[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
nu se plictiseste??  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
Bambi Alex
Junior member
[Avatar]

IP:

buna! Am un mascul Betta de vreo 3 sapt, a stat in prima saptamana cu o femela dar a batut-o pina a omorat-o....(femela o aveam dinaintea lui)... acum sta singur, a maai crescut e foarte vioi si da din coada cand ma vede....il tin intr-un mini-acvariu de 2.5l. E mic? il chinui?? adica are loc sa inoate din cate vad eu i-am pus si o juma de nuca de cocos gaurita, se tot baga pe sub ea, are si plante dar ma gandesc poate e mic spatiul...si inca o chestie ma nelinisteste nu se plictiseste?? stiu ca betta stau singuri dar totusi...toata viata lui? si nici nu vreau pui ca nu am spatiu....de aia am si un acvariu asa mic.....mi-e asa ciuda cand vad poze cu acvarii mari frumos amenajate! daca as avea loc eu mi-as lua un acvariu cat peretele! scuze ca am deviat de la subiect. astept rasp la cele 2 intrebari. MULTUMESC FRMOS!

aaa. si inca ceva inca nu mi-am luat ceva de iluminat acvariul special pt acvarii....are ceva daca (pina imi iau) de la 4jumate de cand se intuneca in colo pina la 9-10 tin o veioza deasupra acvariului?? (acvariu are capac cu gaurele si o portita de vreo 5X5 cm deasupra si nu pare sa il deranjeze...)

This message was edited 1 time. Last update was at 02/01/2011 17:29:04

[Yahoo!]
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

Cam mic acvariul (tu cum te-ai simti sa stai toata viata intr-o debara ?)
Daca nu ai plante in acvariu nu prea are mare importanta lumina.
Incearca totusi cu un acvariu mai mare si plantat.
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Hai sa incerc sa-ti explic eu in mai multe cuvinte ce a vrut colegul mihai_ghe sa spuna.

Chiar daca este un peste care poseda si un sistem de respiratie care-i permita sa foloseasca oxigenul din atmasfera (labirint), Betta pentru a se simti si el comfortabil are nevoie de mai mult decat un borcan. Adica ii trebuie si lui un acvariu de vreo 15-20 de litri, cu un incalzitor (foarte important) si cu un mic filtru.
Acvariul la aceste dimensiuni va putea oferi in primul rand destul spatiu de manevra pestelui, iar in al doilea rand, va putea gazdui incalzitorul si filtrul. Incalzitorul este necesar pentru a putea mentine constant o temperatura de 26-28 de grade Celsius, temperatura agreeata de aceasta specie. Iar filtrul va oferi suportul necesar formarii unei colonii de bacterii care iti va mentine apa curata. Adica in niste parametrii chimici acceptabili. Despre chimia apei in acvariu si despre cum se intretine un acvariu vei afla citit cu rabdare urmatoarele doua articole: Ghidul incepatorului si Ciclul Azotului. Ultimul articol ti s-ar putea parea familiar avand in vedere varsta pe care o ai.
Betta nu va muri de plictiseala daca sta singur, in schimb, fara lumina plantele o vor face cu siguranta.

Numai bine

LE Deasupra postului tau este un mic articol despre Betta. Pentru inceput e bun.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/01/2011 21:28:15

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Bambi Alex
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc! Am sa gasesc spatiu pt un acvariu mai mare, dar, daca iau unul un pic mai mare decat ati zis...eu stiu de vreo 30l pot sa ii iau si o femela pt ca a inceput sa faca bule....1/3 din suprafata apei e numai balonase si sunt unite arata ca un cuib...si nu e batran betta daca iau una de marimea lui poate nu o bate si fac cum am citit prin forumurile astea ca eu i-am pus pe amandoi odata in cutiuta asta nu i-am tinut separat un timp si apoi dupa ce face el..... pot??
Eu nu credeam ca e mic spatiul deoarece am vazut in pet-shop-uri cutiute speciale pt betta f mici si spatiul ala e cam cat un betta mare cu aripioarele desfacute...
[Yahoo!]
vlad.a
Member
[Avatar]

IP:

la petshop o sa vezi si 6-7 Astronotus ocellatus in 50 de lirtii ... dar acolo stau doar temporar...

Acvariile mele: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15728.page#137004 & http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/14003.page#141253
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

M-ai zapacit de tot. Incearca si tu sa folosesti niste semna de punctuatie si creeaza si tu niste fraze sau propozitii inteligibile. Ok?

Nu mai pune alta femela, ca o va omaori si pe aceea. Femela se introduce doar atunci cand ambii pesti sunt pregatiti pentru actul nuptial, iar dupa consumarea acestuia este scoasa din acvariu.
Am impresia ca citesti cam printre randuri

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Bambi Alex wrote:...pot sa ii iau si o femela

Intrebarea nu este daca poti sa-i iei o femela, ci daca tu ai atitea informatii si esti in stare sa te ocupi de ambii parteneri. Tine cont ca in acvarii nu se tine niciodata o pereche de betta. Si asta pentru ca masculul este intotdeauna pregatit pentru depus, pe cind femela nu. Masculul poate sa construiasca cuib intr-una si acest lucru nu-l va impiedica sa-si omoare si urmatoarea partenera. De femela depinde ca imperecherea sa fie un succes.
Iar despre pui - stii cum sa-i cresti in cazul in care acestia vor aparea?

Si te rog sa tii cont de un lucru - aici pe forum se vorbeste despre acvarii, nu bazine de prezentare, borcane sau alte recipiente in care sunt tinuti pestii in pet-shopuri pentru o perioada limitata de timp.
mihtir
Junior member

IP:

Se poate tine in acvariu un mascul si o femela.
Asta doar daca este un acvariu de vreo 300 de litri si intr-un colt este foarte bine plantat pentru ca femela sa se ascunda de mascul

Forum Index » Anabantidae
Go to: