[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un nou setup... un nou incetup  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Asta inseamna sa bag o galeata de apa din acvariu in cel mic, care era pregatit pentru un alt setup... Plus incalzitor, fitru in functiune, plus niscai Baktopur. Offf, numa asta nu aveam nevoie pe cap acum... Mersi, Dolly.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

cirotariu wrote:Acu cica astept 48 de ore sa isi intre in drepturi si sa produca bule fine.

Adica sa dizolve. Taifunu primeste o bula de CO2, care se invarte pe acolo pana se face mica-mica-mica.
(dupa JBL Taifun stii ce urmeaza, da? Un alt difuzor ceramic )
cirotariu wrote:Pentru nano-ul de 25 de litri care sta in asteptare, 5 kg de manado si atat sunt suficiente,

Mere si fara AquaBasis. Dar poti incerca un pic de Florapol
cirotariu wrote:Se pare ca alalalt test de la JBL cu valori intre 7,4 - 9.0 era pentru valori mari ale duritatii

Nu neaparat. Ala merge brici la africani, sau la marine. Cele doua pe care le ai tu sunt mai exacte. Mai exista un test de la JBL, care masoara de la 3 la 10. Cred ca ala iti trebuia tie
cirotariu wrote:Am mai tuns Ludwigiile si Rotalele, le-am indesit, sper sa facem tufe curand

Asta e un lucru bun

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Sera baktopur nu mi-a fost dat sa intalnesc azi in drumul meu lung pana la Hornbach, asa ca am luat niste General Tonic, de la Tetra. Baietii de acolo mi-au zis ca e bun pentru apatia gouram-ului meu. Sa le fac tratamentul tuturor pestilor, sau sa scot "bolnavul" separat? Avantaje, dezavantaje la cele doua variante? Produsul asta de la Tetra e bun?

L.E. Dar oare lu' apaticu' nu i-o fi frica de restul populatiei si de fapt nu o fi bolnav? Nu's, zic si eu...

This message was edited 1 time. Last update was at 21/12/2010 21:24:43

[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

cirotariu wrote: Dar oare lu' apaticu' nu i-o fi frica de restul populatiei si de fapt nu o fi bolnav?

Se prea poate sa nu fie "in apele lui" in aglomeratia de acolo. Gourami nu sunt pesti de crescut in bazine de 100l si un pic.

Daca il bagi la tratament, atunci fa-o separat pentru ca e posibil ca medicamentul sa iti decicleze acvariul si/sau sa atace plantele.
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

E, aglomerat nu pare, sunt 6 tetrazoni si 6 gourami mici, nu exemplare gigant si nici exemplare care ar putea sa devina giganti. Plus ca ii am de o luna, timp in care postul a fost citit de o mie, poate doua mii de ori. S-ar fi gasit unul sau doi de cat amar tot zic eu ca vreau gourami in 126 de litri sa imi zica "nu lua ca va deveni aglomerat. E cam tardiv sa aflu ca ar trebui sa renunt la ei, lucru pe care exclus sa il fac. Sa tin 5-6 pesti mici in ditamai magaoaia de acvariu, e cam trist. In fine, o sa il scot si o sa il tratez, daca intr-adevar e bolnav. Multumesc.

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Poate putin off-topic, pun si io un filmutel in spiritul Craciunului. Enjoy

L.E. Pe fundal se aude bona cu copilul care vroia la brad

This message was edited 1 time. Last update was at 23/12/2010 11:51:02

[Email] [Yahoo!]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Foarte frumos CIRO dar parca prea drastic le ai tuns . Macar acum sa creasca mai dese . Ce peste este cel galben cu inotatoarea dorsala neagra ca este mortal.

This message was edited 1 time. Last update was at 23/12/2010 12:40:48

ACVARIUL MEU scape by @fanta
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Ciro

ai reusit sa facui un acvariu frumos,imi place mai ales partea frontala cu gazonul, ludwiga creste bine sanatos dar totusi etse prea acoperit lemnul,putin mai aerisit super fain ar da.

donpisote ,pestisorii aia sunt barbus conchonius foarte frumosi,dar incearca sa-l convingi pe Ciro sa mai puna vreo 4 tare frumosi se vad in banc

fostul user ozy
[WWW]
vlad.a
Member
[Avatar]

IP:

Salutare,
foarte reusit acvariul, imi place cum ai ascuns filtrul... la o varianta asemanatoare ma gandeam si eu dar inca nu sunt hotarat care sa fie verdeata...

Sa-ti traiasca pestisorii sunt super frumosi si plini de viata. Pai cum altfel niste zapaciti ca aia!? Eu vis-a-vis de conchonius am optat pt "varianta" cu coada nevoalata pt ca am 11 tetrazone acum si nu vedeam bine coziile alea luuungi.
Tare dragi imi sunt!

Sa ne traiasca, ape limpezi si sarbatori fericite!

This message was edited 1 time. Last update was at 23/12/2010 14:26:24

Acvariile mele: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15728.page#137004 & http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/14003.page#141253
[Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Bre baieti, sa avem sarbatori linistite si sanatoase si fericite in primul rand. In al doilea rand, as mai pune io conconius, ca sunt tare frumosi si jucausi, dar deja am grupa de tetrazoni, sase la numar, plus cei 6 gourami. Se inteleg perfect, mai putin al saselea gouram care de azi a intrat in carantina, speram sa isi revina. Nu as vrea deocamdata sa il mai populez, sunt si asa la limita sau deja depasita, ca volum de pesti. Plantele da, au fost tunse drastic, dar astept sa se indeseasca. Cioatele in orice poza sau filmare, pare ca nu se vad ca in realitate. De fapt ele se vad, desi par inghesuite. Poate o sa mai renunt la unele plante pe viitor, vedem. Ape limpezi, pesti jucausi si sarbatori minunate tuturor acvaristilor si nu numai.

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Asa, apropo de carantina, eu in acvariul mare am 4 gourami cobalt-curcubeu-whatever, din care doi mai mari si cei mai jucausi si foarte colorati, care participa "activ" la toate activitatile celorlalti gourami galbeni si tetrazoni. Ceilalti doi sunt mai mici si par mai firavi, in special la colorit. Dintre acestia doi unul era cel foarte apatic, al doilea parand ca ii urmeaza obiceiurile. Asa ca i-am bagat pe amandoi la carantina, in acvariul de 25 de litri, cu apa din acvariul mare, filtru hailea hang on, incalzitor si 6ml de solutie verde de la tetramedica, General Tonic. Apa s-a inverzit, cei doi par mai putin apatici, unul e pe sus, celalalt pe fundul bazinului. Ce urmeaza? Cat ii tin asa? Repet tratamentul la cateva zile? Schimb apa 10 litri zilnic fara sa mai adaug solutie? Lumina nu am la acest acvariu, fiind open-top. E ok sa atarn cumva un neon de 11W sau nu e musai nevoie? Multumesc anticipat.

This message was edited 1 time. Last update was at 23/12/2010 22:06:00

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

S-a lasat seara si cei doi "carantinosi" se prezinta astfel: cel activ, care era mai activ si in comunitar, se plimba bine mersi pe sus si pe jos, iar din cand in cand vine si il "impinge" pe cel apatic, care si aici, in carantina, sta izolat, pe fundul bazinului. Cel apatic nu are probleme de balonare, de solzi rosi, de piele aiurea, de ochi balonati sau alte simptome despre care am tot citit azi. Are culorile mai pale si e apatic de iti vine sa iti bati copiii. Cam atat.

[Email] [Yahoo!]
vlad.a
Member
[Avatar]

IP:

atunci... treci la batut copii!

asa am avut eu un tetrazon, statea mai mult izolat, apatic, statea "la umbra" , decolorat, nu prea venea la mancare... i-au trebuit vreo 4-5 zile, daca nu mai mult, sa inceapa sa se comporte cat de cat ca ceilalti si nici acum dupa cateva sapt tot mai sta retras cateodata... proabil e "defect de productie" sau ... ca si oamenii sunt indivizi si indivizi, nu tre sa fie neaparat bolnav, mai ales ca nu avea nici un simptom fizic...am observat ca atunci cand se hranesc se intensifica culorile...

