| Message |
|
|
|
link-ul original nu exista,sunt luate dupa un torrent de muulta vreme.
app vezi ca ai pm
hai ca o sui pe alt host.se pare ca multi care au net rds nu pot sa traga de pe filebox.
|
 |
|
|
|
uitasem o chestie referitoar la decor.poti pune ceva lemne,pietre,plante ieftine si nepretentioase.chiar nu e greu.
gasesti lemne deja pregatite,dar poti sa le faci si tu..
lemnele trebuiesc tratate inainte sa fie inroduse(curatate de scoarta,periate,fierte sau oparite,tinute in apa pana nu mai elimin tanini).lucrul acesta este valabil si pentru nuca ta de cocos,doar ca trebuie sa o oparesti zdravan,pana iese apa mai clara,nu este necesar sa o tii in apa dupa.
pietrele nu trebuiesc sa fie calcaroase sa sa contina metale grele(se face test cu o picatura de otet,daca face reactie,adica ``spuma`` nu sunt bune),si trebuiesc curatate de praf,oparite si spalate fara detergenti inainte de introducere.
|
 |
|
|
|
iti recomand sa oparesti nisipul si sa il mai clatesti bine dupa oparire.asa esti 100% sigur ca nu introduci gargauni in bazin.
neoanele roz/rosii in combinatie cu cele normale ajuta la dezvoltarea plantelor,dar dane mai multe detalii.
cat despre pesti sa stii ca poti tine o pereche de ramirezi,gurami pitici cu niste rasbore,neoni,caracide mici,tetras,etc.sunt destule optiuni.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
50l suna mult mai ok decat 10.
colegu de mai sus are dreptate,nu poti tine carasi nici in 50l.
cat priveste pompa de aer sa stii ca nu este inutila cum spun multi,eu consider ca nu trebuie sa ii lipseasca nimanui,fiindca este ieftina si practica.
o poti transforma in un filtru gutiera,o poti tine in continuare daca nu ai filtru,iar in cazul in care iti iei un filtru o tii pentru orice eventualitate(tratamente,defectiuni la filtru)
|
 |
|
|
|
o pun eu iara daca mi-se permite;)
am puso acum la upload ,pun link imediat ce e suita.daca nu este permis,sa se stearga
|
 |
|
|
|
sigur nu ai un nisip mai fin in loc de pietris?
ai spalat nisipul/pietrisul inainte? sau eventual sa il fii oparit?
cand se foloseste nisip de granulatie mica se pot forma niste pachete de hidrogen sulfurat in nisip.
acestea se ridica eventual la suprafata si miros urat(ma scuzi de expresie dar miroase a basescu).
daca nu ai nisip fin,si l-ai spalat in prealabil nu e hidrogen sulfurat ci cum a spus djphazer mai sus ,amoniac.
un test de apa ar da raspunsul cel mai corect...
|
 |
|
|
|
doamna de la petshop nu vrea decat sa iti ia banii,crede-ma ca in ziua de azi multe persoane care au petshop-uri,sau vand in ele, vor decat profit.iti vand pesti bolnavi,nu te informeaza corect sau chiar deloc
decat cu un scop:sa iti moara ca sa vii sa cumperi iara.
conditii NU au!
in 10 litri nu se tin carasi,oricat de dragalasi ti-se par.sunt niste pesti care au nevoie de spatiu mare si filtrare buna.
in 10 litrii poti tine eventual o pereche de guppy sau 1 betta.
in orice bazin in care se tin pesti exotici (mai putin cei de apa rece,respectiv carasi,macropodusi,etc) trebuie sa ai filtrare si incalzire!
deci cumpara macar un ``burete bolbositor`` si un incalzitor de 25w daca nu vrei sa dai ceva bani in plus.
sfatul meu este in primul rand sa iti achizitionezi un acvariu de minim 40 l,dotat pe partea tehnica cu incalzitor cu termostat,un filtru intern sau hang-on si o lampa cu bec economic sau neon.
daca ai de gand sa tii niste plante,cumparati un kitt de incepator de la jbl.
costul se va ridica per total undeva la 200-250 ron MAXIM daca stii de unde sa cumperi.
in final te sfatuiesc si eu sa citesti toate articolele de la link-uri utile,sectiunea incepatori ca sa nu mai ai parte de informatii eronate sau incomplete in ce priveste un acvariu.
|
 |
|
|
merita,merita,de 3 ori merita
ma bucur ca te-am ``convertit``
|
 |
|
|
ai o pereche foarte foarte frumoasa,dar din pacate nu vreau voalati.
daca se iveste sa nu gasesc deloc te contactez fara ezitare
multumesc pentru intentie!
|
 |
|
|
|
ai pm!
|
 |
|
|
|
va fii ok,ba chiar o sa isi revina.nu uita sa iei o femela de talia lui
|
 |
|
|
|
in primul rand baga plante cat mai multe,ramirezii adora bazinele mari si bine plantate.
cumpari o femela ,dar de marimea lui si fii atenta cand faci acomodare.agresivitatea tine de mai multi factori,unul important fiind marimea iar altul teritoriu.
dale hrana vie,si in scurt timp ai de ce sa te bucuri;)
|
 |
|
|
|
nu ai ce alti pesti mari sa pui,pentru ca dispar imediat crevetii.
in 260 de litrii sa vezi doar niste corydoras,ancistrusi si niste creveti e pacat.
renunta la creveti si pune acolo scalari daca vrei ceva frumos.
scalari+cory+ ancistrus da nota de biotop amazonian.daca ai putea pune si niste plante specific amazoniene ar fii ok.
pomi are dreptate,dar sa stii ca nu e obligatoriu neaparat
totusi incearca sa bagi 4 sau 6 corydoras.
|
 |
|
|
ca sa nu mai se faca confuzie,pentru ca deja am primit un pm cu total alt gen de scalari pun poza asta
Uploaded with ImageShack.us
stiu ca sunt mai greu de gasit,dar sper sa dau de ei 
|
 |
|
|
pai am spus pm  )..deci replay mai greu
nu face nimic,chiar acum am primit un pm 
|
 |
|
|
sincer nu stiu ce sa iti spun.nu prea permit atacuri la persoana,nici acest forum de fel,deci te rog sa iti schimbi atitudinea.
rostul forumului este sa debati anumite idei, sa bati apropo-uri,adica referiri la anumite subiecte.
discutia mea a fost pe cat se poate de civilizata,deci nu vad unde am gresit cu ceva .
nu folosesc google ca sa revizuiesc ceea ce stiu deja.
hai sa vedem ce scrie in dex referitor la convenctie
convec?ie - CONVÉC?IE, convec?ii, s.f. 1. Mi?care ascendent? a aerului, de natur? termic? sau dinamic?. 2. Mi?care de ansamblu a particulelor unui fluid. ? Convec?ia c?ldurii = transmiterea c?ldurii cu ajutorul curen?ilor de fluid naturali sau artificiali. Curen?i de convec?ie = mi?care pe vertical? a p?rtilor unui fluid, determinat? de inegalitatea densit??ilor acestor p?r?i. Convec?ie electric? = deplasare macroscopic? a unui mediu înc?rcat cu electricitate. – Din fr. convection. CONVÉC?IE s. f. 1. deplasare a unei mase de aer în sens vertical. 2. trecere prin câmpuri fluide a curentului electric sau a c?ldurii, datorit? deplas?rii particulelor lor componente. 3. (med.) metod? de pierdere a energiei calorice prin deplasarea aerului cald în jurul organului cutanat ?i înlocuirea lui cu aer rece. (< fr. convection, lat. convectio) convéc?ie s. f. (sil. -?i-e), art. convéc?ia (sil. -?i-a), g.-d. art. convéc?iei; pl. convéc?ii, art. convéc?iile (sil. -?i-i-) CONVÉC?I//E ~i f. 1) fiz. Transfer de c?ldur? sau de curent electric care are loc într-un mediu lichid sau gazos, prin deplasarea substan?ei respective. ~ for?at?. ~ natural?. 2) Mi?care pe vertical? a aerului. ~ în atmosfer?. [Art. convec?ia; G.-D. con-vec?iei; Sil. -?i-e] /<fr. convection, lat. convectio, ~onis
sursa: http://www.dex-online-ro.ro/cautari/convectie.htm
nu mai particip la aceasta conversatie pana cand nu iti revizuiesti atitudinea.mi-am spus opinia mea referitor la sistemul lui amano,daca cineva are ceva de zis sa zica,ca are dreptul la replica,cum avem toti.
edit: sunt pe ubuntu acum ,click pe sursa pentru a citii cum trebuie.
|
 |
|
|
|
nu stiu unde a disparut celalat mesaj,vad ca sunt mesaje si din noiembrie aici,poate imi spune un moderator ce sa intamplat.
vreau varietatea clasica 100% ,marime 3-5 cm cu dungi complete,bine definite,fara rosu pe cap,
daca se poate si o poza cu parintii e ok.
pretul nu este important,vreau doar calitate.
vorbim numai pe pm.
|
 |
|
|
cand scrii grabit nu prea iti mai arde de gramatica
convectia este transferul de caldura sau de curent electric care are loc într-un mediu lichid sau gazos, prin deplasarea substantei respective.
curenti de convectie in ce mediu lichid= miscare pe verticala a partilor unui fluid, determinata de inegalitatea densitatilor acestor parti.
cablul ala logic ca il pui in substrat asezat in serpentina,doar iti arata orice manual de utilizare.
am inteles rostul topicului,dar se pare ca nu ai inteles tu la ce am batut apropo...
ca sa fiu pe topic iti spun ce am dedus:
amano a realizat ca aceste hc sunt puse in serpentina ca sa fie distribuita caldura cat mai uniform,asa ca a creat un sistem care produce uniform caldura.
o sa incerc sa caut o poza mai clara sau un clip ca sa vad cum este structura acestui growth plate si dupa imi dau parerea din pdv tehnic.
i
|
 |
|
|
m-am exprimat gresit,acum am vazut.initial am vrut sa spun ca sunt inutili acesi curenti de convectie fara a fii distribuiti uniform in substrat ,chestie la care are rolul important curentii de apa.
ca idee finala,eu unul nu cred ca domnul amano mananca ceva aiurea.multi il critica aiurea,de exemplu tom barr a spus ca ada soil nu e bun ptr ca a fost dobitoc si la sfarmat cand sa urcat pe el in bazin,alte persoane,de fel muulte critica sfatul cu 1w/l.sincer,de ce ar fii pus si el in bazinele sale atata lumina daca nu ar fii fost benefica?
pe aqua journal e un pdf ,manualul ada daca nu ma insel, unde arata ca la partea de filtrate foloseste na carbon,un carbune activ,chestie care majoritatea o vad gen asa NU.
chiar am vazut pe aici in cursul unor cautari pe aceaste teme niste discutii aprinse,si vin cu partea unde zic de ce amano ar folosii un carbune activ in un plantat,de ce pune 1 w/l,la care raspunsul e:pentru ca stie el ce face.
m-am abatut un pic de la subiect dar scopul a fost sa
dovedesc ca in orice tema legata de acvaristica sunt persoane sceptice,care nu inteleg ca cel putin domnul amano nu face produse de duzina.
germanii au fost si sunt la putere in continuare referitor la multe chestii din domeniul acvaristicii,dar asta nu inseamna ca numai ce au scos ei acum 30 de ani trebuie sa fie litera de lege,mai ales ca tehnologia a avansat muult azi,asa de mult incat daca ti-ai procura o camera cu infrarosu ai putea sa vezi acei curenti de convectie  ).
in final spun ca cine are bani sa isi procure produse ada sa o fac fara ezitare,cine nu se poate rezuma si la orice alte produse.
|
 |
|
|