata micro si macro seara.
Si acopera si geamul din spate sau fa poza noaptea fara lumina aprinsa (vei scapa de reflexia).
Fara alte date si poze, din poignet, poate sa fie din cauza caldurii si/sau un dezechilibru nutritional.
Si eu am avut episoade din acestea cauzate de dezechilibre de nutritie...
Oare cum se traduce in bulgara International (din IBAC)?
Cand faci poze fixeaza timpul de expunere mai scurt - poza ta este facuta cu 1/10s. De obicei timpul de expunere trebuie sa fie inversul distantei focale in sistem film 35mm (full frame - pentru mai multe detalii citeste Image sensor format) sau mai mic de 1/60s. Spre exemplu daca faci poza cu distanta focala de 4.5mm (cum ai facut tu poza din postul precedent ) si pentru aparatul tau Nikon Coolpix L120 cu sensor de marimea 1/2.3" factorul de crop este 5.62, echivalentul 35mm este 4.5x5.62=25.29. In situatia data timpul recomandat sa nu iasa poza tremurata este minim (1/25 si 1/60)=1/60s. Diafragma, si sensibilitatea o stabilesti dupa asta. Daca fotografiezi subiecte in miscare micsorezi timpul de expunere (pentru pesti in mod normal ajunge 1/150s).
De asemenea corectia de alb este importanta. Mai jos ai poza ta un pic prelucrata (din exif-ul ei am stiut ce aparat utilizezi si setarile lui )
HZ-ul nu este planta de mijloc... Cu platele de talie mica incepe sa arate altfel...
Bine ai venit.
Substratul ar trebui schimbat sau macar la urmatorul bazin sa nu utilizezi culori nenaturale.
Fotografiile trebuiesc facute cu luminile din camera inchise si chiar noaptea pentru a nu avea lumina de la fereastra. Singura sursa de lumina trebuie sa fie sistemul de iluminat al acvariului. In felul asta nu vei mai avea reflexiile sticlei si se va vedea mai bine ce ai in acvariu.
Cel mai bine ar fi, ca atunci cand ai nelamuriri sau nu mai sti ce si cum sa faci, sa deschizi un topic la sectiunea respectiva sau direct la Coltul incepatorului si sa ne spui ce te doare
In primul rand trebuie sa-ti placa tie.
Pietrisul substratului pare cam mare pentru plante. Daca vrei ca plantele sa o duca mai bine iti recomand sa nu aiba granulatia mai mare de 4mm.
Poti sa prinzi niste moss de "cioata" si planteaza niste plante de talie mica in planul mediu. Dupa aia o sa vezi cum o mai intorci sa arate mai bine per ansamblu.
Daca nu a fost lasat un spatiu intre geamuri va fi mai greu de desfacut deorece nici lama nu intra...
realmode wrote:Imi place si sunt foarte multumit de investitie.

Sa-l stapanesti sanatos. Intradevar este o investitie buna si necesara. Dupa o luna cand se termina colonizarea filtrului poti sa incepi sa speli filtrul intern mai des.
Ce material filtrant ai pus pana la urma in cansitra?
Bine ai venit!
O descriere a acvariului si a ceea ce ai in el si bineinteles niste poze ar fi binevenite.

Ti-am sters un postul care era gol.
realmode wrote:Se poate sa cuplez retururile de la filtrul extern si cel intern? Debitele sunt cu siguranta diferite.

Nu, nu merge.
Sa-l stapanesti sanatos si sa tina bazinul bec
La filtrele externe se recomanda ca refularea si aspiratia sa fie cat mai departate. Acum la inceput trebuie sa incerci toate pozitiile pe refulare. Poti sa incerci si refularea fara spray-bar, cu stutul pe jumatate in apa sau Spray-bar-ul pus in lungul bazinului pe spate si sa bata spre fata. Nu pleca de la idei preconcepute si urmareste circulatia apei la fiecare asezare (eventual poti sa pui un strop de solutie colorata de genul doza de Fe diluata intr-o jumate de pahar de apa). Pozitia perfecta indeplineste urmatoarele cerinte: agita un pic suprafata apei, directioneaza apa astfel incat sa se formeze curenti in volumul acvariului, nu numai la suprafata...
post la 27/06/2013 22:44:26, un raspuns la 27/06/2013 23:08:51 si tu renunti sa mai astepti la 27/06/2013 23:29:50
a inceput vacanta

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: