| Message |
|
|
Porcu wrote:
bobiciupe wrote:tie iti merge co2 incontinuu. cind ai lumina aprinsa el este consumat de plante, cind lumina e stinsa nu. dupa parerea mea aceasta variatie a co2-ului duce la o variatie de ph care poate fi mult mai probabil cauza aparitiei BBA-ului decit substratul tau, oricit de calcaros al fi el. desi ma indoiesc ca e asa.
Intr-adevar, CO2 care merge in continuu nu inseamna deloc o concentratie constanta in acvariu, multi factori influenteaza. De asemenea nici eu nu-s convins ca micile variatii ale concentratiei de CO2 din acest caz pot provoca BBA, desi nu exclud asta. Probabil sint mai multe cauze care ne scapa.
bobiciupe wrote:acum resetul programat sapt asta va fi benefic pentru tine datorita introducerii unui substrat de firma, care comparativ cu pietrisul din somes are alte calitati. si nu ma refer la faptul ca este calcaros sau nu......
Asta cu Co2-ul in continuu o folosesc si eu si aceeasi alga bba ma deranjeaza ...
Ciudat este ca am facut teste de ph si seara inainte sa se stinga lumina aveam ph 7 dimineata tot 7 (cu co2 si noaptea) ... cand scoteam co2 ul noaptea dimineata aveam ph 7,5 ... Lui Mrs BBA am inteles ca-i plac fluctuatiile de ph (sau am inteles eu aiurea!? )... De aici , cel putin in teorie, e mai ok cu co2-ul si noaptea.... cu toate ca si asa e peste tot si inca ma bat cu ea la cutite (la propriu)!
|
 |
|
|
|
ia incearca tu intai un forum de limba romana, sectiunea incepatori si dupa ce te lamuresti cum sta treaba p-acolo, revino...
|
 |
|
|
|
virj... ar fi o *** sa lipesti asa un acvariu... nu vad nici un argument logic care sa sustina o astfel de lipitura...
cred ca n-a fost norbi suficient de explicit sau a vrut sa zica ceva si i-a iesit altceva...
|
 |
|
|
|
as putea pune pariu ca e luat din hornbach, punga de 5kg- 21.99 ron...
|
 |
|
|
|
pentru a putea planta linistit recomandat ar fi de 5-8 cm substratul ... iar daca vrei sa-l folosesti si ca filtru (deep sand bed) unii recomanda chiar pana la 12 cm... acum depinde si de tine cat din spatiul pestisorilor esti dispus sa sacrifici...
|
 |
|
|
norbiSunt wrote:alber, inseamna ca sticla asta este de proasta calitate?
vlad.a, intariturile necalculate regulamentar probabil ar adauga puncte de presiune in plus, iar ar face mai mult rau, iar eu nu stiu sa calculez ce intarituri ar fi necesare, ati putea sa imi ziceti voi, va rog, cum sa fac cu intariturile?
kmol, daca mai scot din apa, iar nu toata, cam cat ar trebui sa scot ca sa fie mai "safe"? Ma gandesc pana dispare burta?
Multumesc!
1. nu ca e de proasta calitate, ci doar prea solicitata...
2. ai zis ca are 100cm lungime acvariul... ei, daca-i pui intarituri din sticla tot de 6mm(am intels ca asta e sticla folosita pt acvariul asta...) cu 80cm lungime si 5 cm latime, montate la aprox 2-3 sau chiar 4 cm de suprafata acvariului... o sa-ti rezolve problema burtii ... daca vrei sa mai relaxezi si lipiturile laterale ii mai trantesti o fasie de 5 cm latime pe centrul intariturilor longitudinale si ai terminat balciul...or fi matematica si fizica stiinte exacte dar pt o treaba de genu nu-ti trebuie facultati...
3. ai gandit bine... safe este cand sticla nu mai este tensionata excesiv
PS. concepeam postul acesta in timp alber deja postase ... subscriu... siliconul e PRINCIPALA "slabiciune" la acvariul tau...
|
 |
|
|
|
frumusei discusii, sa-ti traiasca mari si sanatosi... dar cred ca mai are "de mancat" acvariul pana sa ajunga la "aquascaping"...
PS. Imi cer scuze inca o data daca sunt prea pretentios...
PPS. and wtf e cu moda asta la discusi cu incalzitorul pe oblic!??!?
|
 |
|
|
alber wrote:Valabil si pentru petrutz2003 si pentru norbiSunt (pe care il rog sa treaca si pe la "despre noi" -multumesc)
In general este admisa o indoire a sticlei fetelor acvariului de cel mult jumatate din grosimea sticlei. Adica, la o sticla de 6 mm, inconvoierea unei fete nu trebiue sa depaseasca 3 mm. La acvariul tau norbiSunt, aceasata diferenta nu ar trebui sa fie mai mare de maxim 2 mm. Cel mai bine ar fi sa pui mana pe o ruleta sau un metru si sa masori, pentru a dormi linistit, tu si vecini tai.
decat sa masoare incovoierea sticlei, mai sigur ar fi sa-i f**a niste intarituri... fie ele longitudinale, ori transversale, BEST BOTH! pt a relaxa putin si lipiturile intre fete-laterale...
|
 |
|
|
HumanFace wrote:Cred ca ce vroia kmol sa zica, era ca in principal polistirenul acela sa fie sigilat ca sa nu ajunga apa sub el care, sa nu aiba acces la curentii din acvariu si sa se dezvolte cine stie ce bazaconie acolo.
Cred ca stii exact ce a vrut kmol sa zica prin "a pluti" ... cat despre dezvoltat cine stie ce bazaconii s-ar putea sa aiba dreptate... cu toate ca daca stau sa ma gandesc cam ce circulatie a apei exista pe fundul unui acvariu sub 5-8 cm de substrat fara incalzitor de substrat...
Una peste alta poliesterul de care se povestestea, sub roci, n-are sens sa fie mai gros de 1cm si nici mult mai mare decat baza rocii pe care o sustine ...
Nu-mi plac polemicile... o iau pe urmele lui "scificuss" si nu-mi place
|
 |
|
|
kmol wrote:Pe care eu zic sa o lipesti cu silicon de fundul acvariului. Eviti orice tendinta a polistirenului de a pluti si prezenta nedorita a unor cantitati, fi ele si mici de apa care sa "zaca" pe acolo. Parerea mea ....
sunt curios si eu care-i polistirenul ala care pleaca cu 5 kg de roca...
|
 |
|
|
|
rocile alea nu-s dintr-o bucata, e doar o iluzie optica... sunt 2 randuri si intre ele substrat si plante... sau fara substrat daca respectivele n-au radacini...
|
 |
|
|
|
esti pe aleea algelor... atata fertilizare fara co2?!
o reteta care la mine si multi altii functioneaza: co2 mult, lumina acceptabila, fertilizare putina sau deloc cu schimburi dese de apa...
LE: manado ala are o culoare ciudata... poate de la lumina sau balansul de alb , iar lipitura aia... cred ca mai mergea "finisata"
|
 |
|
|
|
URGENT 230 RON TRANSOPORT INCLUS!!!
|
 |
|
|
Pushkatu wrote:
poti tine linistit cory cu betta...
Dar nu in acvariu de 20 de litri.
da, nu in 20l... cresc repede, in 2 luni nu vor mai avea 2cm.
daca vrei "sanitar" incearca pomaceea... la mine tot ce ajunge pe jos e devorat cu placere...(mancare, nu excremente) plus ca mai lucreaza si la alge in timpul liber
|
 |
|
|
|
se poate inchide topicul acesta, setupul nu mai exista...
multumesc
|
 |
|
|
kiluvil wrote:
in genere este un peste foarte lenes, daca face 3 latimi de acvariu in graba e gata...nu poate tine piept cu un neon.
de fapt tocmai asta este problema...va fi stresat de pestii mai agitati/activi si stresul nu este tocmai indicat
indicat este sa stea singur printre plante in ”regatul” lui de 20l
adevarul e ca acesti cory despre care era vorba sunt ai naibii de agitati ... NU, glumeam... poti tine linistit cory cu betta...
|
 |
|
|
|
Ti-am trimis PM
|
 |
|
|
Mogo ti-am trimis si eu un PM in legatura cu pestisorii... Sper ca nu e secret
Si nu in ultimul rand felicitari pentru acvariu, arata intr-un mare fel!
|
 |
|
|
|
Regulator de Presiune Dennerle Professional 3024 CO2 impreuna cu valva unisens si aprox 1,5m furtun 4/6mm
Pret 270 RON (transport inclus oriunde in tara)
|
 |
|
|
|
Ce-i lipseste!? Niste apa... la volum ma refer...
|
 |
|
|