[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
de inceput  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
tatal Mariei
Unripe member

IP:

Buna ziua!

Tin sa multumesc tuturor celor care au raspuns diferitilor incepatori, de-a lungul timpului, si in felul acesta mi-au spus mie, indirect, tot ce vroiam sa stiu, inainte de a cumpara acvariul fiicei mele, Maria. Evident ca eu trebuie sa stiu tot ceea ce trebuie , ca sa o pot invata ce trebuie. Sau macar ca sa pot avea grija de acvariu!!!
Acvariul e un second hand de 60l brut, si cca 50-52 net, luat de vreo trei saptamani de la pustiul de 8 ani Patrick, cu al carui tata am negociat strans!Asta insemnand tot, un filtru cu un nume care imi scapa, de 750l/h, cu un incalzitor cu termostat resun 25W, mic, dar casa e incalzita, si vad ca face fata, un termometru cu alcool de 6.5 lei si o aglomeratie de 17 pestiuci: patru gourami de 10-12 cm, doi sanitari hoplo si doi coridoras, trei neoni, un guppy, un callistus,doi black molly , o zebra si un necunoscut, pe care l-am botezat Pestele lui Ioan (numele baiatului meu cel mic). Am reusit cu greu sa ma despart de minunatele decoruri de plastic, si am cinci fire de Egeria, doua de Equinodorus oza nu stiucum, si cateva plantute mici , cred ca sunt anubias, de la Patrick.Schimb 15-17 litri saptamanal, si deja stau prea mult timp seara sa ma uit la pesti, daca vin la 20-00 si plec a doua zi la 06.30, zi de zi, si gasesc o ora sa ma uit la ei.
Probabil ar trebui sa donez din pesti, dar fiecare are deja un nume, si fac parte din familie.
Baiatul cel mare incearca sa convinga cerberul financiar sa isi ia si el un acvariu, dar nu cred ca va reusi. Dar e o speranta ,caci daca la inceput sotia nu vroia sa auda de acvariu in casa, acum staaaa si se uita pana cand isi da seama ca a pierdut 30-40 min in fata acvariului!
Am uitat sa zic ceva de lumina: o banda led la inceput, care a cedat nervos, si am un neon cam mic, de 9W, submersibil, care e chiar pe marginea acvariului, in acvariu, sub marginea capacului de plastic. Sper sa obtinem buget pentru inca o lampa , sau sa gasesc o solutie cu un neon de cel putin 30W. Suntem in discutii pentru suportul de acvariu, sa vedem ce solutie adoptam.
Nu ma gandesc deocamdata la fertilizanti, CO2.
Urmatoarea mare schimbare va fi gasirea de pietroaie in concediu , ca aici pietrele sunt calcaroase toate, si ma gandesc intens la cautarea unei radacini/buturugi de esenta tare de ex salcam, care sa aterizeze in baltoaca noastra.
Deocamdata, pestii sunt sanatosi, tinuti la 25grade Celsius, cu variatii de +/- un grad.
Fostul proprietar mi-a recomandat albastrul de metil, dar vad ca e cam blamat pe aici... Deocamdata l-am suspendat, mai mult pentru ca pateaza pietrisul .
Da, substratul: e ceva base pentru plante, Ocean free parca, un kg, peste care e pietris intre 2-10 mm.
De la voi am invatat sa tai Egeria, dar asta de-abia sambata, ca atunci e zi de curatenie. Am uitat si de un gogoloi de alge, i-am uitat numele, care trebuie rostogolit ca sa-si pastreze forma rotunda.
In general, tind sa fac lucrurile firesc, nefortat, adica voi opta pentru plante de incepator, fara pretentii, cu pesti usor de intretinut, care sa fie sanatosi si vioi,cu plante verzi si sanatoase. Sunt frumoase acvariile unora de pe aici, dar nu s-ar potrivi noua. Mai bine simplu si sanatos, decat o suta de discus morti!
Poze cu acvariul, voi oune cand o sa fac una!
Sper sa nu fie o problema daca Maria sau fratele ei vor avea chef sa isi faca un cont pe acest forum. Rog administratorii sa permita aceasta. Evident, IP-ul ar fi acelasi, dar varsta lor fiind 12 ani si jumatate, e extrem de improbabila ideea de a se comporta aiurea. Ei sunt pesti in acvariul meu, si am nuiaua in cui ( la propriu!).
Cam atat, cred ca e suficient.

O zi buna!

This message was edited 1 time. Last update was at 09/02/2017 23:37:15

tatal Mariei
Unripe member

IP:

Rog administratorii sa stearga postarea de mai sus si contul meu. Nu vreau sa fac parte dintr-o comunitate care mistocareste credinta altora(v. Cârciuma). Sunt ortodox, si Mielul lui Dumnezeu e numit Iisus Hristos. Daca as face glume cu mama cuiva ar fi grav. Voi faceti cu Dumnezeu.
Jimmi
Membru de baza
[Avatar]

IP:

tatal Mariei wrote:Rog administratorii sa stearga postarea de mai sus si contul meu. Nu vreau sa fac parte dintr-o comunitate care mistocareste credinta altora(v. Cârciuma). Sunt ortodox, si Mielul lui Dumnezeu e numit Iisus Hristos. Daca as face glume cu mama cuiva ar fi grav. Voi faceti cu Dumnezeu.

Nu vad unde a facut cineva misto de dumneavoastra.De asemenea fiecare este liber sa se inchine la ce vrea.

Acvariul meu dupa aproape 1 an
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40263.page#p368472
tatal Mariei
Unripe member

IP:

da, fara a jigni credinta celuilalt. Multumesc forumului pentru ajutor, dar nu vreau sa fac parte din aceeasi comunitate cu mistocari despre orice. Va rog stergeti contul si postarile mele. Din pacate am descoperit carciuma dupa inregistrare. Vina mea.
cu stima,
tatal Mariei.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Imi pare rau ca te simti jignit si te asigur ca intentia noastra este buna.
Oamenii aceia, de care radem noi, sunt doar niste sarlatani care inseala lumea si mint. Incearca sa determine oamenii sa le plateasca diverse sume de bani.
Noi ii tinem ocupati cu "povestile" noastre, vreme de luni de zile, astfel incat ei nu mai au timp sa pacaleasca pe altcineva. In final, daca tragi linie, noi facem o fapta buna.

Topicul respectiv este continuarea altuia mai vechi, acum pierdut... acolo, de la bun inceput, se specifica faptul ca totul este o gluma si ca nu dorim sa jignim credinta nimanui. Era destul de clar, pentru toata lumea.
Daca intr-adevar doresti inchiderea contului acesta, e suficient sa imi dai un mesaj personal (PM).

Multumesc pentru intelegere,
Topic closed!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)

Forum Index » Despre noi
Go to: