| Message |
|
|
voi ma corupeti si pe mine,dar rau de tot  )...
|
 |
|
|
pai apa vine curata,dar pestii nu isi fac si ei nevoile  ?e apa curgatoare,dar totusi le trebuie
|
 |
|
|
|
daca te uiti mai atent in primul post...hint-uri :kitt,osram...
|
 |
|
|
|
460 mm pentru montat e e de ajuns,un tub T8 are 438mm ..totusi e ciudat de ce ai doar 46 din 60..
capacul cum este? este original sau home made? oricum ar fii pune balastul montat in exterior..
am vazut in dedeman kitt de balast (balast,soclu,cleme de prindere) de 15-36w(15-20 lei),dar la neoane depinde,in orasele mai mari am vazut si neoane mai ``rare``...
acum neoane iei in functie de ce ai in bazin,de exemplu daca ai/vrei plante mai pretentioase poti pune unul sau doua osram floura T8 (costa vreo 22-25 lei) de 15 w cu inca un osram 865 T8 de 15w (20-22 lei datorita marimei...)
daca nu ai de gand sa bagi plante pretentioase poti pune orice alte tuburi care nu sunt pentru plante,undeva la 0.5w/l maxim ca sa nu ai probleme cu algele pe geamuri..
scheme/poze are fratili` gugal destule....nu sunt acasa ca iti dadeam niste poze cu ce am facut eu la al meu capac..
|
 |
|
|
|
pastravii au nevoie de o apa foarte foarte bine oxigenata,curata si rece..
ca sa faci oxigenare ok nu e de ajuns doar 180/l,iar partea de filtrare nu ar trebuii sa lipseasca daca vrei sa ai pesti sanatosi...
|
 |
|
|
|
cu cea mai mare placere vreau sa il incerc si eu ;)...astept mesaj daca mai ai disponibil
|
 |
|
|
|
daca femela e introdusa prematur in maternitate poate face avort datorita stresului.
|
 |
|
|
|
nu conteaza daca e veche ...testeaza si vezi daca are debit ok.
|
 |
|
|
|
aquatic nature flow 60 este foarte ok daca are loc acolo ;)
referitor la temperatura....temperatura ridicata le accelereaza metabolizmul,deci numarul de zilele ale domnului gigi duru` sunt afectate,deci improvizeaza un cooler sau muta acvariul in un loc mai racoros daca ai.
|
 |
|
|
|
persoane sceptice sau care vor tot aproape moca gasesti oriunde...lasai in legea lor ;)
|
 |
|
|
|
@Cosmin G
si eu am incercat un asemenea proiect odata in tineretea mea..fara pompa de apa sau aer nu este ok ;)
daca pui o pompa de apa il transformi frumos in un sump si il ascunzi in cabinet..e foarte eficient si mult mai accesibil financiar decat un filtru canistra.
Editat de Alber
|
 |
|
|
e ok pentru inceput,dar nu inteleg de ce ai pus acele doua filtre asa
|
 |
|
|
|
un olandez in toata regula ;)...foarte foarte ok!
|
 |
|
|
bine ai venit virgil!
intradevar nannacara anomala sunt niste pesti deosebiti!ne spui si noua sau asteptam pui de la tine  )?
|
 |
|
|
echinodorus in romania?nu prea cred
|
 |
|
|
scoica de mare creste duritatea...
inainte sa bagati ORICE, de preferat este sa il opariti,dar asta numai daca natura materialului suporta temperaturi mai ridicate de 40-60 grade
eu unul am folosit grote din ceramica care se gasesc in comert cand am vrut sa scot pui..pentru mine sunt mult mai ok decat tuburile de pvc ;) am folosit chiar si ulcioare autentice  ),foarte ok ca spatiu.
preferintele lor nu sunt ceva stas,de exemplu femela de ancistrus care o am acum sta in un orificiu din un filtru fluval u2,si are locuri cacalau in bazin,dar prefera sa stea acolo...
|
 |
|
|
un ada malaya soil sau un amazonia 2,dupla root e cu mult peste aquabasis vrei ceva mai special 
|
 |
|
|
|
nu prea ai facut ceva ok...plantele pot transmite croncobaurii din alte bazine.....
metodele enumerate mai sus sunt mult mai ok decat plantele.
|
 |
|
|
|
nu e vorba neaparat de buget,stiu ca e mult mai ok,dar de moment nu as merge pe canistra din cauza spatiului pe care il ocupa,vreau sa pun acest cub pe birou si nu prea am spatiu unde sa amplasez canistra momentan.
pe viitor cum am spatiu,va urma un extern,de care inca nu stiu,de asta am cerut pareri...
filtrele hang-on nu sunt o alternativa mai rea decat un intern zic eu...
nici eu nu am privit hailea sl 106 cu prea mare incredere,dar la pretul care il are merita luat,eventual il pot folosi in caz de urgenta...
incalzitoarele externe sunt dupa parerea mea o investitie prea costisitoare pentru un asemenea proiect. sera 25w am gasit doar pe un site la 58 ron la care se mai adauga si curieratul...nici acestea si nici aquael nu imi plac deloc ca design.stiu si eu ca cele de plastic nu sunt prea reusite,deci aici cred ca raman la jager 50w daca nu gasesc altceva sa imi placa...
|
 |
|
|
nu a mers edit...am uitat sa va spun ce am in cap:
aquatic nature flow 60
hailea sl 106
ca incalzitor am cautat pe site-urile noastre si nu pre sunt multumit (in ce priveste pretul) de ce am gasit la 25w.am primit o oferta de la cineva pentru un jager-eheim de 50w,are 21 cm,pret 25 ron ,eu zic ca ar merge si asta 
|
 |
|
|