[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Sa aveti vreme buna si distractie pe masura
Suna-l dar Mosu mi-a spus tipul cu care vorbea a plecat de acolo si de atunci nu prea mai raspund aia... O fi cel de care spui tu, nu o fi :nustiu Cel mai bine sa-l suni si sa stim ce facem mai departe: cumparam de afara ceva ce se produce in Romania
malawi_crys wrote:Multi ani de acum incolo imi doresc sa fiu alaturi de voi , cei cu care impartasesc aceeasi pasiune!

La multi ani alaturi de acest acvariu si minunata lume din el si ... bineinteles alaturi de noi!
Pentru noi este o placere sa te avem alaturi, iar pasiunea investita intr-un hobby topeste distanta
Nu este bine sa se introduca burete in sorb. Cel mult (dar nerecomandat) este sa se foloseasca un burete foarte rarefiat (se vede prin el) ca un manson peste gratarul de aspiratie pentru a opri aspiratia unor mizerii mai mari. Se gasesc prin magazine dar acum nu-mi aduc aminte de cine sunt facute si pentru ce (parca pentru niste filtre interne si se puneau pe aspiratia pompei smilie ) Nu este recomandat sa se stranguleze/colmateze aspiratia => motorul si rptorul pompei sunt supuse la eforturi foarte mari. Daca deschizi canistra cu grjila si o inchizi la fel, daca speli de fiecare data garnitura cu apa si sapun si o ungi cu putina glicerina (glicerina simpla, nu boraxata, de la farmacie) nu ai probleme cu canistrele. Tratamentul cu glicerina (in niciun caz cu silicon sau alte uleiuri) se poate aplica la orice este din cauciuc
Pai deja punem de'un business
angelfish wrote:Multumesc,pe ala il comand la mosu,sper sa aiba pe stoc.

Stai la coada ca eu astept de o luna sa-mi spuna Mosu ce preturi mai au la teste iar cei din Cluj nu ii raspund. Cred ca mai bine comandam de afara. Poate mai gasim si altii care mai fac comenzi si se reduce transportul.
Eu stiam conform sitelui oficial ca se cheama Eheim Clasic 1500 XL dar am vazut ca Eheim mai au codificari diferite pe regiuni...
kirucd wrote:
Lucian wrote:
@Dragos: dar ploaia???

Pai eu m-am referit la seceta, nu la ploaie.

Eu am facut doar o aluzie pentru ca tocmai trasese o scurta ploaie de vara prin zona aia in ziua cand ai postat tu
PL-urile sunt tot tuburi cu descarcare in gaz de tip "neon" ca si becurile economice, difera doar sistemul de prindere si alimentare. Poti utiliza si becuri economice la care daca pui si un reflector maresti fluxul luminos util.
Avantajul adus de tuburile de neon este ca se gasesc tuburi speciale, mai ales pentru acvarii plantate, cu caracteristici pe care nu le gasesti la alte corpuri de iluminat.
Nu se prea intelege ce ai facut tu acolo, mai ales cu aia doi robineti in serie, dar sunt convins ca este functional Lasa ca vorbesc maine cu Danut sa-mi spuna cum vine treaba si o sa aflu si daca ai pus mana sa ajuti sau ai fost doar chibit si ai lasat saracul copil sa slabeasca
Purjarea aia mi-a sarit si mie in ochi cad am vazut prima data canistra Pacat ca nu ai o scurgere in apropiere ca faceai din Arduino schimburi de apa programate ...
Se poate cara canistra plina? Poate trebuia sa o pui pe un suport din ala cu roti pentru ghivece
Oricum se recomanda sa se faca o singura schimbare de regim. Daca faci doua nu vei trage concluzia niciodata de unde a venit remedierea.
Eu am dat exemplul si poza de cum arata o carenta de carbon. Din poza pusa de tine nu se vedeau bine frunzele afectate. Trebuie facuta o poza doar cu ele, eventual rupta o bucata din planta afectata si facut poza inafara acvariului. Partea afectata oricum nu se mai remediaza.
Daca sunt gauri in frunze este o carenta de potasiu.
Adaugat la indexul bibliotecii de articole. Ai facut o trebaba super mai ales ca s-a sfarsit cu bine.
Sa speram ca va fi de ajutor si altora.
Dupa ce amenajezi acvariul da-mi un PM cu adresa si mai vorbim (o sa-ti trimit si niste teste din ce mai am pe aici).
Orice aport in domeniul tratarii bolilor este binevenita. De obicei nu poti face experimente si cand ne loveste vrem sa stim repede ce sa aplicam.
Dupa "lipire" il facem articol la biblioteca.
Sanatate in bazin
Rabdare.
Ar ajuta si niste culturi de bacterii. Se gasesc sub diverse branduri. In functie de buget poti lua si niste teste (No3 si NO2). Nu lua teste de tip banda 5in1, ca nu sunt bune de nimic. Mai bine fara si doar rabdare.
Multe plante easy (daca ai drum prin Bucuresti da-mi un semn si ai de la mine mai multe plante). Pe perioada ciclarii sa introduci mancare ca si cand ai avea 1-2 pesti. Iluminatul mai redus si fara pesti cel putin 3 saptamani.
tyna wrote:Ma lupt cu morile de vant aici ...
Am explicat ca EC Nu este Carbon, este glutardehida .... Supradozarea omoara algele, plantele si in cantitate mai mare pestii.
Efectul algicid al EC este datorat glutardehidei NU carbonului !
In loc sa incerci sa combati lucrul asta da un search pe google si ai sa gasesti nenumarate topicuri atat pe forumuri din RO cat si in afara.
Nu a avut alte cauze, nu am dat cu seringa pe plante .

Nu este o lupta ci doar un schimb de opinii. Pana sa dam search pe google sa citim prospectul produsului: "EasyCarbo is a very powerful and effective source of carbon for aquarium plants..."
Deci pentru asta a fost facut si pentru asta se vinde. Ca printre substantele componente este si o substanta algicida este din alt film. Este ca si cand ai spune ca aspirina este pentru muraturi (daca nu stiai da un search pe Google ) Nu am citit nimic despre faptul ca EasyCarbo intr-o doza de maxim duble dozei recomandate "omoara plantele".
Nu am incercat sa te combat privind efectul algicid al produsului, ba chiar l-am recomandat calduros la multi de pe aici (dar sa recunoastem ca este un efect secundar si nu pentru asta a fost facut produsul). Mi-am spus parerea personala, pe care tu vad ca nu o accepti, ca nu de la EasyCarbo ai avut tu acele probleme.
P.S. am recitit topical tau cu carenta de fier si abia acum am vazut ca ai spus de scurtarea distantei internodale - acesta este un semn de carenta de Potasiu...
Propun sa inchidem poluarea topicului asta fiind doar collateral legat de subiect si daca vrei o discutie pe aceasta tema deschide un topic separat cu subiectul EasyCarbo.
stefan052 wrote:am calculat si la 10l de Manado simplu ar fi 5 cm in fata si 6 pe spate .. ce spuneti sa mai suplimentez sau ajunge?

Daca acvariul era mai mare as fi spus sa mai pui. Asa acvariul este micut si cred ca ajunge. Ce am facut noi este un calcul theoretic, in practiva vei vedea cum arata si ce iese exact. Poti ulterior sa mai iei o punga de 3 litri daca mergi pe Manado.
Bine ai venit!
Pe spate ar fi bune niste diagonale antideformare. In rest profi realizat, mai ales daca s-a lucrat cu grija si nu cadrul nu a tras. Dupa cum arata inceputul sunt sigur ca va iesi ceva frumos.
@tyna: Fiecare element are influente cand este subdozat sau supradozat (vezi Macro si micronutrienti). Singurul element care nu duce la carente din cauza supradozarii este... Carbonul . Toate celelalte au doua fatete la sub sau supra-dozare. Supradozarea de carbon poate fi doar mortala pentru pesti.
NU neg realitatea expusa de tine, dar poate a avut alte cauze... La tine cred ca a fost un complex de factori care a dus la un dezechilibru a carui rezolvare a coincis cu scoaterea EasyCarbo-ului. Sau poate ca aditia de EasyCarbo o faceai cu seringa si jetul il indreptai spre acele plante exista posibilitatea ca acele plante sa fie "arse" de concentratia prea mare - cu toate ca asta este metoda de combatere a unor alge smilie
Neavand o poza clara din care sa decelam despre ce este vorba si nici un set de analize, am dat si aceasta varianta.
Sunt convins ca la tine a fost vorbe despre altceva. Si eu am Rotala si introduc CO2 la limita suportabila de pesti si EasyCarbo si planta nu are nimic...
Poza data cu carenta de carbon, nu este a mea ci este luata de pe un site de referinta si era data de exemplu pentru carenta de carbon.
Asta nu este polemica ci doar expunerea unor puncte de vedere Da, schimburile de apa de pana in 50% saptamanal sunt necesare.

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: