[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: flyer01
Forum Index » Profile for flyer01 » Messages posted by flyer01
pe viitor incearca sa nu lasi icrele nefertilizate cu cele fertile pentru ca o sa ai parte de niscai mucegai alb care nu e bun deloc nici pentru apa,nici pentru pui care se lipesc de el si raman blocati acolo pana mor.
metoda cu scobitoarea e cea mai ok...
ca sa ai parte de o apa buna la pui schimba o cantitate de 25% din volumul apei vreo 3-4 zile la rand si apoi la 2-3 zile in care adaugi 2 picaturi de albastru metilen/10l
din cate stiu eu flower horn-ul este un hibrid deja...
poate te ajuta asta

Recently a group of cichlasomine derived hybrids have been bred in Asia. These fish are collectively known as ‘Flowerhorns’. Flowerhorns (a.k.a. Kirin cichlids / Luohan / Hua lor han) first surfaced in the hobby around 1996 – 1997 in Penang, Malaysia. These fish are commonly believed to be complex hybrids bred from a number of american cichlid genera, most noteably, Amphilophus, Nandopsis and Vieja species. The assumption that species such as A. citrinellum (midas cichlid), A. labiatum (red devil), Amphilophus festae (red terror), Geophagus brasiliensis (pearl cichlid), V. synspilum or Vieja maculicauda (black belt) are possible parents seems likely judging by morphological characters present in the hybrid fish. Sadly it is hard to find any information on origins or processes involved in creation of these hybrids as the distributors of these hybrids wish to maintain a monopoly on their creation. The distributors want consumers to believe it is some “new” and “exciting” species of fish - not just another hybrid.
sursa: http://www.sydneycichlid.com/cichlid-hybrids.htm
bazinul arata ok!
la cat timp schimbi frunzele ?
apropo,aia sunt cardinal tetra nu?
pentru neoni sau orice alt peste mic poti sa macini orice mancare in aspect de fulg sau pelete.
albastrul de metilen este ok dar in cantitate mica.este un dezinfectant preventiv care este folosit in medicina pentru afectiuni ale tegumentului (piele).in acvariu protejeaza oarecum mucusul pestilor.
deci folosestel,dar foarte putin.1 pic la 20l recomand eu..
partea aceea alba poate fii probabil ``piatra de scantei``,nu mai stiu denumirea.cauta o piatra de scantei (au culoarea alba-mat in general) si freaco de aceasta,si apoi pur si simplu o mirosi..daca miroase a catran e piatra de scantei.e inofensiva in apa.
@Ionutz8800 :
daca vrei tetrazona,la 66l poti tine maxim 10,dar singuri,nu prea e bine sa ii tii cu ce ai tu,guppy, platy si neoni..cati ai mai exact din fiecare?

acum,chiar daca sunt un membru nou aici,am ceva experienta pe forumuri de mai multe domenii.
nu fac pe avocatul,dar e prea banala chestia cu search.daca omu nu e dumerit sau chiar daca nu a dat search,are dreptul la informatie,si cum sa o primeasca daca nu intreaba.
si mai e o chestie,daca omul a dat search si vede ceva din un topic din 2006 sa zicem,si posteaza acolo nedumerirea lui,alte persoane ii sar in cap sub pretextul ca ``rascoleste`` un subiect care deja sa discutat.sa discutat dar nu si cu el,deci lasati omul sa is exprime dreptul la informatie..
sunt bune masuratorile..dar mai bine fal 100x40x50..
poti pune intarituri longitudinale ca sa stai linistit,tot din geam de 8mm..2 baghete la care uneia din ele ii aplici 2 taieturi pe colt (pentru furtunuri,cablu incalzitor,cablu filtru intern,etc..)
sfatul meu este sa apelezi la cineva care stie sa construiasca un acvariu la masurile astea.ar fii pacat sa irosesti sticla si siliconul...
siliconul e ok..
intariturile le tai asa : scazi grosimea geamului..la 100 cm scazi 1.6 cm ...8mm x2
pietroaie inca nu, pentru un 200l e mic ptr un aquascape cu cataroi si mai ales pentru biotop malawi sau tanganyka,asta poate pe viitor..prapadesc volum degeaba
nici gradini prea stufoase si pretentioase nu le prefer..necesita timp si ceva buget in plus fata de un acvariu cu o gradina mai nepretentioasa... plus ca nu pot manca nimic din ea )
vedem noi in noiembrie
Numele meu este Alexandru Anton, am 24 ani,Targoviste/Dambovita.
..cu o manie pentru acvaristica.in prezent am revenit la acest hobby dupa o pauza de aproximativ 2 ani.aseara am bibilit un bazin de 200 litri pe care inca nu stiu cu ce sa il populez.pentru moment,bazinul sta la uscat(eu le las 2-3 saptamani ca sa observ daca apar ``bule`` de aer),oricum este programata inceperea lui din luna noiembrie deoiarece in prezent la mine in apartament sunt pregatiri de nunta,sora mea,nu eu ,si nu are rost sa ma agit mai ales ca cine stie cine intra cu capu in el,sau mai stiu eu ce se poate intampla..
ne auzim mai rar pe forum deoarece nu prea intru din cauza job-ului ,care banal ,este legat de pc...

Forum Index » Profile for flyer01 » Messages posted by flyer01
Go to: