[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vlad.a
Forum Index » Profile for vlad.a » Messages posted by vlad.a
cirotariu wrote:Salutari si bine ai venit. Planta aia la prima vedere pare sa fie Echinodorus bleheri, parerea mea. Dar intra si pe www.aquaticplantcentral.com si poate o gasesti acolo.

Mersi mult de link...
Nu e ce-ai zis tu ... la asta e mult mai groasa frunza, seamana cu usturoiul la suprafata...

lazarginel wrote:Citat din regulament:

Pentru o mai buna integrare in cadrul comunitatii acvariu.ro, noii veniti au OBLIGATIA in primele doua saptamani de la inscriere de a se prezenta la rubrica Despre noi din cadrul forumului, cu numele intreg
deci, respectuos te rugam sa te conformezi
NUMELE INTREG

Vlad Antonescu
Revin cu o poza si cateva precizari ...
Cam asa arata acum acvariul, parvula da semne ca ar vrea sa se intinda, apar fire noi,raslete, cu toate ca o buna parte din cele mature s-au ofilit.
Echinodorusul incepe sa treaca de la culoarea galbuie spre verde... toate astea la o saptamana de cand am pus substratul aquabasis plus si am inceput fertilizarea cu ferropol saptamanal si 24...

Later edit: ma poate ajuta careva sa identific planta din stanga, de dupa cioata!?... ca nu avea eticheta cand am primit-o...
As avea o mica adaugare la tot ce s-a discutat despre lumina pana acuma:

Cam toti acvaristii de pe dincolo care se refera la W/l vorbesc despre TUBURI FLUORESCENTE...
Si tot cineva de pe dincolo zicea ca e preferabil, de ex. un neon de 36W in loc de 2x18w pt ca e vorba de alta intensitate luminoasa!

Imi cer scuze daca am facut varza topicul lui donpisote cu dezbaterile astea , dar cred ca-s lucruri importante de stiut pt cine vrea sa foloseasca alte surse de iluminat (nu tuburi fluorescente) si care se iau dupa formulele de calcul vehiculate pe mai toate forumurile acvaristice.

O seara frumoasa!
alber wrote:
vlad.a wrote:w/l mi se pare o aberatie

Nu as fi atat de categoric. Mai ales cand nu cunosti prea multe despre cresterea plantelor din acvariu.
Vrei sa spui ca aberez atunci cand sustin (si pot dovedi cu poze) ca se poate face un bazin cu plante pretentioase folosind doar vreo 20 de lumeni pe litru? Putin mai multa atentie la exprimare te rog.

De acord, n-am nici foarte multa experienta in cresterea plantelor si poate am fost si prea transant cu exprimarea... din ce-am citit si am citit destul, asta e ce-a mai relevanta masura in catalogarea plantelor drept low,medium,high d.p.d.v. al nevoii de lumina (lm/l) , iar un alt factor foarte important este spectrul de lumina pe care-l emite sursa, are sens sau nu logica mea, gresesc undeva!?
Nu o lua personal pt ca n-are nici o treaba... e strict vorba de logica...
Daca gresesc da-ti-mi in cap acu si nu ma mai lasati sa aberez ca netu-i mare, prosti destui, poate am citit prostii...

donpisote wrote:Am cumparat o de la cineva de pe forum de prin Giurgiu. Cand m am trezit ca mai vreau un pot omul nu mai avea. Si eu sunt in cautare in continuare si daca gasesc undeva iti las pm , iar daca gasesti tu inaintea mea sper sa faci la fel .

Referitor la parvula, eu am gasit-o in hornbach brasov ... banuiesc ca si in bucuresti exista si ma gandesc ca merita incercat...
Daca ai gasit recomandarea de lm/litru tine cont de ea !!! Aia este cea care are relevanta si logica... w/l mi se pare o aberatie... pt plante conteaza intensitatea luminoasa si durata de iluminare nu cat iti invarte tie contorul sursa de lumina...

Unitatea de masura cea mai frecvent folosita pentru surse de lumina este lumenul (lm). Lumenul masoara cantitatea de lumina care cade pe o suprafata standard.

Cata lumina obtin de la un bec incandescent, tub fluorescent, bec economic ?....

Tabelul de mai jos prezinta puterea luminoasa emisa, exprimata in lumeni :

ps.Foarte dragut acvariul!
Salutare,
m-am gandit s-o incerc, doar ca n-am gasit nici pe net prea multe despre ea... doar ca se dezvolta incet si are nevoie de multa lumina...

Vreau s-o "folosesc" in loc de eleocharis parvula care, la mine nush ce nu-i convine ca se ofileste de la o zi la alta ( fire care se usuca de sus in jos).

Intreb doar daca am vreo sansa cu Lilaeopsis novea-zealandia , stiind ca parvula e mai putin pretentioasa si totusi n-are chef de viata...

Conditiile sunt urmatoarele:

lumina 72w /110l
substrat aquabasis plus
ferropol saptamanal + 24
apa... 8dKh 12dGh 7ph...

Sper sa nu dau banii degeaba si pe asta...
Foarte frumos, crengaraia aia e vita de vie?
mie-mi place! ... daca nu ti-a mancat nici o vietuitoare din acvariu merita pastrata... doar de aspect...
va multumesc pt primire,

in ceea ce priveste populatia acvariului, am luat un numar minim din fiecare specie (ce-am citit despre ei sa se simta bine cat de cat... conconiusi minim 3, tetrazone min 5 intr-un acvariu)... le vor mai venii niste rude cat de curand sper inainte de craciun ca nu mai am rabdare
Salut,sunt Vlad Antonescu ,
din Brasov si am cam asa:

acvariu homemade 110l net "inceput" de aprox 2 luni ... nici nu mai stiu exact...
Filtru eheim aquabal 130
Incalzitor eheim jager 100w
pompa de aer tetratec aps100 (am dat banii dejaba pe ea ca n-o folosesc...)
capac homemade 4 neoane de 18w, 2 tld 830 , 2 aquarelle
bomba CO2 cu difuzor eheim (merge de minune, bule fiiiine)
test co2 permanent jbl
substrat jbl aquabasic plus acoperit cu pietris de 2-4mm
Folosesc ferropol saptamanal si 24
2 buturugi

Plante:
hygrophila corymbosa
eleocharis parvula (incerc sa fac gazon)
Echinodorus, cred Cordifolius
cabomba aquatica
Egeria densa
si inca una neidentificata

Pesti:
5 tetrazone
3 conconiusi
2 flying fox

Parametrii apa (constant)
ph 7 +-0.2
dKh 8
dGh 12
NO2 0
alte teste n-am deocamdata...

Cam asa arata pe 23.11.2010:

http://www.youtube.com/watch?v=utxZbqny1ws

Si o prima intrebare:
Cati tetrazoni as mai putea adauga, dar sa raman in limitele bunului simt!?

ape limpezi va doresc!

salutare...
Ieri am uitat lumina aprinsa vreo cred ca vreo 16 ore ... am 4x18w = 72w la 110l de apa ... s-a tulburat toata apa "peste noapte" si s-a depus "mazga" albicioasa pe geam, asta nu e o problema ca-s constient ca sunt alge... nu-mi fac griji... altceva ma nelinisteste pe mine... si anume niste mici viermisori albi, subtiri, foarte mici ~ 1-2mm lungime care se misca foarte agili prin "mazga" de pe geam...

Atasez si o poza in speranta ca-i poate identifica cineva sa stiu ce sunt si daca sa-mi fac griji sau sa ma bucur de ei... intre timp mai caut si eu pe net, poate gasesc ceva...

PS. am gasit... planaria se numesc.... o sa scap de ei incet si sigur...
Foarte misto.
Are cineva idee unde as putea gasi si eu in zona Brasovului ?! N-am vazut prin petshopuri, si le-am cam colindat pe toate...
Salut,
Am o nelamurire...
Testul mentionat in titlu imi indica Ph-ul la 6,8 , am facut un alt test de PH de la sera si mi-a iesit aproape de 7,4... ambele teste sunt folosite intocmai cum scrie pe "prospect"...

Alte valori masurate au fost 8dKh si 12dGh (teste de la sera) ... care sunt iarasi diferite de quicktestele de la tetra alea imi aratau 10dKh , 16dGh si 7,3 PH ... fara schimburi de apa intre masuratori...

Daca permanent testul de jbl indica eronat ph-ul (care am inteles ca poate fi influentat si de alte elemente inafar' de co2) macar la nivelul CO2-ului ma pot baza pe el!?
Din tot ce-am citit pana acuma ar trebui sa-mi iau gandul de la creveti + pesti, cu atat mai mult cu cat pestii sunt niste tetrazone jucause/curioase/nervoase din fire si niste conchoniusi la fel de omnivori ca primii...

Optiuniile ar fi fost:

Red Cherry ; long-nose ; red/black crystal... Atyopsis Moluccensis

Acuma vine intrebarea mea.
Atyopsis Moluccensis ar avea vreo sansa in acvariul meu!? Sunt destul de maricei si ma gandeam ca ...

Acvariul nu este inca bine plantat (gazonul este in lucru inca)...

Astept pareri,sfaturi,experiente...

@AndreiPro scuze daca deranjeaza intrebarea mea, ideea era sa nu mai deschid alt topic cu nume identic...
Dolly wrote:Poti sa incerci si cu SAE.

Faza cu SAE astia e foarte "in aceeasi oala" ... "SAE" sunt si rudele apropiate... false siamese si flying fox, care tot halitori de alge sunt... adesea petshopurile vand speciile astea ca fiind Siamese algae eater... io dupa ce i-am cumparat am observat ca-s defapt flying fox nu sae veritabili... nu m-a deranjat stiind ca acelasi lucru fac, doar ca dimensiunile la maturitate difera...

Ideea e ca pe mine m-au scapat de ceva alge... si sunt tot timpu "flamanzi" si pusi pe pascut ... imi plac... merita incercati inaintea altor variante mai drastice!

Forum Index » Profile for vlad.a » Messages posted by vlad.a
Go to: