[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ciot vita de vie cum il tratez?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Cosmin G
Member
[Avatar]
IP:

Am facut rost de un ciot ce vita de vie si nu stiu cum sa-l tratez l-am decojit si este putin verde pot sa-l bag asa?poate sa elimine substante care ar puatea afecta cu ceva apa plantele pestii?

Va rog ajutati-ma!Multumesc!

Coz007
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

cel mai bine e sa il lasi sa usuce natural,dar poti sa il bagi si la cuptor decateva ori.
oricum vita de vie absoarbe apa greu si cand e complet uscata fiindca are porozitate foarte mica,deci pana o sa stea submersa singura dureaza ceva.
cand este verde elimina seva care iti strica parametrii apei.
chiar si cand e uscata elimina tanini o perioada cum elimina cam orice lemn.taninii iti coloreaza apa si modifica ph-ul,fapt care poate dauna unor specii de pesti si plante.
akademik_79
Senior member
[Avatar]

IP:

Cat e de mare buturuga ta? Incape intr-un vas? Eu obisnuiesc sa le fierb cu un pumn de sare, timp de 30min in clocot. Iese cam totul din ele.
Daca totusi iese din oala, poti sa o fierbi scufundata jumate si apoi sa o intorci . Asta era cea mai mare problema a mea, nu imi incapeau cracile in cratite .

Engels and Marx are responding the FAQ's...
[Email] [Yahoo!] [MSN]
trandafir
Junior member

IP:

Sa nu fie cu suparare, dar ca sa nu mai deschid un topic postez aici ca e vorba tot de cioate.
Eu am gasit pe plaja cateva cioate foarte interesante, pot se le pun in acvariu dupa ce le fierb?
Daca la fierb mai trebuie sa pun sare, ca oricum au stat in apa sarata..........ma gandesc ?
Daca da ,de care ...........iodata sau neiodata?
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

eu am fiert o buturuga in apa cu sare grunjoasa, cea de muraturi, in oala cu presiune cam 3 ore. Am lasa-o in apa si tot elimina tanin asa ca am mai fiert-o inca o data. Si acum mai elimina dar mult mai putin si se rezolva prin schimburile de apa. Poti sa o fierbi si fara sare. Testul final e sa o lasi in apa curata sa vezi:1. daca sta la fund si 2. daca mai elimina tanin.
trandafir
Junior member

IP:

Multam coana_andreea, o sa incerc si eu sa vad ce rezultate obtin.
bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am facut rost de un ciot ce vita de vie si nu stiu cum sa-l tratez l-am decojit si este putin verde pot sa-l bag asa

Si totusi daca este inca verde nu te-as sfatuii s-o bagi in acvariu, las-o mai intai sa se usuce.

This message was edited 1 time. Last update was at 23/02/2011 10:13:56

Sa fii liber nu inseamna sa faci tot ce vrei, ci sa stii ca poti sa vrei.

http://www.youtube.com/watch?v=yKihfekc7Qo

aim icon
adrian t
Member
[Avatar]

IP:

Dupa ce am fiert-o , am ucat-o, iar am fiert-o si in sfarsit am introdus-o intr-un bazin dupa un timp a facut la capete (unde a fost taiata) ceva mucilaginos transparent si urat mirositor. Ce-i mai pot face sa scap si de asta?
[Email] [Yahoo!]
scubu
Member
[Avatar]

IP:

daca nu ai obsevat comportament scimbat la pesti sau apa urat mirositoare las-o asa.dispare de la sine...cand te vei satura tu de asteptat...intre 2-3 sapt,depinde de grosimea lemnului.Eu asa am facut,de mai multe ori(buturugi prea mari...oale/cuptoare prea mici).

.....
[Email] aim icon
bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

adrian t wrote:Dupa ce am fiert-o , am ucat-o, iar am fiert-o si in sfarsit am introdus-o intr-un bazin dupa un timp a facut la capete (unde a fost taiata) ceva mucilaginos transparent si urat mirositor. Ce-i mai pot face sa scap si de asta?

Poti sa incerci sa aspiri respectivul mucegai sau sa-l indepartezi mecanic si apoi aspirat , repeti operatiunea pana cand unul din voi cedati

Sa fii liber nu inseamna sa faci tot ce vrei, ci sa stii ca poti sa vrei.

http://www.youtube.com/watch?v=yKihfekc7Qo

aim icon
scubu
Member
[Avatar]

IP:

La inceput l-am aspirat si eu,pana intr-o zi cand din greseala am uitat jetul(returul)de apa direct pe buturuga...a fost ceva de genul focus-pocus...in 2 zile buturuga a fost curatata complet,la fel si apa...

.....
[Email] aim icon

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: