Dupa un calcul scurt am concis ca e MUUUULT mai rentabil sa cumpar un filtru extern SH decat sa ma apuc sa-mi fac eu unu... (asta in ideea in care nu am nimic ce-ar putea fi folosit pe acasa).
tevaraie, capace, silicon, powerhead, material filtrant, tubulatura in-out ... daca le iei de noi toate astea te sar de 200 ron... in conditiile in care cu 200-250 ron gasesti filtre SH bunicele...
PS. Observatia unui crescator de plante (am observat si eu acelasi lucru) ... didiplis diandra si Limnophila Aromatica devin rosii (si frumoase, parerea mea) in lipsa fertilizarii si verde crud cand au din belsug nutrienti...
O mica schimbare de peisaj pentru ca am observat ca lu' asta rosu ii place sa se ascunda, i-am facut o coliba... da, da... stiu, nu arata natural, kitsch etc...
Apropo... aveti idee de unde pot cumpara cateva neritine (5-6) ?! Ultima oara vazusem pe nevertebrate, dar pana sa ma hotarasc eu au disparut...
vlad.a wrote:Sglosso creste ca nebuna (~ 1cm/zi) in 4-5 luni sper sa am un covor frumos...
Cum faci sa se imprastie asa, prin acvariu? Am cumparat si eu niste "iarba" de la Maxipet - nu stiu exact ce anume dar mi-ar placea sa creasca frumos si sa se imprastie...
pai in primu rand iti trebuie cantitate sa acoperi din start ~ 60-70% din suprafata care vrei s-o acoperi.
2. tre sa fertilizezi suficient cat sa nu faci alge si sa-i mearga bine... nu stiu ce i-a priit la mine pt ca nu folosesc teste de apa(prea scumpe)... merg dupa ochi...
Am substrat aquabasis plus, nisip curatos 0,5-2mm si ferropol 24 si ala saptamanal... lumina 54w (la un neon am reflector...) si co2 de la bomba...
Problema este ca dupa ce-am tuns prima oara (in speranta sa se indeseasca) toate varfurile noi au luat-o in sus... foarte aiurea... nu mai am rabdare cu "scapingul" ... acum nu vreau decat plante easy, sa fie sanatoase... ma ocup in ala mic de plante mai date dreaq unde mi-e mai simplu si mai ieftin cu fertilizatu,tunsu, co2-u ... etc...
problema e ca au aparut acele alge negre pe marginile frunzelor... dar deja nu-mi mai bat capu cu ele... sa se faca cate-or vrea ... pestii sa fie sanatosi!
cirotariu wrote:Mda, cum ziceau si oamenii mai sus, mi-ai facut un dor maxim de tetrazonele mele de altadata. Minunati pesti. Buturuga aia de bonsai arata foarte bine in ansamblu, si asa mai "chelioasa". Daca mai creste muschiul pe ea, frumos ar fi sa se mai vada si putin lemn printre. Bafta si baga mana de-l aranjeaza si mai "trage" niste instantanee.
Problema cu mossul ala de pe ea e ca a inceput sa faca o alga filamentoasa (ca firu de par, lunga, ajungea si la 20-30cm, si destul de rezistenta...) si a trebuit dat jos tot... tre sa fac rost ori de alt tip de moss, ori sa incerc s-o combat, dar mi-e cam lene sa-mi mai bat capu cu N tipuri de alge...
Cat despre tetrazone... nu i-as schimba curand... sunt incredibil de frumosi si vioi, comportamentu e exact ce-mi doream de la un banc de pesti
donpisote wrote:Au trecut 2 luni si nu ai mai pus si tu nici o poza . Daca nu te a invitat nimeni te invit eu .
Probelma este ca in astea 2 luni la partea verde a fost neglijat acvariul (n-am avut timp sa mai tund, sa replantez,etc..) arata ca o jungla... doar de schimburile de apa si curatat geamurile am avut timp... n-am cu ce ma lauda...
ionutzica wrote:Cu botia faci fata doar daca sunt mici...si nu foarte multi, melc asasin nu am incercat, dar la sfatului unui acvarist experimentat am incercat cu o bucata de carne introdusa seara in acvariu, a doua zi... am scos-o plina de melci....in cateva zile...scapi de toti!!! Garantat!!!
Cred ca e prima oara cand vad asa ceva (nici n-am stat sa caut ce-i drept) ... Felicitarile mele. Sincer iti doresc sa-i mearga acvariului exact asa cum iti doresti, dar la cata aparatura e pe el, cred ca o singura soarta poate avea... perfectiunea...