[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: flyer01
Forum Index » Profile for flyer01 » Messages posted by flyer01
vreau sa stiu ce recomandati pentru un cub de 30
@LUPmic,mai sunt si coperti ) ...ca nu mai sunt folosite ca inainte e altceva...
orice sticla de suc verde la 2.5l..decupezi un ova,ii dai o gaura ca sa o poti agata cu ceva,si gata.eu asa am facut 3-4 ani cat am avut scalari iubareti )
toti pestii fac gris...daca esti 100% ca e gris,poti folosi punktol;)
In primul rand ai prea multi pesti pentru 20l .Daca vrei sa ai ceva cat de cat ok ori iti faci un nano cu pesti pe masura,ori iti cumperi un 40-60l (mai recomandat) ,cu aparatura necesara,si apoi iti poti face griji referitor la hrana.Hrana se cumpara in functie de ce pesti ai,majoritatea producatorilor au game variate special pentru unele specii sau in functie de marime.
haide mai domnisoara ca nu e asa grav nu prea am mai stat eu pe forum ca nu trebuia sa astepti o zi.
jbl ektol si se rezolva tot ;)
http://www.jbl.de/en/aquatics-freshwater-products/detail/2335/jbl-ektol-fluid
sa respecti prospectul!
mai mitic ca adam si eva nu ar fii nimic
se poate inchide.
filtru a ajuns in cele din urma in un acvariu de 200l din laboratorul de biologie al unui liceu.
salcia este un lemn usor,dureaza mult timp pana va sta submersa singura...plus ca salca putrezeste foarte repede .
toate lemnele trebuiesc sa fie uscate inainte de a le trata,nu e recomandat sa folosesti ce inca este crud ca sa nu ai probleme cu eventualele mucozitati care apar pe lemne in prima perioada cand sunt introduse in bazin.
unele persoanele mai accelereaza procesul de uscare al lemnului folosind cuptorul,dar necesita mare atentie...
inafara de conifere si nuc poti baga orice lemn,dar de preferinta sa fie complet uscat

in natura este cu totul alta poveste.. clar nu se poate compara ce este in natura cu ce este in un bazin.
apropo,daca acelea sunt niste crypto se intelege..
crypto sunt niste plante care in unele regiuni fac ravagii cu inmultirea lor,nu stiu in ce stat din sua nu mai scapa lumea de ele..

referitor la bazinele facute de celebrii acvaristi...dupa cum spune si alber,unele sunt facute pentru o scurta perioada,iar cele care sunt pentru o perioada mai mare sunt intretinute de experti care au la indemana resursele necesare intretinerii unui astfel de bazin...
acum exceptii gen eu am asa si imi merge sunt...unele plante se pot adapta cand sunt compensate de alti factori,dar fiecare raspunde pe riscul lui.

@AQ-Mihnea
0,1-1mm nu este recomandat pentru un incepator decat in cazul in care are plante care nu depind de substrat...sau doar in cazul in care stie in ce se baga sau doar vrea sa experimenteze...
mai sus colegul Alber ti-a dat destule informatii pe care le sustin cu tarie si eu ;)
@vereb,iti recomand si eu aceleasi spuse de vlad ;),iar ca tuburui tot osram 865
@vlad.a
eheee...eu am vazut osram 865 la 35 lei in un magazin iar in altul cu 40 )
mi-ai luato inainte hehe...ieri am vazut articolul si am postat acolo singurul coment ),numai ca astazi nu am avut cand sa postez :p
felicitari la patrat si iti multumesc ca prin intermediu tau tara noastra mai ``are cu ce`` se lauda
se inmultesc usor cand au un nivel ok de NO3,sunt ``senzori`` vii cand vine vorba de chimia apei,daca se intampla ceva cu apa ,ei mor inainte pestilor.
eu am o altfel de ``peripetie`` legata tot de melci...saptamana trecuta cand sifonam am dat de un melc de subtrat de vreo 2-3 cm,culmea fiind ca nu am cumparat asa ceva,a venit clandestin cu niste plante,dar nu ma supar )
ps : sa iti traiasca nepotii
doresc sa cumpar cryptocoryne x willisii ,undeva la 10-20 bucati.
se discuta doar pe pm
datorita unor pm-uri cu oferte prea diversificate pentru ce am eu nevoie,revin doar speciile din primul post si diverse pentru uz in acvaristica.

-anubias
-cryptocoryne
-microsorum

se discuta doar pe pm
celebra crypto meltdown are foarte multe cauze,dar prima cauza ar fii chimia apei.daca sa schimbat mediul prea mult gen nivel de CO2 de la mai mic la mare,lumina mai slaba/puternica,fertilizare excesiva sau prea multe colege de bazin care ii fura nutrienti,NO3 marit de la numarul pestilor...
daca tovarasul de la care le ai a tinut putini pesti cu ele cam asta ar fii in principal cauza...
e posibil ca planta sa isi revina ea singura de la sine,dar ai putea sa tai frunzele care se topesc lasand 1 cm distanta fata de rizom.
in mod normal dupa ce ai plantat o crypto nu trebuie umblat la ea,deci pe viitor sa te gandesti foarte bine unde o asezi..
crypto au timp de acomodare mare,in general nu se intampla nimic in prima luna de la plantare,deci rabdare si succes ;)
apropo,ai cumva apa laptoasa sau nu vad eu bine ?
tropica se pune saptamanal 5ml/50 litrii,easy carbo zilnic 1ml la 50,ferropol 24 1picatura/50l zilnic ..nu e asa greu .
lotus-ul ,microsorum si anubias au rata de crestere lenta...deci nu te astepta la ele sa creasca rapid.
bilele de la jbl sunt foarte ok,numai sa nu uiti pe unde le pui ..
cea mai ok combinatie de fertilizare in raport calitate/pret e tropica plant nutrition+easy carbo+ferropol 24..
frumos amenajat,dar cam mic pentru ce ai acolo...
postez normal pentru ca nu merge edit...

pe langa lista de mai sus se accepta orice propunere de plante sau diverse chestii de acvaristica

Forum Index » Profile for flyer01 » Messages posted by flyer01
Go to: