[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Salutare!

- citeste despre ciclare, pentru ca e cel mai important fenomen care guverneaza viata orataniilor noastre: http://www.acvariu.ro/ciclul-azotului
- nu te grabi cu achizitiile de niciun fel!... nu te lua dupa vanzatorii de la pet-shop-uri!
- parca ti-am mai spus (scuze daca fac o confuzie), da' carasii sunt pesti care mananca mult, fac multa mizerie si au nevoie de multa apa si de o filtrare puternica/solida. Acvariul ala mic este nepotrivit.
- pe fundul bazinului tre' sa ai nisip fin, ca sa poti sifona mizeria... pietrisul acela mare (negru) pe care l-ai pus tu nu este bun. Mizeria va intra printre pietrele alea si o sa "strice" apa.
- carasii mananca plantele, trag de ele si le distrug... ai nevoie de plante rezistente.
- dimensiunea maxima a pozelor pe forum ar trebui sa se limiteze la 1200 pixeli pe latura (ca sa nu "strici" formatul paginii).

Ca idee generala, fa-ti timp si citeste pe aici... avem o rubrica de sfaturi si articole: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page
- uita-te peste topicurile colegilor si fa-ti o idee despre CE si CUM,
- intreaba-ne orice iti este neclar... nimeni nu s-a nascut invatat si nu este nici o rusine sa nu stii. Cu totii invatam inca, niciodata nu stim totul!

Bun venit pe forum!

PS: De unde esti, din ce oras?... intra la tine in profil (My Profile - Location) si completeaza corespunzator.
Wow, ce ciortaneala e acolo!
A venit marfa la Coralis... atasez lista primita pe mail.
MihaiF wrote:Buna am si eu un acvariu de 54 L efectiv , din ei cred ca vreo 10 sunt ocupati de substrat , nisip , pietris...
Intrebarea mea este simpla . E mic acvariul meu pentru 2 carasi ? In viitor intentionez sa mai introduc in acvariu 2 pestisori sanitari cat mai mici si poate 2-3 melci. Va fi suprapopulat acvariul in aceasta echipa ?

Buna!

- acvariul tau este suprapopulat inca de acum.
- carasii sunt pesti care mananca mult, se caca mult, cresc mari si au nevoie de un volum mare de apa... as zice ca 30-50 litr/apa/peste.
- acvariul nu este potrivit pentru carasi... apa o sa miroasa urat si o sa se tulbure.
Artur wrote:... De ce nu e ok sticla neslefuita?

Ti-a raspuns deja scorpionul.

Ai vazut cum se repara ciobiturile din parbriz?... se "slefuieste" gaura si apoi se umple cu o rasina.
Daca intrebi mesteru', o sa-ti zica ceva de genu' "dom'le, tre' sa slefuim bine de tot, ca sa nu fuga spartura... dupa aia injectam rasina in gaura si o sa te tina o viata!"

In cazul acvariilor, principalul inconvenient al marginilor neslefuite este acela ca acolo sunt "potentiali" concentratori de tensiune.... adica, geamul poate plesni si la un simplu zgomot de frecventa inalta / lovitura usoara.
Tati, citeste aici, ca doar n-am scris degeaba : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/28399.page ... ai si desene si explicatii.
- de silicon, nu stiu ce sa zic... lumea zice ca DowCorning e "the best". Practic, eu am avut bazine facute cu Bison si n-au avut nici pe reaku'.
aerosv wrote:Si inca cateva nelamuriri, cum rezolvati problema umiditatii in stand ?
Ventilatorul e sfant.
Artur wrote:... @Koala, stiu acvariul tau si toate jurnalele de altfel, cap coada, pagina cu pagina ok, deci asa voi pune si eu intaritoare. Cat de late ar trebui sa fie? 4, 5 cm ajung?
Da, ale mele au 4-5 cm latime.

- prima intaritura este lipita "pe interior", la marginea de sus a sticlei... "la fata", cum ar veni.
- a doua intaritura vine pe deasupra, lipita "peste marginea de geam". Nu stiu cat de clar am reusit sa fiu.
Artur wrote:... Oricum o sa ii fac si intaritoare sus, inca nu stiu daca fac si intaritoare H sau doar sus pe buza, atat pe lungime cat si pe latime...

Bazinul meu are cotele 200x50x55 (lungime, latime, inaltime):
- geam de 12 mm
- fund dublu, incastrat,
- intaritoare longitudinale duble... adica, 2 fasii de sticla (12mm) lipite pe lungime. NU am intaritoare transversale!

Gasesti detalii si poze aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/60/5503.page
Bah, s-au calmat... au zile cand "se iau de bot", au zile cand se ignora... unul (ala mare) tot da nisipu' la o parte, pe langa piatra aia.
Practic, nu prea par a avea de gand "sa faca treaba".

In weekend le-am schimbat iarasi toata apa (90%) si le-am mai aranjat lemnele pe-acolo... nu stiu ce sa zic, barem sunt multumit ca se inteleg si ca sunt frumosi.
NU folosi sticla "securizata"!!!... tu ai nevoie de geam normal, obisnuit.
- ca grosime a geamului, sticla de 10 mm este buna pentru bazine cu inaltimea pana in 50 cm.
- doar inaltimea acvariului conteaza, atunci cand alegi grosimea geamului.

Te poti orienta dupa calculele care rezulta de aici: http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
- bagi cotele (cm) acvariului si o sa-ti "rezulte" niste cifre... la "Safety factor" modifici tu valoarea in 3.8 ("very safe").
- grosimea recomandata a sticlei se va modifica corespunzator cu noul factor de siguranta (adica 3.8).
AntonioAndrei wrote:Cred ca ar fi un pic cam multa lumina pentru ciclide ( sa ma corectati daca gresesc ), iar movul cu ce te ajuta, sau ce scoate in evidenta ?
Cat despre radiatoare ai pus ca este nevoie sau ca ti-a fost mai comod ?

Mersi!

- smecheria cu ledurile este sa nu le tii aprinse 100% si sa fie foarte bine racite (au viata mai lunga astfel).
- de aceea am pus radiatoare mari si multe leduri... ca sa le aprind "mai putin" si ca sa le racesc "mai bine".
- movul a fost luat ashea, ca in vorba aceea "sa fie si cu putin de mov"
Bolovanii aia par a fi destul de grei, nu cred ca poa' sa-i darame frun' peste.
AntonioAndrei wrote:... Ideea este ca nu stiu cati metri sa cumpar pentru un acvariu de 190 cm x 40 cm x 50 cm inaltime. Ma tenteaza sa iau albe simple si sa mai bag albastre separat pana o sa imi placa la ochi lumina.

Uite cum arata "lumina" acvariului meu: 200x50x500.
- Am 2 radiatoare de cate 1 metru lungime si 15 cm latime... sunt "full".
- Am folosit leduri albe + leduri albastre + leduri mov.

image
image
image
image
image
image

Gasesti explicatii si poze in topicul meu de aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/320/27689.page (tre' sa ai rabdare, ca e un topic stufos).
Me too!... arata misto, sa-ti traiasca!
Dap, ultima varianta este castigatoarea clara a concursului "Bolovanul de rau, CINE, UNDE si CUM?"
OK! ... asteptam pozele, ca sa ne convingem de adevarul spuselor noastre, ref. colantarea bazinului.
NU se poate taia din sticla, o fasie de dimensiuni asa de mici (de ordinul milimetrilor)... exista "un minim" la care lucreaza diamantul ala de taiat sticla.
Poti sa incerci sa te chinui cu slefuitul, dar o sa fie o munca titanica si inutila... parerea mea este sa lasi sticla asa cum este, sau sa cumperi alt geam.
De obicei, atunci cand vrei sa lipesti autocolant pe geam, trebuie sa uzi sticla... cu un "puf-puf" d-ala de spalat geamurile, sau asa ceva.
Daca geamul este ud, poti sa "manevrezi" autocolantul si sa-l "asezi" bine pe pozitie... se usuca dupa aia si ramane lipit acolo.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: