Message |
|
CreatoR wrote:Acum un mic sfat bun: sa te asiguri ca ai 2 tevi pt retur.
In loc sa pui o pompa de 12000, pune 2 pompe de 8000 care sa aiba robinet/rotita de putere.
Pica una, mergi cu cealalta pana o schimbi.
Chestia asta e la fel de importanta ca bean animal.
+1
Sau, cel putin, asigura-te ca ai mereu o pompa "de rezerva" la indemana.
|
 |
|
CreatoR wrote:Saptamana asta am bagat 1x chelmon, 1x moorish idol (din pacate a venit singur, nu pereche cum am vrut) si 1x blonde naso tang. Toti mananca congelate si fulgi. O sa pun in curand si niste poze.
Asa ziceti toti, si dup-aia ne rugam de voi! 
|
 |
|
Daca vrei sa cresti cichlidae africane, pietrele alea calcaroase sunt chiar "recomandate". Deci, ce vrei sa tii in bazinul ala?
|
 |
|
Mie-mi place cum a iesit.
1) Pana la urma, ce solutie tehnica ai ales pentru filtrare?
2) De la cine astepti cotatia aia de pret?
|
 |
|
Intotdeauna mi-a placut fundalul de culoare neagra. Indiferent ca e bazin marin, sau de apa dulce... orice nuanta de albastru mi se pare "ca zgarie ochiul".
|
 |
|
E foarte bine ca prefiltreaza ca lumea... e usor sa schimbi cartusele alea. Bravo bah, buna treaba!
|
 |
|
Nea George, sper ca nu-ti trece prin cap ideea sa dai doar o singura gaura in fundu' acvariului? Da?
Sper ca faci caseta de Bean Animal, chiar daca ea este interna!
|
 |
|
Referitor la pesti, eu am tinut 2 grupuri mari (~ 25 de bucati fiecare grup) din urmatoarele specii:
- Pseudotropheus elongatus
- Labidochromis caeruleus
Speciile au fost alese pe considerentul ca nu exista dimorfism sexual (masculii si femele arata "la fel").
De asemenea, am luat in calcul ca vreau sa am 2 culori in bazin: galben si albastru.
Referitor la decor... nu trebuie sa le faci "pesteri", pentru ca se trezeste cate un mascul ca vrea "sa-si apere teritoriul".
Ideea este sa ai o plaja larga de nisip si niste bolovani de pe care ei sa poa' sa ciuguleasca algele.
Uita-te pe aici, la bazinele colegilor... o sa-ti faci o idee mai clara despre ce vorbesc.
|
 |
|
Frumusei ciortanii, sa-ti traiasca!
|
 |
|
|
 |
|
Yeap! 
|
 |
|
Eu nu sunt un adept al "peisajelor terestre" transpuse in acvarii, dar nu pot sa nu apreciez munca depusa si rezultatul final. Jos palaria!
|
 |
|
Slabe sperante, ca sa zic ashea... cum ti-o fi norocul.
|
 |
|
Ca plante nepretentioase, as zice sa mergi pe Vallisneria, Echinodorus, Cryptocoryne, Elodea, Ludwigia, Bacopa... plus plantele care nu se ingroapa in nisip: Anubias, Microsorium... plus plante de suprafata: Ceratopteris.
Uite ceva de citit: http://www.acvariu.ro/plante-acvatice-si-semiacvatice-vs.-plante-improprii-acvaristicii
|
 |
|
Scoate-ma pe mine, ca io nu refuz.
Si DA, cu nisip negru "peste tot" arata mai bine.
|
 |
|
Imi pare rau ca te simti jignit si te asigur ca intentia noastra este buna.
Oamenii aceia, de care radem noi, sunt doar niste sarlatani care inseala lumea si mint. Incearca sa determine oamenii sa le plateasca diverse sume de bani.
Noi ii tinem ocupati cu "povestile" noastre, vreme de luni de zile, astfel incat ei nu mai au timp sa pacaleasca pe altcineva. In final, daca tragi linie, noi facem o fapta buna.
Topicul respectiv este continuarea altuia mai vechi, acum pierdut... acolo, de la bun inceput, se specifica faptul ca totul este o gluma si ca nu dorim sa jignim credinta nimanui. Era destul de clar, pentru toata lumea.
Daca intr-adevar doresti inchiderea contului acesta, e suficient sa imi dai un mesaj personal (PM).
Multumesc pentru intelegere,
Topic closed!
|
 |
|
Acu' am vazut nenorocirea... treij' de ani? Jesus Christ and Virgin Mary  , io mai am putin si fac 50. Plm, ce oameni! 
|
 |
|
A cui e ziua? La multi ani!
|
 |
|
Eu m-am mai hahait cu el, pe discutiile de offroaderi.
|
 |
|
insoso wrote:... chiar daca am 3 clowni (fiecare are culcusul lui si nu se cearta)...
Asta nu e o treaba pe care sa te bazezi...
Clownii se "aleg pereche" in momentul in care se maturizeaza... celalalt, o sa fie in plus si-o sa fie haituit.
In rest, ia ce pesti vrei si o sa vezi "ce merge" si "ce nu merge". Noi ne-am cam spus parerile.
|
 |
|