[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
cad frunze  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

salut!

de ceva vreme cad frunze de la plante, sau cresc stramb, care sa fie cauza ?

Forever Two Wheels !!!
[WWW]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Fara alte date si poze, din poignet, poate sa fie din cauza caldurii si/sau un dezechilibru nutritional.
Si eu am avut episoade din acestea cauzate de dezechilibre de nutritie...

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

este vorba despre HYGROPHILA CORYMBOSA 'ANGUSTIFOLIA' , a crescut bine pana la un moment cand frunzele vechi au inceput sa cada iar cele noi sa creasca foarte stramb , au fost si zile cu 30 de grade in apa ...

Forever Two Wheels !!!
[WWW]
Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

merge bine in 40 de litri, doar o bila 7balls si cu lumina de 11 W, a iesit deja 10cm din apa, iar la 20 de litri cu substrat jbl fertil si 18W osram865, cad frunse, se topesc, cresc stramb, etc ...

Forever Two Wheels !!!
[WWW]
Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

a intalnit cineva problema asta ?

Forever Two Wheels !!!
[WWW]
Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

a disparut de tot, cred ca neonul asta osram865 nu e prea bun ...

nu are nimeni o parere ?

Forever Two Wheels !!!
[WWW]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Dragos Matei wrote:merge bine in 40 de litri, doar o bila 7balls si cu lumina de 11 W, a iesit deja 10cm din apa, iar la 20 de litri cu substrat jbl fertil si 18W osram865, cad frunse, se topesc, cresc stramb, etc ...

Dragos ma scuzi dar parca citesc in chineza ce spui tu aici. Nu putem ghici ce se intampla la tine in acvariu daca nu ne dai amanunte despre ce ai tu acolo. Oricum osramul 865 ca lumina e o alegere buna. Nu pot sa spun daca e suficienta sau nu pentruca nu stiu ce acvariu ai. Daca ai lumina care trebuie cauta dezechilibrul in alta parte.

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

scorpionul wrote:
Dragos Matei wrote:merge bine in 40 de litri, doar o bila 7balls si cu lumina de 11 W, a iesit deja 10cm din apa, iar la 20 de litri cu substrat jbl fertil si 18W osram865, cad frunse, se topesc, cresc stramb, etc ...

Dragos ma scuzi dar parca citesc in chineza ce spui tu aici. Nu putem ghici ce se intampla la tine in acvariu daca nu ne dai amanunte despre ce ai tu acolo. Oricum osramul 865 ca lumina e o alegere buna. Nu pot sa spun daca e suficienta sau nu pentruca nu stiu ce acvariu ai. Daca ai lumina care trebuie cauta dezechilibrul in alta parte.

salut! pai, planta asta: HYGROPHILA CORYMBOSA 'ANGUSTIFOLIA' , o am intr-un acvariu de 40 de litri cu o lampa aquazonic cu bec de 11W 10 ore pe zi si o bila 7balls si a crescut pana a iesit din apa, iar in 20 de litri, cu substrat nutritiv jbl, neon osram865 18W 10 ore pe zi, cred ca sunt 2 luni de cand am pus neonul si planta s-a topit de tot, alte detalii ...

Forever Two Wheels !!!
[WWW]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

uite cateva informatii pe care le-am copiat de pe net pentru tine

Hygrophila corymbosa "angustifolia" pot fi g?site în cre?tere atât emersed ?i scufundat în sau de-a lungul lent pentru ape repezi curg tot sud-estul Asiei. De?i nu este la fel de comune în hobby ca "siamensis" ?i "stricta" forme de H. corymbosa, aceasta planta stem dorit pot fi u?or ob?inute prin tranzac?ionarea cu alte pasionati. De asemenea, atât Tropica ?i acvarii orientale cre?te aceast? plant? în instala?iile lor.

Cultura acestei buruieni elegant nu este dificil, dac? unul îndepline?te cerin?ele minime. De iluminat trebuie s? fie moderate de intens. Desi nu este necesar pentru s?n?tate satisf?c?toare, suplimentarea de CO 2 este necesar pentru o cre?tere s?n?toas? vibrant, robust. Sub lumina intensa, acest H. corymbosa var. va necesita nitrat amplu, fosfat, potasiu, precum ?i urme de fertilizare. Datorit? cre?terii sale în mod normal rapid, acesta poate fi folosit ca o plant? indicator pentru mai multe substan?e nutritive esen?iale plantelor. Gauri mici, care formeaz? pe frunze mari semnala un deficit de potasiu, îng?lbenirea prematur? ?i moarte de frunze mari semnaleaz? un deficit de nitrat, ?i palid cre?tere, aproape alb noi semnale de obicei, un deficit de fier sau urme. De?i un factor minim pentru s?n?tatea sa general?, un curent de ap? moderat curge peste aceast? specie este benefic si ajuta afi?a gra?ios frunze, ondulate la cele mai bune.

Dac? este bine luminat ?i bine hr?ni?i, aceasta planta stem va recompensa colec?ionar cu, o cre?tere robust? rapid? ?i frunze individuale, care se extind pân? la cinci centimetri în lungime. Propagarea se poate face cu u?urin?? prin t?iere de l?stari laterale care formeaz? cu u?urin?? de-a lungul tulpinii. De asemenea, propagare se poate face prin t?ierea ?i replantarea por?iunea superioar? a tijei. Tun?i, Partea înr?d?cinate va deveni bushier ?i bushier dup? articole de pasmanterie repetate în acest mod. Aceasta planta stem str?punge u?or suprafa?a apei ?i continu? cre?tere în form? emersed, care pot forma potential atractive albastru-violet flori. Ca un memento important pentru pasionati, probele ob?inute în comer? sunt adesea fost m?rite emersed ?i nu reu?esc întotdeauna în a face trecerea la forma submerse.

H. corymbosa "angustifolia", cu s?u gra?ios alungit frunze, este foarte potrivit pentru fondul de acvarii mari unde poate fi o folie de interesant pentru plante foioasele sau rotunde stem frunze. De asemenea, se preteaz? bine la formarea grup?ri libere în picioare, în aranjamentele movila de mediu acvarii de dimensiuni mari, unde frunzele sinuoase pot influen?a cel mai u?or ?i adiere de vânt într-un curent blând.

vad ca articolul a iesit naspa la traducere, asa ca ti-am pus link-ul aici

http://translate.google.ro/translate?hl=ro&sl=en&u=http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/details.php%3Fid%3D139&prev=/search%3Fq%3Dhygrophila%2Bcorymbosa%2B%2527angustifolia%2527%26biw%3D1280%26bih%3D620

This message was edited 1 time. Last update was at 22/08/2013 13:03:39

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

multumesc foarte frumos pentru interesul acordat, amuzanta traducerea :-)

greu de inteles acest caz, cum in 40 de litri fara substrat si cu 11W merge bine, iar la jumatate din volum + substrat nutritiv, easy carbo, feropol si aproape dubla lumina, s-a facut praf, nu pot decat sa ma gandesc ca neonul este prost ... oare cum pot sa il verific, sa verific "calitatea" luminii ?

Forever Two Wheels !!!
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

1. Neonul este nou? Sau vechi? Osram 865 este un neon bun.
Poti verifica calitatea cu un PAR-metru, dar e foarte scump un asemenea instrument.

2. Aquaticplantcentral.com spune

Under intense lighting, this H. corymbosa var. will require ample nitrate, phosphate, potassium, and trace fertilization. Due to its normally fast growth, it can be used as an indicator plant for several key plant nutrients. Small holes forming on the older leaves signal a potassium deficiency, premature yellowing and dying of older leaves signals a nitrate deficiency, and pale, almost white new growth usually signals an iron or trace deficiency.

Am ingrosat cateva bucati din citat.
Explicatia ce imi trece mie prin cap e ca odata cu iluminarea puternica ce o ai in al doilea bazin, planta automat are nevoie de mai multi nutrienti, pentru ca e fortata sa faca fotosinteza (fortata de catre lumina). Nutrientii odata consumati, planta sufera si reactioneaza precum poti observa.
Din cate inteleg nu faci adaos de macronutrienti (printre care intra si nitratii).

Iar in celalalt bazin, unde lumina e slaba, planta nu e fortata, astfel incat consuma mai putini nutrienti, si e suficient ce se gaseste in apa. (concentratiile difera oricum in cele doua bazine)

Nu pot sa-ti spun ca sigur asta e problema, dar e o varianta. Niste teste ar clarifica un pic situatia.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

salut Stefan!

neonul este nou, cumparat din market. mi-ai scris o explicatie foarte buna, iti multumesc, cel mai la indemana imi este sa scurtez durata de iluminare, oare este bine ?

Forever Two Wheels !!!
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

E o varianta sa scazi durata de iluminare. Durata mai mica de iluminare => perioada mai mica de fotosinteza.
Poate si sa scazi intensitatea ar fi o chestie, dar nu stiu ce plante mai ai in acvariu si ce necesitati au.

Sau, poti testa un pic apa sa vezi unde ai deficiente si sa incepi sa fertilizezi si cu macronutrienti. Probabil si alte plante sufera de deficiente.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: