inca de la inceput tin sa iti spun ca nu iti recomand sub nici o forma ciclarea cu pesti,mai ales cu neoni,mai ales cand in bazin vrei sa tii neoni.
sunt niste pesti sensibil in ce priveste calitatea apei.
ciclarea fao cu jbl filter start si mancare de peste.garanta 100% ca da rezultate asa.
multe persoane iti vor spune ca nu e buna metoda cu mancarea,dar eu iti spun ca ani de zile am folosit metoda asta care nu degeaba apare in carti de specialitate.
te-ai gandit bine la neoni in raport cu marimea bazinului,
1 neon are nevoie de 3 litrii de apa,deci vine foarte ok.
numarul meu ar fii 15-20 ,unde poti sa mai adaugi dupa ce stabilesti numarul o pereche de ramirezi sau daca ajungi la un numar cum ar fii 16 neoni,poti adauga ramirezii si o pereche de ancistrusi.
plante poti alege in functie de cum iti permiti sa le ingrijesti,adica ori pretentioasa ori nepretentioase.
avand in vedere ca neonii prefera bazinele mai intunecate si se tin cu discusii iti recomand plante care se tin deobicei cu discusi,adica plante rezistente la caldura(nu ca ar fii cazul la neoni,ca doar se tin la 26 grade ideal) si nepretentioase la lumina,unele chiar specifice din america de sud care le gasesti in lista asta care o am de ceva timp extrasa din un pdf:
Anubias barteri ''coffeefolia''
Anubias Barteri
Anubias Nana
Crinum Thaianum
Crinum Natans
Cryptocoryne Balansae
Cryptocoryne Petchi
Cryptocoryne Wendtii (Green)
Cryptocoryne Wendtii De Witt (Red)
Amazon Broadleaf (Echnidorus Bleheri)
Ozelot (Ech. Ozelot)
Pennywort (Hydrocotyle leucocephala)
Temple (stricta) Hygrophilia Corombosa)
Java Fern (Microsorum pteropus )
Java Fern, Lace Windelov
Saggitaria Subulata (Narrow Leaf)
Jungle Vallisneria(Vallisneria americana gigantea )
Italian Vallisneria(Vallisneria spiralis)
astept sa vad cum se desfasoara proiectul tau,nu de alta dar imi plac mult neonii

unde iti zic sa nu pui rosii
sper ca am fost de ajutor ;)