Message |
|
Sunt muci-proof scarile,stai lejer. Daca ajungi vreodata pe aici,o sa te convingi.
|
 |
|
Nu merge link-ul.
|
 |
|
Gata. Bazinul e in pozitia finala,fata e incadrata. Ma apuc de tevi,montat componentele osmozei,pregatit piatra,etc.

|
 |
|
Exista corali care suporta si 1500,sigur ca da,dar eu vb. de perioade de 3-4 saptamani in care mergeau doar 2. Incercam sa il fac sa inteleaga ca un par de ~300 nu inseamna "in intuneric" si ca e absolut ok.
L.E. Pardon,~200 vroiam sa zic. O sa caut articolul respectiv prin fisiere,sper sa il mai gasesc,in care apar valorile. Era foarte interesant ce descoperise cercetatoarea respectiva in legatura cu iluminatul coralilor.
|
 |
|
Nici asa nu a stat la intuneric. Uite,de ex. la bazinul asta de mai jos,am avut o lampa 6x39,si iluminam 10 ore pe zi cu 2 neoane. Full mergea doar 2 ore.Am avut si perioade in care a mers 3-4 saptamani doar cu cele 2 Blue plus.Cat par sa fi avut de la 2 neoane amarate?

|
 |
|
Nu a stat la intuneric.
|
 |
|
Nu,e destul cat are. De la o anumita valoare in sus,apare fotoinhibitia/suprasaturatia,unde lumina face mai mult rau decat bine.
In general,o valoare de 300-350 eu zic ca e ok.
|
 |
|
Andrei,eu am tratat pestele cand a aparut grisul pe el,pana atunci 0 simptome de altceva.
|
 |
|
Ala facut din siringi e mai bun decat asta,ps 130,si numai prin simplul fapt ca are piatra de aer. Am avut si eu sera si e o jucarie.
|
 |
|
Ce grasan e bubble-ul ala de jos.
Fain.
|
 |
|
Da' cu ce ocazie,nene Pavelescu?
|
 |
|
Spor !!
Eu i-as da un 10x54 la lampa,daca tot mergi pe neoane.
La un bazin de 60 latime,8 tuburi sunt numai bune iar tu vei avea 75 latime si h-ul mare.
|
 |
|
Bah,nu gaseai si tu una mai de doamne-ajuta,numa' cu mistreatza aia?(sa o visezi tu la noapte pe asta)
Ref. la sistemul de prindere,exista si varianta cu cabluri,ca si la ATI.Eu ala il am.
|
 |
|
Dupa 1-2 ora,poti masura. In intervalul asta,daca ai curenti buni in bazin,solutia se disperseaza uniform.
|
 |
|
Sunt dimabile,controlabile wifi,master,slave...toate prostiile.
Da,la maxim era ~100.
|
 |
|
kirucd wrote:Daca ai 100 la nivelul de jos, la nisip, e ok. Dar vezi ca trebuie sa masori cu apa, nu fara apa
Cand il dai la apa iti trimit parmetrul.
Saru'mana,chiar urma sa te rog sa mi-l trimiti.
Cu apa am masurat.
|
 |
|
Deocamdata vor ajunge.Bat pe un spatiu de 90x90cm,deci teoretic ajung.Daca tin bine minte,parca la margine aveam jos PAR aproape 100 (Sebi,cat era? Mai tii minte?),si acolo merg pusi niste softies.
|
 |
|
Oricand.
|
 |
|
|
 |
|
Ce purcel esti.
|