[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kmol
Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Message
Volumul acvariului si numarul pestilor: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page
Uite aici pc.ciprian zice ceva ce te-ar putea ajuta: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/9574.page
Bine ai venit. Subscriu la ceea ce spune colegul mai sus, acvariul e destul de mic pentru doi carasi. Insa sunt convins ca vei gasi usor alte specii care sa fie potrivite acvariului tau. In ceea ce priveste pietrisul cu granulatie mare nu te-as sfatui sa il pui in acvariu pentru ca iti va fi foarte greu sa faci curatenie, sa aspiri resturile etc.
Ape limpezi sa ai.
Bine ai venit pe la noi. Bag seama ca incepe sa prinda microbul acvariului si la varste mai fragede. Oare o fi un semn bun?
Elian21 wrote:Ce mai sfatui sa fac?

Ordine, curatenie si donatii/vanzari. Zau, ceea ce ai tu acolo este o ciorbita de specii. Betta daca este mascul ai toate sansele sa iti atace ceilalti pesti. Scalarii nu se tin cu specii "zapacite" si agitate precum viviparii, plus ca acvariul acela este total insuficient pentru ei.
Vibratorul nu cicleaza apa!
Iti recomand sa citesti cu incredere Ghidul Incepatorului, Volum acvariului si numarul pestilor precum si Ciclul azotului pe care le gasesti aici:
http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page
http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati

Nu pune sare in apa. Neonilor nu le place sarea. Molly pot trai bine mersi si in apa fara adaos de sare.
Da, se poate intampla acest lucru, sa se transforme in mascul. Si din cate m-am documentat se pare ca nu va fi un mascul steril.
Primul si cel mai la indemana ar fi nisipul de granulatie 2-3 mm. Dar in afara de nisip chior iti mai trebuie si un substrat fertil Pentru inceput poti folosi fie Aquabasis fie Florapol de la JBL.
Inca nu. Mai are destul pana cand va fata.
Bine ai venit printre noi. Ceva detalii despre comorile tale ne poti da ?
Renunta in primul rand la formularile de tip messenger si treceti numele complet si locatia in My Profile
Daca in momentul in care ai 25.5 in acvariu cu INCALZITORUL setat la 24 grade acesta este oprit nu ai de ce sa iti faci griji in privinta lui.
Nu este termostat, este incalzitor (cu termostat). Depinde foarte mult si temperatura incaperii in care este acvariul. Daca in camera este foarte frig s-ar putea sa ai surpriza sa nu iti faca fata.
@flyer sa ai 10 pesti in acel volum de apa nu prea se numeste acvaristica. O femela de xipho poate atinge dimensiuni destul de mari. Pe de alta parte intr-un volum de apa atat de mic o femela va fi mereu tinta masculilor gata de imperechere.
@Andrei32 la cat de pronuntat este apetitul lor poti fi convins ca se vor reproduce si intr-o sticla de 5 litri. Insa nu acestea sunt ideile pe care noi le sustinem si mai ales acesta nu este un tratament care sa fie aplicat unor fiinte vii. Cat priveste prezenta sau absenta unor ascunzatori acestea nu sunt folosite la imperechere. Crede-ma ca un mascul de xipho nu se va inhiba de prezenta cuiva pe langa sau in acvariu.
NU cerneala. Albastru de metil pe care il gasesti la petshop sau la farmacie.
Pentru ca nu esti la curent si cu alte metode iti recomand si "de la donatii mami, de la baietii de pe forum" precum si "am dat articolul x la schimb"
@alber "metoda" asta e empirica 100% si nu va da niciodata rezultate exacte si repetabile, in primul rand pentru ca nu este vorba de un compus sau un amestec de compusi in proportii bine definite. In al doilea rand intervalul in care se face schimbarea culorii nu ajuta mai deloc pentru ce avem noi nevoie. Dar ... de dragul experimentului si pentru ca nu implica riscuri ... why not give it a try Cel putin unui coleg i se va confirma faptul ca acvaristica nu este un hobby in care orice lucru poate fi improvizat/bricolat.
Eu aveam o metoda "de rasul lumii" ce e drept. Pe "microbeii" astia mici ii prindeam cu o strecuratoare de ceai (din plastic). Acum .... am cam renuntat la idee din simplul motiv ca au acvariul le ofera multe locuri unde se pot ascunde.
Pui intrun pahar un pic de suc de varza si putina apa din acvariu peste el. Dar .... repet ma indoiesc ca iti va fi util. Apa din acvariile plantate are un pH acid si destul de rar scade sub 6.
Da, este adevarat. Multe fructe si legume contin o clasa de substante numite antociani. Au proprietatea de a-si modifica culoarea in raport cu schimbarile de pH. Din pacate insa aceste schimbari au loc la intervale mari de pH si nu prea iti sunt de folos in acvaristica. Ceea ce ai aflat tu face referire la varza rosie, al carei pigment isi modifica intradevar culoarea functie de echilibrul acido-bazic din solutie. Poti experimenta daca vrei folosind suc obtinut din frunzele de varza rosie folosind un storcator de fructe obisnuit sau poti amesteca frunze de varza cu apa fierbinte in blender. "Supa astfel obtinuta o strecori printr-un filtru de hartie (de la filtrul de cafea) sau o bucatica de panza alba ori prin vata. Daca adaugi o substanta acida gen sarea de lamaie (acid citric) sau otet culoarea se va modifica spre violet sau chiar rosu functie de concentratia acidului. O substanta cu reactie bazica gen bicarbonatul de sodiu va modifica coloratia in verde sau verde albastrui mergand pana la galben in cazul unei baze tari.
Orientativ culorile in functie de pH ar fi urmatoarele:
pH Culoare
2 Rosu
4 Rosu inchis/Purpuriu
6 Violet
8 Albastru
10 albastru-verzui
12 verde galbui
Ma indoiesc ca poti determina pH-ul apei prin metode babesti.
Bine ai venit pe la noi. Asteptam pozele cu "grasunii"
Cu respect,
Taticul adoptiv al ancistrusilor
 
Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com