[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Despre tuburi  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Am si eu o curiozitate: vad pe-aici pe forum foarte des ca vorbiti despre tuburi de la Osram sau Phillips (830, 865, 965).
Sunt acestea superioare celor facute "special" pentru acvarii - ma refer la cele de la firmele specializate pe acvaristica - sau sunt calitativ destul de apropiate de acelea dar la un pret mult mai bun?

Intreb pentru ca eu momentan am un JBL Solar Tropic si un tub... Hobby ( nu mai stiu exact cum se cheama) luat de la reef, tot special pentru plante. (Inainte, aveam pe langa Solar Tropic-ul specificat, un JBL Solar Color.)

Si nu prea inteleg: sa le schimb? Sa le las?
[WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Nu schimba nimic . E bine asa .
Exista nenumarate tuburi de calitate, diverse combinatii ....... care pina la urma duc la acelasi rezultat . Am vazut plante crescute bine de tot la toate tipurile de tuburi enumerate de tine ....... plus la inca de trei ori pe atitea alte tipuri ....... E cinstita combinatia ta de tuburi .

Poze: smilie ... Poze cu plante
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Ok, nu schimb nimic.

Pe de alta parte, cred ca trebuie sa mai adaug tuburi. Corect?
Am doua tuburi (cele de mai sus) la un acvariu de 200 brut, cu o coloana de apa de aproximativ 42 - 43 de cm cu tot cu substrat. Daca mai scad si grosimea substratului... ajung pe la 35 - 37 cm in medie.
Fiecare tub are pus pe el cate un reflector.

Trebuie sa precizez ca inainte de mutare, cu aceste doua tuburi, marsilea a crescut foarte bine si mult (adica s-a indesit), singurul firicel de aromatica s-a colorat frumos in roz-rosu si incepuse sa se ramifice (asta nu stiu daca e semn bun...), Blixa Japonica - vreo 3 firicele - se prinsesera si alea si dadeau semne de bine. Bineinteles, toate astea dupa ce am inteput fertilizarea.
In rest, ce mai am eu pe-acolo nu necesita lumina foarte multa si mergeau foarte bine.

In conditiile astea... presupun ca totusi e de preferat sa mai bag cel putin un tub, corect? Nu acum, ci dupa ciclare, dupa ce incep din nou cu fertilizarea.

Si alta nedumerire: oare cat la suta amplifica acele reflectoare?
[WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Un reflector ca lumea dubleaza lumina fata de situatia fara reflector. Adica cu 100% .

Spui ca acvariu are 200 litri da' nu spui citi W au tuburile si nu mai tin minte din celalat topic al tau .

gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Pai tuburile sunt de 30W, de-alea lungi de 90cm, iar reflectoarele sunt Juwel, de 895 de cm.

Poate ar trebui sa le curat din cand in cand, corect? Ca se pune praf pe ele si de la evaporarea apei si in timp nu mai reflecta lumina ca la inceput.
[WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

gengiskhan wrote:Poate ar trebui sa le curat din cand in cand, corect? Ca se pune praf pe ele si de la evaporarea apei si in timp nu mai reflecta lumina ca la inceput.
Exact .

Io as baga inca minim doua tuburi, cu patru tuburi ai avea 120 W .......

gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:Io as baga inca minim doua tuburi

Asta e primul lucru pe care urmeaza sa-l rezolv.
Dupa aia, o sa stau sa ascult cum creste iarba. :p
[WWW] [Yahoo!]
vlad.a
Member
[Avatar]

IP:

O intrebare... toate reflectoarele ce le-am gasit pe net sunt pt 1 singur tub... io am corpuri cu 2 tuburi t8 18w si sunt destul de apropiate intre ele tuburile... ~ 2-3cm ... gasesc de cumparat ce-mi trebuie mie sau ma apuc sa-mi fac io reflectoare!?

Acvariile mele: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15728.page#137004 & http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/14003.page#141253
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Sfatul meu este sa maresti distanta dintre tuburi, astfel incat suprafata luminata sa fie mai mare. In acest mod vei reusi sa folosesti si reflectoare de firma, cu unghuiuri de reflexie calculate. Orice ai incerca tu sa bricolezi, nu se va ridica la calitatea reflectorului de fabrica

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: