Message |
|
Cladophora nu e bila aia de muschi!?!? ... asta pare doar Staghorn ... mai era un coleg cu una identica doar ca a lui era "varianta Cernobâl"
|
 |
|
Am gasit sa cumpar Lilaeopsis ... nu stiu care model e... braziliana sau noua-zeilandeza...
Am plantat-o de vre-o saptamana. In ultimele 2 zile am observat in buchet fire cu o culoare ruginie.
E de bine, e de rau!? nu par a se ofili dar nici verzi nu sunt... m-am gandit ca poate ragaie planta fier
Ca fertilizanti folosesc substrat aquabasis , ferropol sapt + 24
|
 |
|
la petshop o sa vezi si 6-7 Astronotus ocellatus in 50 de lirtii ... dar acolo stau doar temporar...
|
 |
|
alexacv wrote:Planta din stanga pare a fi Dracaena, este o planta emersa. Nu are ce cauta in acvariu.
Sper sa nu ma insel.
In rest arata foarte bine acvariul, plante sanatoase tun 
Am cautat pe gugle si asa se pare ca ar fi fost planta ce am avut-o in acvariu... eu ma refeream la cea mica, din dreptul/fata buturugii (vezi ultima poza postata!!!), din stanga...
|
 |
|
uelcom end hepi niu ir !
|
 |
|
flyer01 wrote:la ce vrea el sa faca...eu zic ca da
uite aici un bazin incastrat in perete (``tablou``)..scoatem pestii...si plantele fandosite de acolo,punem niste lemne,punem un background negru si cred ca ar fii cam ce cauta baiatul asta
http://www.youtube.com/watch?v=YFjMtvdvfy0&feature=related
uitasem sa pun link-ul
nu e cel incastrat..dar tot asa era si acela ))..
Ala e un 2 in 1 extrem de reusit si probabil foarte rar, superba sursa de inspiratie... colegu zicea ca e incepator...nu stiu daca o sa-i iasa ce vede pe youtube  cel putin din prima...
|
 |
|
evoluam,evoluam...
Un nou update, cateva plante noi: caldophora, ophiopogon giganthea, ophiopogon variegatus, vallisneria giganteasi, Lilaeopsis brasiliensis si inca una care n-am reusit s-o identific inca... (in imagine , stanga intre parvula si lemn) ... pentru o perioada asa va ramane...
PS . o intrebare scurta, urmeaza sa-mi fac un nano ... am luat substrat dennerle deponitMix pe care vreau sa-l acopar cu manado ... e ok combinatia sau vor fi probleme!? Din ce-am vazut au caracteristici asemanatoare... cel putin asaa le lauda producatorii.
|
 |
|
Alge poti sa faci si daca nu bagi plante...sunt multe cauze, ce-a mai frecventa cauza la neplantate e introducerea pestiilor cu tot cu apa in care i-ai carat de la petshop pana acasa...pot aparea si boli in acvariu daca bagi pestii proaspat cumparati in acvariu mare...
Iar ideea cu perdea de aer la geamul din fata,e aiurea rau... Vrei sa vezi pestii printre bule!? In cel mai rau caz pui pe lungimea geamului spate(fundal)...
|
 |
|
O mica precizare... trebuie oparit doar , nu fiert! ca se distrug toate vitaminele ... mai exact il bagi direct in apa clocotita pana se moaie... taiat marunt si dat spre servire... sfat:baga doar foarte putin pana vezi ca nu mai vrea...
|
 |
|
Antoniot wrote:ar trebui sa lasi la uscat 3 saptamani siliconul
Depinde de silicon... cel de la ceresit zice 1mm de silicon (grosime) ii trebuiesc 24h sa fie tare, 4 mm silicon 5 zile... eu recomand sa dublati perioada de timp pt uscare!
Eu la 110l de apa efectiv... am si eu cateva bule d'alea... dar am testat acvariul in vana si am urmarit daca se intind/inmultesc/maresc si nu s-a intamplat nimic timp de cateva ore bune... acum acvariu are mai bine de-o luna si nu s-a ntamplat nimic...
Sfatul meu: testeaza-l in vana (doar apa in acvariu), umple-l ochi ... daca in 5-6 ore nu se intampla nimic atunci sigur nu vei avea probleme... avand in vedere ca daca mai adaugi aparatura,substrat,etc si nu-l vei umple pana la refuz.. va mai scadea volumul de apa...
De obicei bulele alea apar daca nu e degresata/curatata temeinic sticla inainte de lipire sau daca bagi apa in el si inca nu e uscat calumea siliconul...
|
 |
|
mi-am luat si eu zilele trecute vreo 5 pomaceea ... astept sa se inmulteasca sa pot cumpara si cativa melci asasini  imi place sa vad lantul trofic la mine'n acvariu
Cam de la ce dimensiuni incep sa depuna!?... astia au cam 1,5 cm diametru la garsoniera...
|
 |
|
O intrebare... toate reflectoarele ce le-am gasit pe net sunt pt 1 singur tub... io am corpuri cu 2 tuburi t8 18w si sunt destul de apropiate intre ele tuburile... ~ 2-3cm ... gasesc de cumparat ce-mi trebuie mie sau ma apuc sa-mi fac io reflectoare!?
|
 |
|
atunci... treci la batut copii!
asa am avut eu un tetrazon, statea mai mult izolat, apatic, statea "la umbra" , decolorat, nu prea venea la mancare... i-au trebuit vreo 4-5 zile, daca nu mai mult, sa inceapa sa se comporte cat de cat ca ceilalti si nici acum dupa cateva sapt tot mai sta retras cateodata... proabil e "defect de productie" sau ... ca si oamenii sunt indivizi si indivizi, nu tre sa fie neaparat bolnav, mai ales ca nu avea nici un simptom fizic...am observat ca atunci cand se hranesc se intensifica culorile...
Succesuri, speram sa-i treaca depresia...
|
 |
|
daca s-a uscat adezivul nu prea mai ai ce face, daca nu si ai si acces la poster, poti incerca cu o racleta sa le scoti sau/si cu un bold sa intepi usor bulele apoi sa nivelezi... la folia pt masini functioneaza...
|
 |
|
Pai ala ori nu e negru, ori alea sunt bule... cel putin asa inteleg eu din poze... sfat: ai putea incerca fixol de la jbl... primele zile pare lipit de geam apoi are un efect ciudat... si pare sa dea tenta 3d ... cred ca ar functiona si la un decor simplu cum vrei tu... e 16 lei parca in hornbach
|
 |
|
Nu pot edita postu anterior asa ca...
un scurt filmulet cu asiaticii:
http://www.youtube.com/watch?v=RhFnjFkv9UU
Sarbatori fericite!
|
 |
|
Salutare,
foarte reusit acvariul, imi place cum ai ascuns filtrul... la o varianta asemanatoare ma gandeam si eu dar inca nu sunt hotarat care sa fie verdeata...
Sa-ti traiasca pestisorii sunt super frumosi  si plini de viata. Pai cum altfel niste zapaciti ca aia!?  Eu vis-a-vis de conchonius am optat pt "varianta" cu coada nevoalata pt ca am 11 tetrazone acum si nu vedeam bine coziile alea luuungi.
Tare dragi imi sunt!
Sa ne traiasca, ape limpezi si sarbatori fericite!
|
 |
|
Astazi s-a marit populatia acvariului...
Acum sunt 11 tetrazone, 5 conconiusi, 2 flying fox...
Am mai facut un UPDATE si la sistemul de iluminat, am inlocuit un aquarelle cu un osram 840, asadar acum functioneaza 2 x tld 830 , 1 aquarelle si un 840... e mult mai potrivita pt ochi lumina obtinuta si mai apropiata de spectrul folosit de plante...
Am gasit si un articol pe un alt forum cu specific acvaristic un articol exceptional structurat, care il face si pe un retardat sa inteleaga cum sta treaba cu lumina, doar ca nu stiu ce trebuie sa fac sa-l pot posta aici sau sa fac referire cu link...
|
 |
|
Cu bulele e normal, depinde de tipul de mancare dat la pesti... eu le dau fulgi, si dupa cateva hraniri se formeaza o pelicula unsuroasa la suprafata si aia tine bulele. Cand schimb apa e ok 1-2 zile dupa care iar se formeaza.
|
 |
|
... activitate mare de sarbatori... nu se intelegeau cine sa impodobeasca bradu'...
http://www.youtube.com/watch?v=t13cjlqWTKg
PS. treceti cu vederea mizeria, e filmat cu o seara inainte de curatenia de sarbatori...
|
 |
|