[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vlad.a
Forum Index » Profile for vlad.a » Messages posted by vlad.a
Chestie de marketing... daca le zici ca nu scoate nici o bula o sa-ti spuna ca asta e si ideea... e atat de eficient, scoate bule atat de fine ca nici nu le vezi! ))))

glumeam.
sigiliu sincer nu vad de ce ar pune... e posibil sa fie defect de fabricatie...
Aquabasis scrie 5kg pt ~100l
functioneaza linkul postat mai sus de flyer01 ... eu de acolo l-am dat jos.
"...conditii au..."

Zau!?... la petshop aveau intr'adevar conditii fata de ce le oferi tu...
Daca in 2 ani ai schimbat tot ce-ai zis acolo... nu poate decat sa-mi fie mila de ce va urma sa mai achizitionezi...

Vezi in stanga sus a paginii "LINK-URI UTILE" ... ia mai citeste putin de acolo si apoi pune intrebari si vezi ce-ai gresit...
pc.ciprian wrote:
AndreiPro wrote:Deci pana la urma alte posibilitati in afara solutiei de cupru nu am?

uite chiar am uitat de treaba asta ...mai exista si botia sau pufferi Dar asta bineinteles daca nu ai creveti ca ramai fara ei.

Personal mie mi-ar placea cei din urma, uite cam ce fac ei:

Vorbeste poporu ca cica pufferi s-ar mai da si la cozile pestilor ....de botia ce pot sa iti zic e ca eu am avut in bazinu cu discusi unu singur, nu prea facea treaba da nici nu mi`i deranja pe discusi. In gasca poate sunt mai agresivi

M-am cracanat de ras... ce simpatici sunt ! ! !
Daca alegi metoda care ti-a descris-o Dolly sa urmaresti sa tai tulpina deasupra frunzelor unde apare si mugur ca sa aiba continuitate planta dar, arata urat cioplita asa...
Oricare fara cealalta e un fel de frectie la picior de lemn... dar daca zici ca ai deja ceva lumina (depasesti 0.5W/l) alege fertilizarea...

Parerea mea ...

PS. cabomba e foarte simplu de inmultit... rupi cu grija noile ramuri (dupa ce le lasi sa creasca vreo 10cm sa le poti replanta mai usor) si le bagi in substrat... cam asta e. La elodea densa de obicei cand vrei sa rupi ramura se rupe tulpina principala, asa ca ai grija.
Succesuri
Eu pesronal as merge pe 6500k ... culoare placuta si cresc si plantele...
2700k are mai mult rosu in spectru, deci mai cald ... pe masura ce cresc gradele kelvin se "raceste" culoarea (din ce in ce mai mult albastru in spectru). 6500k e asociata cu lumina(culoarea) soarelui la amiaza...
Lasa ce zice pe net... VEZI CE SCRIE PE SILICONU CARE-L FOLOSESTI TU ! ! ! ... si ca masura de siguranta pt tine dubleaza-i durata data in "prospect" ...
dragut... si la mine la fel de greu merge parvula... nush ce are... in schimb lileaopsis (care cica ar fi mai pretentioasa decat parvula...) are o gramada de fire noi + ca incepe sa se intinda dupa numai o sapt si ceva de cand e in acvariu...
rasnoveanu flaviu wrote:La ora 23 mai mananca omul litere, ceea ce am vrut sa zic este ca as dori daca se poate sa ma ajutati
daca stiti si sa-mi spuneti unde as putea sa-mi fac un capac cu neon pentru acvariu.

La tine acasa...!? Sau te referi la un atelier care face asa ceva!?
Vezi ca ce ai tu in poza nu e amano shrimp... e snowball sau Neocaridina cf. zhangjiajiensis "White" ... e o mica mare diferenta...
Frumos acvariu,
toate ce le bune
Sa ii pui intariuri neaparat pe lungime! la mine la 80x35x50 sticla de 6 fara intarituri imi curbeaza sticla destul de tare daca il umplu pana la aprox 5-7cm de suprafata... sticla tensionata + mic impuls mecanic = fericire eterna
prioritatea mea... zilele urmatoare imi pun intariotare neaparat!

Succesuri
Salutare,
vreau sa folosesc filtrul intern pt difuzarea co2-ului in felul urmator ... bule fine (filtru de tigara) pe care le produc acum sa le bag langa filtru astfel sa fie trase de acesta prin mediile filtrante si mai apoi eliminate in apa (sper eu cat mai marunte, sparte de rotor)... Nu am pus ideea in practica inca pt ca am o MARE temere... filtrul este un eheim 2402 si n-as vrea sa-l stric. In sensul ca n-am auzit sa fie co2-proof. Alta temere e legata de eventuale pagube aduse bacteriilor fixate pe mediile filtrante ...

Sper sa nu supar pe nimeni ca postez aici si nu mai deschid alt topic.

Va salut.
Grosimea sticlei o poti calcula aici:

http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium

la dimensiunile date de tine ei zic minim 6mm ... si ala ar necesita intarituri pe lungime dat fiind inaltimea coloanei de apa...
asta este scopul meu... covor de HC ... partea proasta ca singurele poturi care le-am gasit cu aceasta planta arata CEL MULT acceptabil... sper sa pot salva ceva din ele... Brasovu e de toata jena la capitolu plante...
Salut,
am bantuit netu in lung si'n lat si am descoperit o metoda noua pt mine, anume dry start ... am vazut ca au fost cativa colegi de pe forum care au incercat-o anii trecuti dar, nu destul documentata (tinut jurnal) ...

Inceputul meu:

~15l net, 25x25x30

Substrat dennerle deponitmix acoperit cu jbl manado (sper sa nu se "neutralizeze" reciproc sau sa am parte de "reactii adverse")
Iluminat lampa aquael de 11w (Nu stiu ce spectru are asta... ma bate gandu sa o schimb cu una de la dennerle. Bine ca in faza asta nu e nevoie de ea...)

Faza 1:

Imbibarea substratului cu apa.
Am bagat sera nitrivec in apa folosita sa ajut/grabesc formarea bacteriilor si acum astept... (cateva zile sper sa fie de ajuns)

Daca se poate trimite la Brasov... as fi profund recunoscator asta daca ai cele 45 de minute ... Daca raspunsul va fi favorabil iti voi trimite PM cu detaliile complete. Si sa nu te deranjez cu posta ti-as trimite curierul pe cap...
Mersi.
salut, m-ar interesa cum ne putem auzi?!

Forum Index » Profile for vlad.a » Messages posted by vlad.a
Go to: