[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Message
DA, acela este bazinul despre care vorbeam. Merci!
Lemon wrote:Asta-seara ma duc sa iau perechea de Lifalili, confirmata si depunatoare, zice vanzatorul.

Undeva, aici pe forum, e prezentat un bazin care gazduia o pereche de Hemichromis cu puii aferenti... o minunatie! O sa caut topicul ala, merita citit.
Sunt convins ca ca pestilor tai o sa le placa acvariul!... sa faci poze!
Bah, frumoase culori! Felicitari!
Da frate, isi baga-n gura pana cand nu mai poa' sa inchida falcile... da' cu ochii sunt tot dupa mancare.
N-am pomenit asa pesti nehaliti.

Masculu' meu de Vieja ii cam alearga (nimic periculos), asa ca noaptea ii mai aud cum dau cu capatanile de peretele ala de piatra... toti sunt "jupuiti" pe cap, mai mult sau mai putin.
Dap, arata misto bazinul!
Asta e ideea!... sa ne placa bazinul si sa ne bucuram de pestii nostri!
Cata vreme apa e "buna", pe pesti ii doare-n brisca de "decoratiunile" noastre.
- Scalarii stau "in grup" atata vreme cat sunt tineri... dupa ce se alege prima pereche, o sa vezi ca masculul si femela "ocupa" o bucata din acvariu si incearca sa-i alunge pe ceilalti.
- Scalarii adulti sunt la fel de "scandalagii" ca toate cichlidele... melcii sunt in regula, dar crevetii aia nu cred ca vor scapa. Eu nu am avut creveti, asa ca doar fac niste presupuneri.
- Volumul bazinului poate sa sustina 2 perechi de scalari, cu putin noroc... teoretic, ei ar trebui sa ocupe lateralele acvariului si sa se "ciondaneasca" doar in timpul orelor de masa... practic, fiind cichlide, ai sa vezi ca sunt rautaciosi si certareti (mai ales daca depun icre).

Daca esti atent la calitatea apei, atunci nu vor fi probleme... scalarii se aleg relativ repede, daca-s hraniti bine si daca nu-i streseaza nimeni.
Teoretic, ei ajung la maturitate inainte de implinirea varstei de 1 an. Vei remarca imediat "formarea perechilor".
Sunt foarte frumosi, sa-ti traiasca!
MihaiF wrote:Revin cu o intrebare. Scalarii i-am introdus impreuna cu ceva neoni. Neonii noi introdusi si-au inceput fara probleme viata de acvariu , sunt activi si mananca bine. Scalarii , pe de alta parte stau toti grupati intr-un card , intr-un colt al acvariului si nu mananca nimic .... nu par a fi bolnavi , mi se pare ca sunt foarte timizi doar. E normal ? Cat va dura ? De ce nu mananca ? Asa fac uneori ciclidele cand sint mutate dintr-o casa in alta ? Parca asa citisem pe la sectiunea de ciclide ca fac uneori. Oricum daca cineva are ceva sfaturi ... . In fine 2 zile fara mancare nu e stres .. intrebam si eu doar.

In cateva zile, ar trebui ca lucrurile sa revina la normal... daca neonii sunt activi si mananca, atunci inseamna ca parametri apei sunt buni.
CatalinBarbu wrote:Standul are 1300L x 700l x 800h.
In total au intrat 20 metri liniari de profil aluminiu 40x40, 90 coltare ( tot aluminiu) si aproximativ 200 suruburi cu piulite ( un aliaj de otel )
Pret total 1700 lei pe ce se vede
Pretul a fost 50% profilele, 50% coltarele si suruburile cu piulitele

Este "mocageala" curata... un pret extrem de bun. N-o sa-ti para rau dupa banii investiti.
Bravo, o sa urmaresc tot proiectul!
- Mda, foarte smechera treaba cu profilele alea... probabil ca nu-s ieftine (daca poti, da-ne un "ordin de marime": dimensiunile standului / pretul total).
- Imi plac ranforsarile alea laterale.
EXACT!

Daca filtrul este inchis ermetic (garniturile-s bune) si daca pompa functioneaza, atunci el se amorseaza foarte usor tragand "pe gura" ca atunci cand vrei sa scoti vin din butoi.
Dupa ce-l umpli cu apa, il bagi in priza si pompa face restul...
Las' ca rezolv eu... vezi ca forumul nu stie de diacritice, asa ca textul scris cu "sh" si "tz" apare aiurea. Evita diacriticele pe viitor.
Colegul nostru muerte1781 si-a schimbat nickname-ul... noul lui nickname este Angel Vamanu.
Buna, ai un acvariu placut vederii.

- planta "rosie" (cred ca e o Alternathera) se taie si varfurile se replanteaza... din trunchiul vechi vor iesi "lastari" laterali.
- daca perechea de scalari e "buna", atunci ei vor pazi icrele si vor incerca sa protejeze alevinii... din pacare, puii vor sfarsi prin a fi mancati de catre ceilalti colocatari (mai devreme sau mai tarziu).
- daca perechea e tanara si neexperimentata, atunci icrele nu eclozeaza / ei nu le pazesc / etc.PS: Te rog sa completezi orasul de resendinta: My Profile - Location.
Ochiometric, filtru' se cere curatat atunci cand ii scade debitul in mod semnificativ.
Mie-mi place ce vad acolo!
La modul ideal, nufarul ala o sa aiba frunzele "plutitoare"... tinand cont cum bate spray-barul, indiferent unde pui tu planta, frunzele o sa se adune tot in partea dreapta.
Eu nu m-as stresa prea tare.

Ar trebui sa iei in calcul ca cichlidele alea sunt pesti "sapatori" si ca s-ar putea sa-ti dezradacineze plantele...
Mie-mi place ce-a iesit!
 
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com