Succesuri, speram sa-i treaca depresia...

Acvariile mele: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15728.page#137004 & http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/14003.page#141253
[Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Gourami in continuare apatici, fiecare in cate un colt. Am scos furtunasul de aer de la filtru, lasand bolboroseala sa faca mai multa agitatie in bazin. Pare ca se misca, incet-incet. Sa bag si o pompa de aer sa ii "misc" de la locurile lor? Ajuta cu ceva? Temperatura e ok 25-26? Trebuie mai mare? La schimbarea de 10 litri de azi, adica 50%, sa adaug din nou cativa mililitri de solutie verde, sau nu e necesar?

[Email] [Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

cirotariu wrote:Gourami in continuare apatici, fiecare in cate un colt. Am scos furtunasul de aer de la filtru, lasand bolboroseala sa faca mai multa agitatie in bazin. Pare ca se misca, incet-incet. Sa bag si o pompa de aer sa ii "misc" de la locurile lor? Ajuta cu ceva? Temperatura e ok 25-26? Trebuie mai mare? La schimbarea de 10 litri de azi, adica 50%, sa adaug din nou cativa mililitri de solutie verde, sau nu e necesar?

incearca sa ii faci o aerare buna si sa ridici vreo 2-3 zile temperatura la 30-32 grade. Preferabil e sa nu ioi misti, mai mult ii stresezi, lasa`i pe ei sa stea in voia lor

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Aerare buna inseamna si pompa de aer pe langa filtru, e clar. Iar asta o sa ii agite oleaca. Ok, urc si caldura la 30. Merci.

L.E. Daca bag vibratorul de aer, mai e necesar si filtrul sa mearga? Nu prea are ce curata in apa, si nu prea mai am de unde sa iau inca "o priza" pentru el...

This message was edited 1 time. Last update was at 24/12/2010 12:48:25

[Email] [Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

cirotariu wrote:Aerare buna inseamna si pompa de aer pe langa filtru, e clar. Iar asta o sa ii agite oleaca. Ok, urc si caldura la 30. Merci.

L.E. Daca bag vibratorul de aer, mai e necesar si filtrul sa mearga? Nu prea are ce curata in apa, si nu prea mai am de unde sa iau inca "o priza" pentru el...

pune furtunasu la loc si pe langa miscarea apei sa iti bage si ceva bule. De mancat mananca? Si despre ce solutie verde vb?

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

6ml de solutie verde de la tetramedica, General Tonic.

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Mai, oameni buni, care aveti acasa sau stiti cum merge difuzorul Taifun, de la JBL... Cate zile dureaza urcarea bulelor pe serpentina pana sus? La mine deja au trecut 5 zile cu cate o bula pe secunda care tot urca. Si cand va fi sa iasa bule, daca or iesi, pe unde ies? Pe sus, prin mustiucul ala mic sau pe jos? Ca nu imi dau seama neam... Multumesc anticipat pentru lamuriri.

[Email] [Yahoo!]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

http://www.youtube.com/watch?v=Iq95-hY46oE&feature=related

cam asa ar trebui sa se intample . CO 2 ul intra prin furtun pana pe fundul reactorului si de acolo esta eliberata bula de co2.
Odata eliberata bula urca in sus pe serpentina pana ajunge in partea de sus care are un mustiuc sau cum vrei sa ii zici .
Pe traseul din serpentina bula care iesi din tub cam la 3 mm diametru se dizolva parte din ea si ajunge sus cu diametrul de sa zicem 1 mm.
Diferenta dintre cum iese pe jos si cum ajunge sus este de de fapt co2 dizolvat in apa.
Ce nu a fost dizolvat ramane acolo sub elementul superior si cand s a strans prea mult iese pe mustiucul acela la suprafata .
Sper sa te fi lamurit explicatiile mele si clipul din link ul de mai sus .

ACVARIUL MEU scape by @fanta

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: