[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
identificare sex ramirezi  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

M-am hotarat sa deschid aici topic pt ca vad ca la sectiunea unde e topicul intial nu prea imi raspunde nimeni.

Am acvariu de 180l brut in care am neoni, red nose tetra, cory, ancistrusi si doi ramirezi. Cand i-am luat vanzatorul mi-a zis ca mi-a dat pereche, cel mai mare parea sa fie femela. Au fost linistiti pana cand s-au acomodat, acum insa in fiecare zi este o urmarire, cel mare il fugareste pe cel mic non stop si saracul si-a pierdut toate culorile, sta cu aripioarele mereu stranse si deja si-a pierdut o bucatica de coada. Partea buna e ca mananca.....

Evident sunt ingrijorata, imi plac enorm si am inteles ca se pot tine cu pesti pasnici si intr-adevar nu pare sa atace pe nici un alt colocatar, are ce are doar cu celalalt....Pun si aici pozele cu amandoi, poate ma ajutati sa imi spuneti care e femela si care e masculul.

asta am presupus ca e femela
image

si asta baiatul cel vesnic urmarit
image
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Eu zic ca sunt doua femele
masculii au inotatoarele mai ascutite
Cea de linga opercul si cea dorsala

Ogar batrin dar.... cu miros fin
blu3yes
Junior member
[Avatar]

IP:

Pentru 2 femele votez si eu. Daca observi cu atentie, pata neagra de pe corp are buline albastrui.
Masculii o au mult mai neagra si mai mare acea pata.
Plus de asta, primele 3 radii de la dorsala, la masculi sunt mai inalte. Crede-ma ca un mascul de
ramirez se comporta exact ca un "mascul". Este un peste "tantos" asa, mandru de el nevoie mare.
Iar coloritul il deosebeste clar de femele.

Uite un mascul proprietate personala, ca sa iti faci idee de ce zic. Eu acum il astept sa o convinga
pe femela, ca o tot inghioldeste de cateva zile si ea nimic...

image

Daca pestii tai te fac sa te simti bine, ai grija ca treaba asta sa fie reciproca...
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

imi este imposibil sa fac o poza cand e linistit pentru ca uneori dureaza doar cateva secunde, astazi chiar pt un minut isi recapatase culorile si isi ridicase inotatoarele. Mie totusi mi se pare ca are cele 3 inotatoare mai inalte si cand l-am luat chiar era foarte diferit de celalalt, in sensul ca era muult mai colorat. Petele negre de pe corp se intind pana la coada in mod normal....

Presupunand ca dau unul dintre ei, la care sa renunt? la batausa care sigur e femela?
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

mai pun doua poze, mai edificatoare sper.
image

image

din pacate am o veste proasta, nu stiu ce s-a intamplat cu urmaritoarea....aseara era in acvariu si azi dimineata nu se mai vede pe nicaieri. Nu avea cum sa sa sara ca am capac si printre plante nu e, pt ca as fi vazut-o, plantele nu sunt atat de dese. Poate sa se fi prins in decorul din spate? Unde putea sa dispara?
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

deci nu mai apare celalat ramirez...pe bune, unde putea sa dispara? Am bagat mana printre toate pietrele din decorul din spate si nimic....mi se pare de domeniul sf chestia asta....are cineva vre-o idee?
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Ultimile poze sunt cu un mascul de ramirez care din pacate mai are si nitel Finrot, cred.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

lipsa unei bucati din coada se datoreaza femelei care probabil ca in alergare i-a ciupit coada. Daca ii fac bai cu sare se rezolva?

Nu are nimeni idee unde ar fi putut dispare femela? Zau ca mi se pare extrem de ciudat....Daca nu apare, il pot tine singur sau trebuie sa ii iau alta femela?
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

coana_andreea wrote:lipsa unei bucati din coada se datoreaza femelei care probabil ca in alergare i-a ciupit coada. Daca ii fac bai cu sare se rezolva?

E mai sigur sa-i administrezi JBL Ektol fluid.
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

a disparut si masculul...l-am vazut la pranz cand a stat lumina stinsa, acum cand s-a aprins nu mai este nicaieri. Pe bune, nu are nimeni nici o idee? E chiar de-a dreptul ciudat....Restul sunt toti la apel, am numarat si neonii si bleheri si cory si ancistrusii. Singurii care lipsesc sunt ramirezii....
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Am vazut bleheri care isi papau cu pofta confrate decedat. Deh, nu prea ies la socotela dupa acomodare, deja m-am invatat chiar daca fac totul ca la carte. Ca sa nu zic de cory ca nu prea se dau la o parte de la carnita proaspata.

Sigur ai facut tu ceva, acomodare gresita, parametrii apei nu prea pe plac, etc. de s-au stins, dar posibil sa mai fie ascunsi pe acolo prin acvariu. Verifica si pe langa masa lui, prin spate, pe jos cu atentie si cu o lanterna. Au unii o precizie la salturi prin locuri inguste de nu iti vine sa crezi.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Recunosc ca acomodarea a fost putin fortata, dar problema s-a ivit la zile bune de la venirea lor in acvariu. Poate asa se explica si agresivitatea femelei? Baiatul a aparut dar pare profund nefericit, adica a ales sa stea mai mult in decorul din spate, printre pietre sau sub buturuga printre plante. Sa inteleg ca era mai fericit cand era urmarit......

Nu as vrea sa il dau, imi place enorm de mult, doar ca acum mi-e frica ca daca ii aduc o partenera, iar o sa am probleme cu agresivitatea dar nici singur nu-mi pare fericit deci ce sa fac?
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

in primul rand baga plante cat mai multe,ramirezii adora bazinele mari si bine plantate.
cumpari o femela ,dar de marimea lui si fii atenta cand faci acomodare.agresivitatea tine de mai multi factori,unul important fiind marimea iar altul teritoriu.
dale hrana vie,si in scurt timp ai de ce sa te bucuri;)
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

ok, atunci o sa mai astept sa mai creasca plantele si sa mai aduc altele noi. Pana atunci, masculul va fi ok singurel? Mor de mila lui cand il vad ca sta ascuns....
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

va fii ok,ba chiar o sa isi revina.nu uita sa iei o femela de talia lui
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Baiatul si-a revenit perfect, i-a crescut inapoi bucatica de coada si nici nu mai sta retras. Astazi era chiar liderul cardului de neoni care inotau de zor dupa el. vine primul la masa si urmareste mancare exact la suprafata apei, chiar inoata dupa ea la suprafata, nu are rabdare sa ajunga jos.

Multumesc pentru ajutor, o sa tin cont de sfaturile cu femela si o sa o iau abia dupa ce mi se mai inmultesc plantele si evident voi avea grija sa fie de aceeasi dimensiune.
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

ma bucur sa aud ca si-a revenit
apropo,femela de disparuta ca elodia ? ca nu ai mai spus nimic despre asta.verifica sa nu fie prin bazin ca iti strica apa si ai probleme..
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

nu este, am bagat mana in toate grotele si chiar ii spuneam sotului ca a facut exces de zel cand a facut atat de multe.......si filtrul l-am curatat in we, nu era nimic acolo care sa arate a rest din vre-un peste.
AIKO
Member

IP:

Cel cu bura galbena:baiat.
Cea cu burta roz: fata,dar nu e gata sa depuna
Cea cu bura carmin: fata pregatita sa depuna
[Thumb - art_m_ramirezi_02.jpg]

[Thumb - art_m_ramirezi_03.jpg]

[Thumb - 18640_Mikrogeophagus_ramirezi_700s.jpg]

Arborele adaposteste sub frunzele sale omul care îl va doborî.

[MSN]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Aseara am avut un soc cand am ajuns acasa si pe cand hraneam pestii, am descoperit ca a aparut femela de ramirez. Este foarte foarte slaba, a ramas muult mai mica decat masculul si nu stiu ce sa fac cu ea....Adica sta numai ascunsa, ori sub buturuga ori printre plante si prima data mi s-a parut ca nu poate inota, desi cand apar in fata acvariului, vine si ea in fata laolalta cu ceilalti. Pe de alta parte nu pare sa manance...adica urmareste mancarea dar nu o mananca....Totusi presupun ca a mancat ceva pt ca azi dimineata avea fecale. O sa pun poze diseara...credeti ca o sa isi revina? Sa incerc sa o separ de ceilalti? dar nu am alt filtru, as putea sa o tin numai cu bolborositoru de aer.......

Oricum nu imi explic unde a disparut o luna intreaga si cum de nu a murit pana acum....

Forum Index » Cichlidae
Go to: